Ege Postası
Geri

İzmirli vekillerden Kahraman'a 'laiklik' tepkisi

CHP'li İzmir milletvekilleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik’ hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. TBMM Başkanı Kahraman'ın o sözleri gündeme oturdu
İzmirli vekillerden Kahraman'a 'laiklik' tepkisi
Haberler / Yerel Politika
26 Nisan 2016 Salı 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır", "Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" şeklindeki sözlerine CHP'nin İzmir milletvekilleri Twitter'daki hesaplarından tepki gösterdi.

İşte Kahraman'ın sözleri sonrası CHP'li vekillerin sosyal medyadan mesajları;

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Laiklik her şeyden önce bir toplumsal barış ilkesidir. Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız'' dedi. 

CHP Lideri, Meclis Başkanı'nı hedef alarak, ''Ortadoğu bataklığı, sizin gibi dini siyasete alet eden zihniyetlerin eseri. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var'' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, ''Her gün şehit veriyoruz, sınırın ötesinden roket yağıyor ama tek derdiniz laiklik. Dini kirli hesaplarınıza daha fazla alet etmeyin artık" mesajını iletti. 

Kamil Okyay Sındır: "Sayın TBMM Başkanı İsmail Kahraman !... Laiklik hk düşüncelerinle o makam ve göreve yakışmadığını gösterdin. Derhal istifa etmelisin..."

Selin Sayek Böke: "Laiklik bir devrimin ürünüdür.Toplumsal yaşamın temelidir.Laikliği tartışmaya açmaya cüret edenler iyi düşünmelidir!"

Aytun Çıray: " Kahraman'ın laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiğini söylemesi malumun ilâmıdır. İyi ki uyanmayanlar için açıkça söyledi."

Mustafa Balbay: "İsmail bey yine Kahramanlığa soyunmuş. Meclis'in Başkan'ı mı sarayın başkanı mı'Atatürk'ün laiklik tarifi:Laiklik adam olmaktır, adam!"

Atilla Sertel: "Dini kirli hesaplarınıza alet etmeyin."

Tuncay Özkan : "Türkiye laiktir laik kalacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası