Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta gezi çatlağı: Meclis'te 9 fire!

Zor koşullar altında başarıdan başarıya koşan Konak Belediyespor'un 11-16 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek'te oynayacağı Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçlarına gidecek kafilenin seçimi meclis üyelerini bir kez daha karşı karşıya getirdi. Belediyeyi temsilen takımla birlikte yurt dışına seyahat edecek olan meclis heyetinin belirleneceği oturuma CHP’li üyelerin protestosu damga vurdu. CHP'li üyeler protesto etti
CHP Konak'ta gezi çatlağı: Meclis'te 9 fire!
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2015 Perşembe 20:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde üst üste üçüncü kez ve son iki sezonun da namağlup şampiyonu olan Konak Belediyespor'un, Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki maçları öncesinde belediye meclis üyeleri arasında kriz artarak devam ediyor. Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen son belediye meclis oturumunda toplam 27 CHP’li üyenin 19’u katılırken, dokuzu ise toplantıya katılmadı.
 
 
PROTESTOLAR MECLİSE DAMGA VURDU
Meclis öncesinde gerçekleşen ve CHP İlçe Başkanı Şakir Başak'ın da katılım gösterdiği partinin grup toplantısında geçtiğimiz gün başlayan gezi çatlağı devam etti. Konak Belediyespor kadın futbol takımının 11-16 Ağustos tarihileri arasında Bosna Hersek'te oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına meclis üyelerinden oluşan 14 kişilik heyetin de gitmesi kararı alınan meclis oturumu öncesinde CHP’li üyeler arasında çeşitli tartışmalar yaşandı. Toplam beş gün sürecek turnuva dahilinde yapılacak yurt dışı gezisine katılacak meclis üyelerinin seçiminde yine fikir ayrılığı yaşandı. Grup toplantısının uzaması sonrasında meclis oturumu da gecikmeli başlarken, kulüple birlikte gezi  düzenlenmesine karşı çıkan CHP’li muhalif meclis üyeleri mazeretlerini gerekçe göstererek meclise gelmedi.
 
CHP GRUBU 9 FİRE VERDİ
Meclis onayına sunulan kafilenin belirlenmesi öncesinde yaşanan kutuplaşma partinin meclis öncesindeki grup toplantısında da kendisini gösterdi. Turnuvaya kafile gönderilmemesi ve belediyenin ek harcamaya gitmemesinden yana tavır koyan CHP’li bazı isimler meclis öncesindeki grup toplantısına ve meclis oturumuna katılmadı. Temmuz ayının ikinci meclis toplantısına CHP grubu toplam 9 fire verirken, karara karşı çıkan CHP’li muhalif üyelerin toplantıya katılmamaları ise dikkat çekti.
 
BOSNA HERSEK'E KİMLER GİDECEK'
Düzenlenecek olan geziye CHP grubundan Zeki Günen, Çetin Altun, Burhan Yılmaz, Doğan Bayram, Hale Elden, Zeynep Tulgar, Nükhet Akyıldız, Cem Aksen, Selami Ergül ve AK Parti grubundan ise Bilal Doğan, Ömür Şanlı, Abdullah Siyahkoç, Nurdan Metin,  Mustafa Türe’nin gitmesine oybirliğiyle karar verildi.
 
PEKDAŞ KADIN HEYETİ İSTEMİŞTİ
Diğer yandan, muhalif AK Parti kanadında futbol takımı ile birlikte bayan meclis üyelerinin Bosna'ya gitmesi yönündeki karar meclis tarafından onaylanırken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise olası tartışmaların önüne geçmek için önceki gün gerçekleşen toplantıda meclisten kadınlardan oluşan heyet istemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası