Ege Postası
Geri

Yıldırım İzmir'de iftar programına katıldı

Ramazan ayı dolayısıyla İzmir Ticaret Borsası, iftar programı gerçekleştirdi. İftara Ulaştırma, Haberleşme, Denizcilik E. Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım da katıldı. Yapılan itirazlardan dolayı Körfez Geçişi Projesi'ne başlanamadığını ifade eden Yıldırım, "İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne gelen yerli yersiz itirazlardan dolayı başlayamadık. Konak Tüneli'ne itiraz edenler, açıldıktan sonra ilk kullananlar oldu" dedi. Yıldırım İzmir'de iftar programına katıldı
Yıldırım İzmir'de iftar programına katıldı
Haberler / Yerel Politika
14 Temmuz 2015 Salı 23:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir Ticaret Borsası tarafından İnciraltı Park Symrna'da Ulaştırma, Haberleşme, Denizcilik E. Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla "Hoşgörünün kenti İzmir'den Ramazan'a selam olsun" iftar programı gerçekleştirdi. İftar programına İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, sivil toplum kuruluşları, odalar ve üç dinin temsilcileri katıldı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin yaptığı açılış  konuşmanın ardından, Binali Yıldırım'ın İzmir'de gerçekleştirdiği projelerle ilgili kısa tanıtım filmi izletildi. Öte yandan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, iftar duası okudu. 


KESTELLİ: İHTİYACIMIZ OLAN TEMEL DUYGU HOŞGÖRÜDÜR 
İftar programında açılış konuşmasına İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "İslam barış dinidir. Bugün islam coğrafyasındaki kaosun aksine kardeşliği barındırır, onu savunur. Sizlere gönderdiğimiz davetiyelere, "Hoşgörünün kenti İzmir'den Ramazan'a selam olsun" yazdık. Çünkü bugün ihtiyacımız olan temel duygunun hoşgörü olduğuna inanıyoruz. Kürt sorunundan koalisyon görüşmelerine kadar bütün sorun alanlarımızın temelinde hoşgörü ortamını arıyoruz. İzmir bu anlamda tarihi  boyunca örnek bir hoşgörü kenti olmuştur. Bugün aramızda farklı dinlerin çok değerli temsilcileri var" şeklinde konuştu. 
"İZMİR FARKLI BİR ŞEHİR"
Işınsu Kestelli'den sonra kürsüye çıkan Yıldırım, Konak'da İzmir İl Müftülüğü'nün gerçekleştirdiği programı hatırlatarak, "Son iki iftarımız az kaldı. Bir mübarek Ramazan ayını da bu Temmuz sıcağında geride bıraktık. Dün mübarek bir gece Kadir gecesini ihya ettik. İzmir farklı şehir. Farklılığı her yer belli oluyor. İzmir il Müftülüğü kuran ziyareti ve mevlüt programı düzenledi. Hemşehrilerimizin birliğini beraberliğini kardeşliğini önemseyen hoş görüyü esas alan böylesine güzel programlara vesile oldukları için il müftümüze teşekkürler" diye konuştu. 


YILDIRIM'DAN KOALİSYON MESAJI 
"Ülkemizde ve etrafında çok sıcak gelişmeleri birlikte yaşıyoruz. Seçim gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız, tek başına iktidar yerine ortaklardan oluşan bir yönetim şeklini uygun gördü. Milletimiz neye karar verirse başımız gözümüz üstünde yeri var. Şimdi siyasilere düşen iyi okumak ve gereğini yapmaktır" diyen Yıldırım koalisyon sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, parlamentoda bulunan partilerin karşılıklı fedakarlıklarla hükümeti uzlaşma yoluyla kurmaları gerektiğini söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin ihtiyaçlarını vakit geçirmeden çözebilecek parlamentoyu oluşturan siyasi partiler mutlaka kurmalıdır. Yolu karşılıklı fedakarlıktan geçer. Düşüncelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Koalisyon uzlaşma demek. Uzlaşım kültürünü Türkiye geliştirmek zorundadır. Kendimizi gözden geçirip ülkemizin bekleyen sorunlarını partiler arasında bir hükümetin uzlaşmayla oluşturulması toplumsal birliğimizin gelişmesi için şiddetle ihtiyaç var. İktidar partisi AK Parti sırayla diğer partileri ziyaret ediyor. Bu süreç başarıyla sonlandırılır ve küçük vadeli siyasi hesaplar bir bir kenara bırakarak ülkemizin orta ve uzun vade hedefleri önemli hale gelir ve bu hükümet bir an önce iş başına geçer ama hala bir hükümet kurulmazsa işin tekrar sahibine gitmekten başka bir çaresi yok demektir. Vatandaşımız en son ve kesin adres olmuştur. Ümit ederiz ki bu en son çare olsun." 
YILDIRIM ÇÖZÜM SÜRECİNE DEĞİNDİ 
AK Parti hükümeti döneminde önemli işlere imza atıldığını ifade eden Yıldırım, "Ülkemiz geçtiğimiz 12 yıl içerisinde sizlerin verdiği destek ve istikrarlar çok güzel işlerin yapılmasına vesile oldu. Ülkenin kaderini değiştirecek alt yapı hizmetlerini çözülemeyen bir çok sorununu çözdü artık vatandaşımız Avrupa'da gördüğü çalışmalara özenmiyor. Keşke bizim memleketimizde olsa demiyor. Ülkemizin sorunları alt yapı anlamında çözüldü ama başka sorunlarda var. Çözüm süreci ülkemizin önemli sorunlarından biri bunun yolu da empatidir. Ayrılıklarımızı değil ortak yanlarımızı ön plana çıkartmaktır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek olmazsa olmazımızdır. Bu ülke toprakları vatan olarak emanet edildi. Şehit ve gazilerimiz oldu. Bize emanet edilen bu güzel Türkiyemizi torunlarımıza devretmek bizim görevimizdir. Büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak görevimizdir. Farklılıklarımızı asla kavga nedeni olarak görmeyeceğiz. Belki bu siyasi tabloda bir fırsat olabilir. Kısa sürede Türkiye hükümetimize kavuşmuş olur ve sorunlar daha fazla gecikmeden çözülmüş olur" dedi. 
İZMİR'DE 35 PROJE TEK TEK GERÇEKLEŞİYOR 
İzmir'de yapılan projelerle ilgili konuşan Yıldırım, İzmir'de 35 projenin tek tek gerçekleştirildiğinin altını çizerek şunları söyledi: "İzmirliye hizmet etmeye devam edeceğim. Bu şehir bize çok şey öğretti bizim de bir sorumluluğumuz var. Konak Tüneli'ni bir buçuk milyon araç geçmiş. Şimdi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Yeşildere'ye. 1 buçuk dakikada geçebiliyor. İzmir'in bir markası oldu. İstiyoruz ki bu markaların sayısını arttıralım. İzmir-İstanbul otobanı 2017 kadar bitecek. 35 İzmir 35 projeyle alay edenler bu projelerin teker teker gerçekleştirildiğini görüyor. İzmirlilerde görüyor. İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne gelen yerli yersiz itirazlardan dolayı başlayamadık. Konak Tüneli'ne itiraz edenler açıldıktan sonra ilk kullananlar oldu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası