Ege Postası
Geri

CHP'de, vekillerden başkanlara delege seçimi uyarısı

İZMİR'de delege seçimlerine hazırlanan CHP'nin önseçimle gelen milletvekilleri, üye listeleri askıya çıkmadan ilçe turuna çıktı. Milletvekilleri, belediye başkalarının seçime müdahale etmemelerini isteyerek, "Belediye başkanları, 'bana yakın olsun' diyerek, parti içindeki yarışta taraf olmamalı, kendi adamlarını yönetici yapmamalı" dedi. CHP İzmir'de belediye başkanlarına
CHP'de, vekillerden başkanlara delege seçimi uyarısı
Haberler / Yerel Politika
21 Temmuz 2015 Salı 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de delege seçimleri için sandığa gidecek. Partinin İzmir'de 129 bin olan üye sayısı online üyelik ile patladı ve 170 bin oldu. Her mahallede en az iki listenin yarışmasının beklendiği delege seçiminde büyük ilçelerde dört listenin çıkması bekleniyor. Partinin özellikle önseçimle listeye girip meclise giden milletvekilleri de seçim için sahaya indi. CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Balçova eski İlçe Başkanı Ali Yiğit, üye listeleri askıya çıkmadan ilçe başkanlıklarını ziyaret etmeye başladı. Her gün bir ilçeyi ziyaret edecek olan Yiğit, turuna Selçuk'tan başladı, Torbalı ile devam edecek. Yiğit, CHP'li belediye başkanlarını da ziyaret ederek örgüt işine karışmamalarını isteyeceğini söyledi. Yiğit, şöyle konuştu: 

"Partide kırıp dökmeden en layık olanları delege seçmeliyiz. Seçimde çok sıkıntı çektik. Sokakta çalışma yapılmadı. Bize, çalışacak, koşturacak, elini değil bedenini bu işin içine sokacak delegeler lazım. Belediye başkanları, 'bana yakın olsun' diyerek, parti içindeki yarışta taraf olmamalı, kendi adamlarını yönetici yapmamalı. Ayrıca ilçe başkanının ilçe yöneticisinin CHP'li belediyelerde çalışmasını doğru bulmuyorum. Genel Merkez'de buna karşı." 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden sonra belediye bakanları ile yaptığı toplantıda "Yerel seçimde belediye başkanlarını belirlerken ön seçim yapmayacağım" sözlerini hatırlatarak, "Genel Başkan, bu açıklama ile belediye başkanlarına 'örgüt işlerine karışmayın, kongrelere müdahale etmeyin' mesajı verdi. Umarım, belediye başkanlarımız Genel Başkanımızın ifadelerini doğru algılar ve delege seçimlerine müdahil olmazlar. Belediye başkanlarının örgüte müdahalesinin uzun vadede kazandırmadığını Karşıyaka'da Cevat Durak'la, Karabağlar'da Sıtkı Kürüm'le, Buca'da Ercan Tatı ile gördük. Belediye başkanları tarafsız kalmalı" dedi. (Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası