Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu'ndan 8 bayram müjdesi

Ramazan Bayramı için düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, kent için 8 projeden birini açıklarken, AK Parti'li 8 İzmir milletvekili kürsüde tek tek söz alarak projeleri açıkladı. Maliyeti yaklaşık 30 milyon TL’yi bulacak projeleri anlatan Bakan Eroğlu koalisyon mesajı da vererek, "Koalisyon olursa yatırımlarımız sürecek, koalisyon olmazsa seçime hazırız o zaman AK Parti tek başına iktidar. Her harükarda yola devam" dedi. Bakan Eroğlu'ndan 8 bayram müjdesi
Bakan Eroğlu'ndan 8 bayram müjdesi
Haberler / Yerel Politika
18 Temmuz 2015 Cumartesi 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı Ramazan Bayramı için Kaya Termal Otel'de bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Bayramlaşma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu başta olmak üzere İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. 

Bayramlaşma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti'li belediyeler adına MHP'den AK Parti'ye transfer olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, AK Parti'li ilçe başkanları adına AK Parti Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, gençlik kolları adına AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Nureddin Taşçı ve kadın kolları adına AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Gözde Keskin söz aldı. 

BAKAN EROĞLU: TÜRKİYE'NİN BAŞI DİK
Bayram mesajı vererek, "Bu bayramda da birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bir aileyiz ve bireylerin bayramda kucaklaşması gerekir. Bütün İzmirlilerin ve vatandaşlarımızın ayrım yapmadan mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun" sözleriyle konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, seçim sonuçlarında sandıktan koalisyon çıktığını ancak kurulamazsa AK Parti teşkilatının seçime hazır olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimi kazanmanın tek yolu gönülleri kazanmaktan geçiyor. Sizler de gece gündüz çalıştınız. Sizlere de teşekkür ediyoruz. AK Parti sizlerin sayesinde yüzde 41'le birinci parti. AK Partisiz koalisyon olmaz biz ne yaptık diyenler var. Biz Türkiye için devasa yatırımların devamı için gereği neyse yapacağız. Diğer partilere de bağlı hakem millettir. Söz de karar da milletindir. Seçime gideceğiz seçime hazırız. İzmir teşkilatı da seçime hazır mı  kapı kapı dolaşacağız. İzmirlilere kendimizi anlatacağız. Biz insanları seviyoruz bizim maksadımız insanların kalbini kazanmak. Biz de ayrımcılık yok kardeşlik var. En büyük hamleler hükümetimiz zamanında yapıldı. IMF'ye borç vardı. Şuanda Türkiye'nin başı dik." 

İLK PROJEYİ BAKAN EROĞLU AÇIKLADI 
İzmir'de toplamda 8 vekil çıkarttıkları için her vekil için bir müjde vereceklerini belirtti. İlk projeyi anlatan Bakan Eroğlu'nun ardından İzmir milletvekilleri söz alarak tek tek 8 projeyi anlattı. Bakan Eroğlu, "Biz şuana kadar 30 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. Koalisyon olursa yatırımlarımız sürecek, koalisyon olmazsa seçime hazırız o zaman AK Parti tek başına iktidar. Her harükarda yola devam. Biz bayramda mutlaka bir araya gelelim. 8 tane müjdeyle geldik. Her vekilimiz bir müjde versin, 8 vekil sekiz müjde daha çok vekil olsaydı daha çok müjde olacaktı. İki dini bayram, iki tane milli bayram, 4 bayramda 8 vekil gelip bayramlaşacağız ve İzmir'e 8 müjde vereceğiz. Biz İzmir'imizi baraj ve göletlerle donatacağız demiştik. Aliağa ve Seferihisar'da gölet istendi proje hazırlandı bugün de müjdeyi veriyoruz. Bu sene başlıyoruz temel atacağız" dedi. 

DELİCAN: TEŞKİLATIMIZ ELİNDEN GELENİ YAPTI 
Türkiye'de AK Parti'nin yapacağı çok şey olduğunu ve teşkilatın seçim döneminde elinden geleni yaptığını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican şunları söyledi: "Üst üste üç büyük seçim geçirdiniz teşkilatımın tüm mensuplarını tek tek teşekkür ediyorum. Oy oranları ne olursa olsun siz elinizden geleni yaptınız. Doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ilk defa seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanı makamına sizler getirdiniz. Son seçimde yine Türkiye'nin partisi birinci parti yaptınız bakmayın şimdi koalisyona bu ülkede yapacağımız çok şey var. Biz Türk ve ya Kürt partisi diye siyaset yapmıyoruz. Hepsiyle birlikte kardeşliğimizle yol alıyoruz.Bir buçuk ay huzur ve istikrarı milli iradeye saygılıyız biz her zamana bu teşkilatta halkın karşısına çıkmaya hazırız." 

"İSTEĞİMİ 1'E DÜŞÜRDÜM"
Teşkilattan isteğini 1'e düşürdüğünün altını çizen Başkan Delican, "Teşkilatımdan tek bir isteğim var iki isteğim var kadın kolları ev taramalarına başladı. Bir diğeri is sandık yönetim kurullarını kurmak ve çalıştırmak. İlçe başkanlarından bu sözü almak istiyorum. Güzel bir Ramazan yaşadık gönül sofralarına katıldınız. Bizim çok daha fazla vatandaşla temas etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 

DOĞAN: BÜTÜN ENGELLEMELERİNE RAĞMEN
Konak Tünelleri'nin yapıldığı süreçte itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tünel bittikten sonra güzel olduğunu ifade eden bir açıklama yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan "Aramızda Türkiye'yi barajlarla, ormanlarla donatmış yeni dönemde de aşta izmir olmak üzere tüm Türkiye'yi yemyeşil hale getirecek bir vekilimiz var. Yıldırım'ın Konak Tüneli'nden yapmış olduğu bütün engellemelere rağmen ne güzel olmuş diye açıklama yaptı. Sanki yeni bir Gezi yaratmak isteyen CHP'li belediye başkanı değildi. Yeni dönemde de en az üç bakan istediğimiz İzmir'de, bakanlarımız ve vekillerimiz hizmetlerle Türkiye'nin en büyük 2. haline getireceklerdir. Türkiye'nin en başarılı bakanları burada olduğu gibi vekillerimizin sahada arı gibi çalıştıklarını görüyorum" dedi.

ŞENGÜL:BABAM BANA ÖYLE BİR MİRAS BIRAKMIŞ Kİ... 
AK Partili Belediyeler adına söz alan AK Parti'li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, "Biz AK belediyeler olarak üzerimze düşen görevleri tam olarak yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. İhtiyaç sahiplerine ve vatandaşlara ulaştık. 30 yıl boyunca baba sevgiyle ama babasız yaşamız biz kızım.  Babam bana öyle bir miras bırakmış ki koskacaman bir AK Parti ailesi olduğumuzu görüyorum" diye konuştu. 

ÖZEN: TEK MİLLET, TEK DEVLET 
AK Parti ilçe başkanları adına söz alan AK Parti Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, Ramazan ayı boyunca yapılan çalışmaları ve katıldıkları gönül sofralarını hatırlatarak, "Bugün Suriye'de Doğu Türkistan ve Kobene'de müslüman kardeşlerimiz çok zor günler geçirmektedir. Tek millet, tek devletin önemini bir kez daha göstermiştir. Güçlü bir Türkiye'nin temellerini daha rahat atma fırsatını birlikte olursak yapabiliriz. Güçlü bir devlet olduğumuzu 13 yılda o kadar güzel başarmışız ki şu durumda en ufak bir kaos yaşanmamıştır. Dava adamı olmanın bir sonucudur" dedi. 

AK GENÇLER VE AK KADINLARA TEŞEKKÜR 
Gençlik kolları adına söz alan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Nureddin Taşçı, "Bizim birilerine örnek olmak, ayna olmak bizim erdemimizdir. Bu hareket ahlak ve erdem hareketidir. Hepimiz çok çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Kadın kolları adına söz alan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Gözde Keskin de "Hedefimiz gönüllere bir nakış misali işleyerek girmektir. Erzak paketlerinin  hazırlanmasında ve ulaştırılmasında çalışmalarımızı sürdürdük. Bizler bir seçim bittiğinde ertesi gün çalışmalara başlayan bir teşkilatız" şeklinde konuştu. 

BAKAN EROĞLU’NUN 8 MÜJDESİ
Bakan Veysel Eroğlu, katıldığı bayramlaşma töreninde Ramazan Bayramı’na özel 8 proje açıklandı. 

Eroğlu’nun ‘müjdeleri’ şöyle: 
1-Aliağa Kalabak Barajı ve Sulaması: Barajda 607 bin metreküp su depolanacak, 970 dekar arazi sulanacak. Toplamda 887 bin TL yıllık net zirai gelir artışı sağlanacak. Maliyeti 12 milyon TL olacak ve inşaat ihalesi 21 Ağustos’ta yapılacak.
2-Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması: 400 bin metreküp su depolanacak, 680 dekar arazi sulanacak. Toplamda 648 bin TL yıllık zirai gelir artışı sağlanacak. Maliyeti 9 milyon TL olacak projenin ihalesi 14 Ağustos’ta yapılacak. 
3-Balçova Terapi Ormanı: Balçova’da bin 802 dekar alan üzerine kurulacak olan terapi ormanı kent merkezine 13 kilometre uzakta olacak. Seyir noktaları, yürüyüş yolları yer alacak. 
4-Örnekköy Çocuk Ormanı: Karşıyaka’ya 1 kilometre mesafede olacak tesis 336 dekarlık alana kurulacak. Tesis çocuklara özel olacak.
5-Yakaköy Tabiat Parkı: Bornova’ya 10 kilometre mesafede, 470 dekarlık alanda yapılacak olan tesis büyük bir rekreasyon alanı olacak.
6-Kınık Otomatik Meteoroloji İstasyonu: Bu tesis sayesinde Kınık ilçesine ait meteorolojik bilgilere www.mgm.gov.tr’den anlık ulaşılacak. 
7-Bayındır Meslek Lisesi: 2015 yatırım programına alınan okul 16 dersliğe sahip olacak. projenin ön çalışmaları sürüyor.
8-Selçuk Devlet Hastanesi: 75 yataklı hastane 29 Mayıs 2015’ta Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edildi. Değerlendirme çalışmaları devam ederken, hastanede 3 ameliyathane, 3 yoğun bakım yatağı, 17 acil müşahede yatağı, 15 poliklinik odası, 15 hemodiyaliz ünitesi, 3 doğum salonu yer alacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası