Ege Postası
Geri

Serter’den Menderes Belediye Başkanı Soylu’ya tepki

Menderes’te yaşanan ret krizi CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Menderes Belediyesi ‘nin AK Partili Başkanı Bülent Soylu’yu karşı karşıya getirmişti. Serter, yazılı açıklamayla Soylu’nun siyasi nezaketsizlik yaptığını ifade etti. Serter’den Menderes Belediye Başkanı Soylu’ya tepki:
Serter’den Menderes Belediye Başkanı Soylu’ya tepki
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2015 Cumartesi 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve il başkan yardımcılarının, AK Partili Bülent Soylu’nun belediye başkanı olduğu ancak mecliste CHP’nin çoğunlukta olduğu Menderes’te meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda  “muhalif duruşunuzu arttırın” mesajı krize neden olmuştu. Meclis üyelerinin toplantı sonrası gittiği meclis toplantısında belediye arazilerinin halı saha yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi konusunda ret vermişlerdi. Belediye Başkanı Soylu isyan etmiş, CHP’nin ilçenin yararına yapılacak yatırıma engel olduğuna vurgu yapmış  ve il başkanı Serter’i hedef göstermişti. Soylu,gerçekleşen ikinci meclis oturumunda tahsis kararının oybirliğiyle geçmesine rağmen tepkisini sürdürmüştü.

SERTER: SİYASİ NEZAKETSİZLİK
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, yazılı açıklamayla Soylu’nun siyasi nezaketsizlik yaptığını ifade etti. Serter, “terbiye sınırlarını aşarak hakaret etmekte ve oturduğu koltuğun tüm saygınlığını yerle bir etmektedir” dedi.
Serter’in açıklaması şu şekilde;
“Kamuoyunun malumu olduğu gibi, Menderes'te, bir arazinin  belgesiz, sözleşmesiz Gençlik Spor Bakanlığına tahsis edilmesi için, Menderes Belediye Başkanının, usule, kanuna aykırı bir uygulama içine girmesi, CHP'li meclis üyelerimizin Menderes halkının hakkını ve malını korumak için verdikleri ret oyuyla engellenmiştir. Bu durum sonrası İlçe Belediye Başkanı nedeni anlaşılmaz bir panik yaşamış ve manasız açıklamalar yapmıştır.
Şahsım Menderes Belediye başkanını muhatap almam, zaten muhatabım olamaz. Ama son ilçe belediye meclis toplantısında olduğu gibi görüyorum ki, ısrarla CHP'li meclis üyelerimize ve şahsıma, edep ve terbiye sınırlarını aşarak hakaret etmekte ve oturduğu koltuğun tüm saygınlığını yerle bir etmektedir.
Siyasi nezaketten uzak sözlerine cevap vererek kendisinin seviyesine düşmeyeceğim.  Kendisinin, bir ret kararından sonra, bu kadar saldırıya geçmesini, yangından mal kaçırır gibi telaşlanmasını,tedirgin olmasını İzmir ve Menderes halkının takdirine sunuyorum.
Bu konu bizim için kapanmıştır. Bundan sonrasını meclis üyelerimiz takip edecek ve Menderes'in faydasına, yararına bir durum söz konusuysa gereğini yerine getireceklerdir. Ancak koltuk sevdasıyla kendinden geçip, kendisini halkın ve meclisin üzerinde görenlere de, yeri geldiğinde dur demeyi de bilecektir. Sevgi ve saygılarımla…”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası