Ege Postası
Geri

CHP'de ittifak zirvesi; Yücel'den çarpıcı sözler

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı bitiminde değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, son sözü genel merkezin söyleyeceğini belirtti ve “Elbette ittifak  konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olan da il örgütümüz” dedi. Yücel'den çarpıcı sözler
CHP'de ittifak zirvesi; Yücel'den çarpıcı sözler
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2018 Çarşamba 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir dışındaki pek çok büyükşehir adayı belli oldu. İYİ Parti ile büyükşehir belediye başkan adayının desteklenmesi yönünde anlaşmaya varıldı.

İki parti arasında ilçelerde de ittifak olup olmayacağı veya hangi ilçelerde işbirliğine gidileceği konusu henüz netleşmezken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle cumartesi günü biraraya gelerek, son gelişmeleri ve ittifakı masaya yatırmıştı.

Toplantıda partinin 30 ilçeyi kazanma şansının yüksek olduğu ve partinin kendi adaylarıyla 30 ilçede seçime gitmesinin daha iyi olacağı konusunda mutabık kalınmıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantının ardından hafta başında Ankara’ya giderek partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Partisinin lideri Kılıçdaroğlu’na, ‘İYİ Parti ile ittifakı önemsiyoruz. CHP olarak 30 ilçeyi kazanma iddiamız güçlü bir şekilde devam ediyor’ devam ediyor diyen İl Başkanı Yücel, bugün de partisinin il binasında ilçe başkanlarıyla biraraya geldi.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİ DE ANLATTI

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçim sürecine dair son hazırlıkları, İYİ Parti ile ittifak anlaşmasını, ilçelerdeki son durumu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını partisinin ilçe başkanlarıyla paylaştı.

İTTİFAK KONUSUNDA SON SÖZÜ GENEL MERKEZ SÖYLEYECEK ANCAK

Toplantı bitiminde açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti ile ittifak ve seçim çalışmaları konusunu ele aldıklarını belirterek,  son sözü genel merkezin söyleyeceğini ancak seçmenin beklentilerini en iyi bilecek olanın il örgütü olduğunu söyledi.

SEÇMENİN BEKLENTİLERİNİ EN İYİ BİLECEK OLAN İL ÖRGÜTÜMÜZDÜR

Yücel, “Bugün ilçe başkanlarımızla İYİ parti ile yapılacak ittifak ve seçim çalışmaları konularını ele aldık. Elbette ittifak  konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olan da il örgütümüz” dedi.

GENEL MERKEZLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

Deniz Yücel, genel merkezle sürekli irtibat halinde olduklarını da vurgulayarak, “İttifak konusunda, diğer tüm konularda olduğu gibi genel merkezimizle sürekli bir irtibat halindeyiz. Bugünkü toplantıda  İlçe başkanlarımızın ve parti örgütümüzün görüşlerini, önerilerini aldık, değerlendirmelerde bulunduk. Bu görüşlerimizi genel merkezimizle paylaşacağım” diye konuştu.

30’DA 30 İLÇE HEDEFİNİ YİNELEDİ

İttifakı çok önemsediklerini yineleyen Deniz Yücel, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ilettiği  30’da 30 ilçeyi kazanma hedeflerinin sürdüğünü ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda da tekrarladı.

İLÇELERİMİZLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

İl başkanı Yücel, “İYİ parti ile yapılacak bir ittifakı çok önemsiyoruz ve sadece partiler için değil, Türkiye'de huzurun, uyumun, demokrasinin ve refahın hakim kılınması için gerekli görüyoruz. İttifakın uygulanma şekli ve şartları konusunda farklı düşünceler olabilir ama önemli olan başarıya ulaşmaktır. Bizim bir hedefimiz var, İzmir'de büyükşehir belediyemizle birlikte ilçelerimizde 30'da 30 yaparak,  tüm belediyeleri kazanmak istiyoruz. Bu hedefe ilerlerken en iyi yol haritasını çıkarmak ve ona göre ilerlemek içinde ilçelerimizle uyum içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda ilçe baskanlarının, meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesinin saglıklı sonuc vermeyeceği gorusunu belirttiği kaydedildi. İl baskanı Yücel de aynı görüşte olduğunu kaydederek bunu genel merkeze ileteceğini belirttiği de öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası