Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir Milletvekilleri koalisyona sıcak bakıyor mu'

Türkiye bugünden itibaren Ramazan Bayramı tatili rehavetinden sıyrılacak ve yeniden hareketli siyasetin etkili olacağı günler geçirecek. MHP ilk turda kapıları kapatmış, hem MHP hem de HDP, AK Parti'ye koalisyon için CHP'yi işaret etmişti. Bu durumda düğümün ikinci CHP ziyaretinde çözülmesi bekleniyor. Peki AK Parti teşkilatı ve tabanının seçimlerden sonrası beklentisi ne yönd? Samimi açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Cemil Şeboy ve Kerem Ali Sürekli konuyla ilgili düşüncelerinin yanı sıra teşkilat ve parti tabanın beklentilerini Ege Postası'na anlattı. AK Parti İzmir Milletvekilleri koalisyona sıcak bakıyor mu'
AK Parti İzmir Milletvekilleri koalisyona sıcak bakıyor mu'
Haberler / Yerel Politika
20 Temmuz 2015 Pazartesi 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Koalisyon turuna seçimlerde ikinci parti olan CHP ile başlayan Davutoğlu, daha sonraki günlerde önce MHP’nin, daha sonra da HDP’nin kapısını çaldı. Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurmak için 35 günü var. AK Parti İzmir milletvekillerinden Nesrin Ulema, "Teşkilatlarda yoğun bir şekilde tekrar seçime gidilmesi yönünde çoğunluk var" derken, Cemil Şeboy tabanın sesinin önemine dikkat çekerken AK Parti ile koalisyona yanaşmayan MHP'yi örnek göstererek ortak noktayı işaret etti. Kerem Ali Sürekli ise taban ve yeni seçilen milletvekilleri olarak yeniden seçim için çok istekli olduklarının altını çizdi. 
İşte 7 Haziran'da İzmir'den vekil seçilen AK Parti'li siyasetçilere göre koalisyon görüşmelerinin İzmir bilançosu şu şekilde: 



ULEMA: YUMRUKLA MI GELECEKLER YOKSA... 
Nesrin Ulema, "Teşkilatlarımızda yoğun bir şekilde tekrar seçime gidilmesi yönünde bir çoğunluk görüyoruz. Olmazsa MHP ile koalisyon en son CHP ile koalisyon şeklinde tabanın ve teşkilatlarımızın görüşü var. Anayasal süreç gereği Sayın Başbakanımızın görevlendirilmesiyle birlikte koalisyon görüşmeleri başladı. İlk tur görüşmeler yapıldı. Şimdi ikinci tur görüşmelerde öncelikle detay görüşmeler konusunda olumlu tavır sergileyen CHP ile süreç devam edecek ve gerek görülürse MHP ile de görüşmeler olacak. Artık görülmüyor. HDP ve MHP kapıları kapatmış durumda. Zaten HDP ile birinci turda görüşme planımız vardı. İkinci turda HDP ile ikinci turda koalisyon görüşmeleri AK Parti açısından söz konusu değildi. Bu süreci takip edeceğiz. Öncelikli olarak kendi partimizin değil, ülkemizin mefaatleri için gayret ediyoruz. Seçim sonucunda sandıktan koalisyon çıktı. Bu koalisyonun yapılıp ülke idaresini tekrar siyaseten yönetimin devam etmesi noktasında AK Parti elinden geleni yapacaklar. Sadece bizim gayretli olmamız yeterli değil, seçim sonrasında muhalefet partilerinin seçim sürecinde seçmene bir çok vaat vermesine rağmen seçimden sonra sanki bu vaatlerini vermiş olduğu bir çok sözü yerine getirmek istemezcesine bir takım kırmızı çizgilerle kendilerini en yüksek oyu almış parti konumunu sokmaları açıkcası koalisyon görüşmelerini çok sağlık sonuçlar doğurmadı. Bu süreçte AK Parti'nin uzattığı ele kapalı yumruklarla mı yoksa ellerini açarak mı karşılık vereceklerini takip edeceğiz" 



ŞEBOY: TABANIN SESİNE DE KULAK VERİLİR AMA! 
Cemil Şeboy, "Teşkilatlarda kimisi koalisyon kurulsun istiyor. Kimisi MHP'yle kimisi de CHP ile kurulmasını istiyor. Herkes de aynı görüş olması mümkün değil. En sağlıklı şekilde bir protokol yapılacak. Ortak noktalarda kimle buluşuluyorsa öyle olacak. Tabiki tabanın sesi dinlenir ama MHP ile örnek verelim; MHP yanaşmıyor... Zorla yapamazsın ki demokrasilerde koalisyon ortak noktada buluşması demektir. Bütünleşiliyorsa koalisyon olur. Tabana sesine kulak da verilir ama önemli olan ülkedir. Partilerden önce ülke gelir. Bütün partiler ülke için vardır. Ülkemizin şuanda hükümetsiz kalmaması gerekiyor. Etrafımız ateş çemberi. Yunanistan ekonomik olarak battı. İstikrarsızlıkla olmaz. En kötü hükümet bile hükümetsizlikten iyidir. Yeni hükümet beklenmektedir. Bu hafta içerisinde görüşmeler olacak. Hangi partiyle ortak bir noktada buluşursak hükümet kurulur. Kurulmazsa gidecek mercii halktır. Halk ne karar veriyorsa ona herkesin saygılı olması lazım. İlçe toplantılarında tekrar seçim biraz daha ön planda gözüküyor ama tabana, halka da bakmak lazım. Orada belli bir zümre var sokaktadaki insana da kulak vermek lazım" 



SÜREKLİ: YENİ SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ OLARAK ÇOK İSTEKLİYİZ
Kerem Ali Sürekli, "Tabanda farklı görüşler var. Tabiki bizim tabanımız MHP ile daha yakın olabilir bu bir realitedir ancak bugün vekillerimiz, tabanımız, genel başkan ve genel merkez yönetiminin politikalarına son derece saygı duyarız. Genel merkezimiz bir yol takip ediyor. Biz de o yolda en büyük desteği veriyoruz. CHP ile görüşmeler sürüyor. Bence MHP'de tam olarak kapıları kapatmış değil. HDP ile koalisyon olmayacağı açık. Erken seçim de bir olasılık. Benim görüşüme göre; MHP ya da CHP ve erken seçim de hepsi eşit oranda bir olasılık. Bunlar müzakere sürecinde ortaya çıkacak. Erken seçim de olabilir. Teşkilatlarımız ve yeni seçilen milletvekilli olarak hazırız her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Bu konuda AK Parti'de fikir birliği var. Erken seçim zarureti doğarsa buna en hazır parti biziz. Gönüllü olarak da güzel bir çalışma sergileriz. Türkiye'de iktidar olmuş bir parti olarak sorumluluklarımız var CHP ile de MHP ile de elimizden geleni yapmaya mecburuz ve samimi olarak da bunu yapıyoruz. Hiçbir belirsizlik yok şeffaf ve net bir tavır sergiliyoruz. CHP ve MHP ile de koalisyon şartlarını zorluyoruz ama olmazsa da tabi ki yeniden seçimde bir Anayasal kurumdur. Taban ve yeni seçilen milletvekilleri olarak çok istekliyiz. Bunun altını çizmek istiyoruz. Birinci öncelik ülkemizin hükümetsiz kalmaması. Suruç'da bir patlama oldu. Ölüler var bu konuyu endişeyle takip ediyoruz çok üzücü. Bir an önce çok ciddi bir koalisyona ihtiyaç var. Onun için uzlaşma kültürü çok önemli bugün ki vahim olay da bunun kanıtır. Bayram sonrasında hepimizi derinden yaralayan bir olay meydana geldi"  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası