Ege Postası
Geri

CHP'de atık kavgası

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her seferinde ‘çözemediğim tek sorun’ olarak nitelendirdiği çöp konusu CHP grubunda tartışma yarattı.Kasım ayının üçüncü olağan meclis toplantısı öncesi gerçekleşen grup toplantısında Bornova Işıklar Mahallesi'nde yapılması planlanan katı atık transfer merkezi planlarına Bornova Belediye Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun karşı çıkıp yerleşim alanlarının dışında bölge seçilmesi gerektiğini bağırarak söylemesine CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın tepki gösterdiği öğrenildi. İkiliyi araya giren meclis üyeleri yatıştırdı.
CHP'de  atık kavgası
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2012 Cumartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her seferinde ‘çözemediğim tek sorun’ olarak nitelendirdiği ve Harmandalı’da vatandaşların sık sık isyan etmesine neden olan katı atık depolama tesisi konusunda farklı bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’nde yapacağı ‘katı atık transfer merkezi’ kent için yeni bir gelişme olurken CHP grubunu da birbirine düşürdü.

HACIOĞLU VE BAKAN KARŞI KARŞIYA

Kasım ayının ilk haftasındaki Bornova Belediye Meclisi’nde  Ak Parti grubunun Bornova’ya kurulacağı yönündeki duyumlarıni dile getirdiği ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın kesin bir dille karşı çıktığı katı atık transfer merkezinin Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu’nda tartışma yarattığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Üçüncü Olağan Meclis Toplantısı öncesi gerçekleşen grup toplantısında ‘katı atık transfer merkezi’ planlarına Bornova Belediye Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun karşı çıktığı ve yerleşim alanlarının dışında bölge seçilmesi gerektiğini bağırarak söylemesine CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın tepki gösterdiği öğrenildi. Bakan’ın, Hacıoğlu’na “Sesini çok yükseltiyorsun. Bu yaptığın doğru değil” demesi tartışmayı alevlendirirken Bakan’ın uyarısına sinirlenen Hocaoğlu'nun “Sana mı soracağım lan... Sen kimsin hesap soruyorsun” diyerek bağırdığı ifade edildi.Tartışmanın büyümesi üzerine meclis üyelerinin araya girerek ikiliyi yatıştırdığı öğrenildi.

KOCAOĞLU: KARŞI ÇIKMANIN NE OLDUĞUNU ANLAMADIM
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bornova’da yapılacak olan ve Meclis'te karar alınan ‘katı atık transfer merkezi’ ekseninde basına açıklama yaptı. Kocaoğlu “Karar oybirliği ile geçti. Çöp transfer istasyonlarının birçok örneği var. Hiçbir yeri de rahatsız etmiyor. Çöp transfer istasyonuna Bornova meclis üyeleri, belediye karşı çıkıyorsa onların ne işine yarayacak. Çöp transfer istasyonu kurulmasın ’60-70 kilometre biz bu çöpleri kamyonetlerimizle taşırız’ diyorlarsa bizim için problem yok. Onların problemini çözmek için çöp istasyonu kuruyoruz. Bugüne kadar çöp istasyonlarının çalıştığı yerlerden bize en ufak bir şikayet gelmedi. Bornova’da çöp depolanmıyor. Tırlara konup sıkıştırılıyor. Hava bile almıyor. Dolduğu zaman çekici geliyor ve çöpü transfer ediyor. Buna karşı çıkmanın ne olduğunu ben anlamadım. Mecliste yoktum. Şuan için problem söz konusu değil” dedi.

SINDIR SICAK BAKMAMIŞTI

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise Bornova Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında katı atık transfer merkezi için, “Bu sadece basından bir duyum. Bu konuda herhangi bir bilgi belge yoktur. Duyum üzerine varsayım üzerine yorum yapmak istemiyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun sözlü bir ifadesi yok. Böyle bir konuya ne biz ne belediyemiz ne de Bornova halkı çok sıcak yaklaşmayacaktır” demişti.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası