Ege Postası
Geri

O meydana ismi veren AK Partili Milletvekili’nden sürpriz çıkış!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’un belediye başkanlığı döneminde Çevik Bir adı verilen Buca’daki meydanın adının Yaşar Kemal olarak değiştirilmesini önerirken, Şeboy’dan sürpriz bir çıkış geldi. İsmi veren AK Partili Milletvekili’nden
O meydana ismi veren AK Partili Milletvekili’nden sürpriz çıkış!
Haberler / Yerel Politika
14 Temmuz 2015 Salı 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’un başkanlığı döneminde Çevik Bir adı verilen Buca’daki meydanın adının Yaşar Kemal olarak değiştirilmesini önerdi. AK Partili Meclis Üyesi Azad Fazla meclis toplantısında, Çevik Bir isminin darbecilerle anılması ve militarizmi çağrıştırdığı için isim değişikliği istediklerini ifade ettti. Önerge CHP’nin ret oylarıyla gündeme alınmadı.


"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE ÇEVİK BİR MEYDANI TARTIŞMASI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

 
HALK BÖYLE KABUL ETTİ
 
7 Haziran’da AK Parti’den milletvekili seçilen Cemil Şeboy, partisinin Büyükşehir Grubu’nun Çevik Bir Meydanı'nın ismini değiştirme isteğinden haberinin olmadığını söyledi. Şeboy, “ Çevik Bir, Cumhur Asparuk ve Orhan Aydın Buca’nın insanlarıydı. Bizim ağabeylerimizdi. O bakımdan vermiştik isimlerini. Önemli komutanlardı kendileri…Biz ismi 28 Şubat’tan önce vermiştik. Önemli olan böyle insanların yetişmesi, örnek alınacak insanlardı. Kaldırılması için uğraşılıyor ama olmaz. Halk böyle kabul etti. Benimsendi. İstediğiniz kadar levha değiştirin bir şey değişmez. Menderes Caddesi 10 sefer ismini değiştirdiler hala Menderes Caddesi olarak anılıyor. Partimin Büyükşehir Grubu’nun yaptığı bu adımdan haberim yoktu” dedi.
 
Eski Genelkurmay 2. Başkanı ve emekli Orgeneral Çevik Bir, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanmış, 1 yıl sonra serbest bırakılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası