Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de kongre kulisleri: İşte bunlar konuşuluyor

CHP İzmir Örgütü'nde kongre heyecanı yükseliyor. 15 Ağustos’ta başlayacak delege seçimleri öncesi adaylar yavaş yavaş meydana çıkıyor, saflar da oluşuyor. Ramazan Bayramı sonrası yapıların birbirleriyle iletişimleri daha da hareketlenecek. İşte bayram öncesi CHP kulisleri. CHP İzmir’de kongre kulisleri
CHP İzmir'de kongre kulisleri: İşte bunlar konuşuluyor
Haberler / Yerel Politika
15 Temmuz 2015 Çarşamba 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de kongre/kurultay takvimi açıklandı. 15 Ağustos’ta delege seçimleri başlayacak. 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında ilçe kongreleri gerçekleşecek. 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında ise il kongreleri yapılacak. CHP büyük kurultayı Aralık ayı sonlarına doğru yapacak.

İzmir’de kongre sürecinin çetin geçmesi bekleniyor. Her ne kadar belediye başkanlarına Genel Merkez “Sürece karışmayın” uyarısında bulunsa da bir çok belediye başkanının süreçte aktif rol alacağı konuşuluyor. İlçelerde çok adaylı kongrelerin yaşanacağı dillendiriliyor.

İlçelerde hareketlilik başladı. Ramazan Bayramı sonrası yapıların birbirleriyle iletişimleri daha da hareketlenecek.

İşte bayram öncesi CHP kulisleri.
 
 
  • İl Başkanı Bedri Serter’in yavaş yavaş delege topuna girdiği ve il binasında ilçelerde yakın temasta olduğu isimlerle, oluşabilecek delege listelerine yönelik görüşmeler yaptığı öğrenildi.
  • Milletvekili adayı olan ancak seçilmeyi başaramayan il eski başkan yardımcısı Ülkümen Rodoplu’nun ilçe ziyaretlerini sürdürmesi il başkanlığı için nabız yokluyor olarak yorumlanıyor.
  • Ali Engin’in istifası sonrası yeni il başkanının atandığı süreçte ismi il başkanlığı için geçen ve 10’un üstünde ilçe başkanından destek alan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye aynı desteğin sürdüğü öğrenildi. Gümrükçü’nün net bir karar vermediği, delege seçimleri sonrası oluşacak tabloya göre adım atacağı ifade edildi. Gümrükçü’nün ilçeyi yeniden kazanıp daha sonra il başkanlığı için hamle yapması bekleniyor.
  • CHP’nin kara kutusu olarak nitelendirilen Gürsel Erol’un 7 Haziran’da vekil adayı olan Murat Bakan’ın il başkanı olması için nabız yokladığı konuşuluyor.
  • Güzelbahçe İlçe Eski Başkanı, Milletvekili Adayı Ednan Arslan’ın  il başkanlığı için istekli olduğu, ilçelerde görüşmelere başladığı ifade ediliyor.
  • Alaattin Yüksel’in 7 Haziran’da CHP’de kontenjan adayı olan Kazım Umdular'ı il başkanlığı için ortaya çıkaracağı konuşuluyor.Yüksel ve ekibinin il eski sekreteri Sevda Kılıç'ı da il başkanlığı için destekleyebileceği ifade ediliyor.
  • Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun delege seçimleri sonrası oluşacak tabloya göre il başkanlığına aday olabileceği belirtildiyor.
  • Karşıyaka’da Cihan Türsen ekibinin belediye meclis üyesi Hamdullah Akgül’ü destekleyeceği  öğrenildi.
  • Karşıyaka’da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın akrabası olan  ilçe yöneticisi Uğur Yıldırım’ın ilçe başkanı olmak için nabız yokladığı konuşuluyor.
  • Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay’ın aday olacağı ifade ediliyor. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’nun süreçte Milletvekili Adayı Mustafa Balbay ve Atilla Sertel’e açık destek olmasının bir çok yapıyı rahatsız ettiği belirtildi. Cevdet Tümtürk’ün de ilçe başkanlığını istediği belirtiliyor.
  • Karşıyaka siyasetinin etkili isimlerinden Müjdat Ünsalan ile İl eski Başkanı Ali Engin’in ilçede birlikte hareket ettiği dillendiriliyor. Uzun yıllardır siyaseten rakip olan Engin ile eski belediye başkanı Cevat Durak’ın süreçte bir araya gelebileceği dilden dile konuşuluyor.
  • Buca’da Güngör Kaya ve Ercan Geçgel ilçe başkanlığına talip. Kaya ve Geçgel mahalle mahalle çalışmalara başladı. Geçgel’e İl Başkanı Bedri Serter’in destek verdiği iddia ediliyor. Çağdaş Kaya’nın da ismi ilçe başkanlığı için sıkça gündeme geliyor. İlçenin sevilen isimlerinden Necati İmam’ın ise uzlaşı adayı olarak kongrede yer alabileceği konuşuluyor.
  • Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve ekibi arasında ilçe başkanlığı konusunda ayrışma olduğu iddia ediliyor.  Gül’e destek olan isimlerin “yıprandın kenarda dur” dediği iddia ediliyor. Genel Merkez’den de Gül’e “kenara çekil” mesajının gidebileceği söyleniyor.
  • Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın sürecin önemli aktörleri arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Karabağ’ın atama sürecinde destek olduğu mevcut başkan Bedri Serter’i desteklemeyeceği ve farklı bir isim arayışında olduğu belirtildi.Karabağ’ın süreçte mevcut vekillerden Aytun Çıray dışında Kamil Okyay Sındır’la da dirsek teması içinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Karabağ’ın mevcut  ilçe başkanı Cemalettin Alper’le  devam edeceği konuşuluyor.
  • Çiğli’de Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz’ün yeniden adaylığı düşündüğü ancak Gündüz’ü geçen seneki olağanüstü kongrede destekleyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve il başkan yardımcısı Niyazi Arslan’ın Gündüz konusunda kararsız oldukları konuşuluyor. Bu ekipten bir çok ismin “Gündüz’le seçim kaybettik yine kaybederiz” dedikleri öğrenildi.
  • Karabağlar’da ilçe başkanı Orhan Polat’ın uzlaşı adayı olarak devam etmek istediği belirtildi. Yerel seçimlerde belediye başkanlığına talip olan Ali İhsan Yıldız'ın kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
  • Sürecin en sessiz ilçelerinden olan Konak’ta mevcut başkan Şakir Başak devam etmek istiyor. Eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu il başkanlığını istiyor. İlçede Yalı Grubu’nun Başak’ın karşısına aday çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kongre sürecine kesinlikle müdahil olmayacağını yakın çevresiyle paylaştığı ifade edildi. Eski başkanlardan Aytekin Tunus’un da işlerinin yoğunluğu nedeniyle süreçte aktif olmayacağı belirtildi.
  • Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in mevcut başkan  Hürol Taklak’la devam kararı aldığı belirtildi. 7 Haziran’da vekil adayı olan Ali Kemal Elitaş-Nurgül Uçar ikilisinin kongrede aday çıkaracağı konuşuluyor.
  • Adaylığını ilk açıklayan isim Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez oldu. Kulislerde ilçenin etkili isimleri Mehmet Birlik ve Mehmet Eriş’in de Dönmez’e destek verdiği  konuşuluyor. Remzi Boyacıoğlu’nun Dönmez’e rakip olacağı ifade ediliyor.
  • Tire’de ilçe sekreteri Hakan Şenoyar’ın güçlü bir aday olduğu ifade ediliyor. Bir dönem Büyükşehir’de görev alan Şenoyar’ın ilçede sevilen bir isim olduğu ve kongrede aday olacağı ifade ediliyor.  Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün de başkanlığa talip olduğu ifade edildi. Güngör yerel seçim sürecinde belediye başkan adayı gösterilmeyince isyan etmişti. Belediye meclis üyesi olarak yazılan Güngör’e üyelerin  süreçteki tavrı nedeniyle tepkili olduğu konuşuluyor. Mevcut Başkan Şenol Sardoğan’ın da belediyenin gücünü arkasına aldığı ve kongrede yeniden aday olacağı ifade ediliyor.
  • Menderes’te yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Ahmet Pala’nın “ilçe başkanı adayıyım” diye dolaştığı öğrenildi.
  • Bornova’da oluşan genel kanı mevcut ilçe başkan Fatma Doğru ve yönetiminin değişmesi. Bir çok yapının bu eksende ortak hareket edeceği konuşuluyor. Adnan Hocaoğlu, Enver Dündar gibi isimlerin ilçe başkanlığı için konuşuluyor.
  • Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam’la devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
  • Torbalı’da sürecin çetin geçmesi bekleniyor. Parti üyesi Övünç Demir’in aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.Mevcut Başkan İsmail Uygur ve ekibi ise koltuğu Demir'e kaptırmak istemiyor.
  • Bayındır’da mevcut başkan yola devam etmeyecek. Hüseyin Tamer Yanık, Süleyman Otuzbir dışında Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin destekleyeceği bir adayın kongrede yarışabileceği ifade ediliyor.
  • Kiraz’da eski ilçe başkanı Pilot Zeybek’in aday olup kongreyi kazanması yüksek ihtimal olarak görülüyor.
      * Aliağa'da mevcut başkan Özcan Durmaz'a rakip çıkmasına                 kesin gözüyle bakılıyor. Rakip olarak yerel seçimlerde CHP'nin           belediye başkan adayı gösterdiği Barış Eroğlu ve Sabahattin Yeşiltepe'nin ismi geçerken, eski milletvekili Hakı Ülkü'nün de partiden istifa etmesine rağmen sürece müdahil olacağı ifade ediliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası