Ege Postası
Geri

CHP'de geri dönüşlere yeşil ışık

CHP Genel Merkezi'nin özel bir kararla önümüzdeki süreçte partiye geri dönüşlerin önünü açacağı Ankara'da konuşuluyor. Dönüşler partiden ihraç olanları kapsamayacak. İzmir'in geri dönüşlere yönelik katı tavrına karşı Ankara'da hava ılımlı. İzmir'de haber bekleyen bir çok isim var
CHP'de geri dönüşlere yeşil ışık
Haberler / Yerel Politika
26 Nisan 2016 Salı 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP'de önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Tüzük Kurultayı için çalışmalar sürüyor. 

CHP İzmir'de oluşturulan komisyon ilçe örgütlerinin taleplerini süzgeçten geçirdikten sonra tüzük önerilerini kağıda döküp Genel Merkez'e yollamıştı.

İzmir'in önerileri arasında dikkat çeken taleplerden biri de başka partiden aday olduktan sonra tekrar partiye dönüşün zorlaştırılması ve bu durum için yaptırım uygulanmasıydı. Yerel ve genel seçim sürecinde partiden aday olamadığı için istifa edip başka partilerden aday olanların tekrar af dileyerek partiye dönüş hamlelerinde kolay affedilmemeleri talep edilmişti.

İzmir'in geri dönüşlere yönelik katı tavrına karşı Ankara'da hava ılımlı.

GÜNDEMDE GERİ DÖNÜŞLER VAR

Ege Postası'nın edindiği özel bilgiye göre Genel Merkez, geri dönüşler konusunda yeşil ışık yaktı. Genel Merkez ülke genelinde gelen baskı ve talepler sonrası 'partiye geri dönüş' konusunu masaya yatırıyor. 

Genel Merkez'in partiden ihraç edilen isimlerin dönüşünü veto ettiği ancak yerel seçimlerde haksızlığa uğradığını düşünerek, duygusal kararlarla partiden ayrılıp başka partiden aday olanların dönüşü için çalışma başlatacağı belirtildi. 

PARTİ İÇİ TOPLU BARIŞ

Genel Merkez'in örgüte emek verip daha sonra ayrılan isimlerin ülke genelinde partiye geri dönüşlerinin önünü özel bir kararla  açacağı ve parti içi 'toplu barış' adımı atacağı Ankara'da konuşuluyor. MYK üyelerinin çoğu da dönüşlere sıcak bakarken Genel Merkez koridorlarında konu sıkça telaffuz ediliyor.

Yerel seçim sürecinde CHP'de bir çok isim gösterilen adaya tepki olarak başka partinin yolunu tutmuş ve CHP'ye rakip olmuştu. İzmir'de de  yerel seçimlerde CHP'den ayrılarak DSP'den veya bağımsız olarak seçime giren aralarında Osman Mert, Hakka Ülkü, İbrahim Öz, Semra Aksakal,Ertan Avkıran ve Ergün Özgün gibi isimler daha sonraki süreçte bir araya gelip CHP'ye destek açıklaması yapmıştı. Bu isimlerin tamamına yakını CHP'ye dönmek istiyor. Bu isimlerden bazıları partiye yeniden başvuru yapmasına rağmen onay alamamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası