Ege Postası
Geri

Bir garip 'ihraç' hikayesi

CHP Kınık İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi’nin İzmir 2. Bölge’de milletvekili adayı gösterdiği Sefa Köken ile Vatan Partisi için çalıştıkları iddia edilen Gazanfer Aktül ve Hayrettin Ekin hakkında ihraç istemiyle disiplin süreci başlattı. Vatan Partisi Kınık İlçe Başkanı Alaattin Ekin ile Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Sefa Köken basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Ekin, "Bunun Kınık gibi küçük bir ilçede tanınmış insanların gelecekteki siyasi kariyerleriyle oynamak olduğunu düşünüyorum ya da pay çıkartarak rakiplerini ötelemek gibi bir planlarının olduğunu seziyorum" dedi. "Mektup utanç verici ve komik"
Bir garip 'ihraç' hikayesi
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2015 Perşembe 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP'nin Kınık'ta 3 Vatan Partisi üyesini seçimde Vatan Partisi için çalıştıkları nedeniyle CHP İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Sefa Köken ve Kınık İlçe Başkanı Alaaddin Ekin, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerekleştirdi. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Sefa Köken ise "Böyle bir evrak gönderdiniz. Ben de ona Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan üyelik kaydı kağıdıyla cevap veriyorum" diye konuştu.  

"VATAN PARTİSİ'NİN VEKİL ADAYINI CHP DİSİPLİNE GÖNDERDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



EKİN: PARTİLİ ARKADAŞLAR RENCİDE OLDU
Gazanfer Aktül ve Hayrettin Öğütücü ve Sefa Köken'e iddiaya göre gönderilen ve seçim sürecinde CHP üyesiyken Vatan Partisi'ne çalıştıkları savunma istenen mektuplarda bir yanlışlık olduğunu ifade eden Başkan Ekin, "CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'ndan üyelerimize gönderilen disiplin sorgulamasıyla ilgili gelen mektupla ilgili toplandık. Arkadaşlarımızı altı 6 Ağustos 2015 tarihinde disiplin kuruluna çağrılarak savunma istenmiştir. Bu üç arkadaş, partimizin uzun süredir üyeleridir ve seçimde çalışmışlardır. Bir yanlış olduğunu düşünüyoruz. Olayı başlatan CHP Kınık İlçe Başkanı mıdır yoksa o bu işi talimatla mı yapmıştır biz bunu bilemeyiz. Biz konuyu arkadaşlarımıza gelen resmi mektupla değerlendirmek istiyoruz. Bunun Kınık gibi küçük bir ilçede tanınmış insanların gelecekteki siyasi kariyerleriyle oynamak olduğunu düşünüyorum ya pay çıkartarak rakiplerlerini ötelemek gibi bir planlarının olduğunu seziyorum. Her iki amaçla da olsa partili arkadaşlarımız bu konuda rencide olmuşlardır" dedi. 

TANZİMAT DAVASI AÇILACAK
Kınık Vatan Partisi olarak ve ilçe başkanı olarak sessiz kalmak istemediğinin altını çizen Ekin şunları söyledi: "Kamuoyuna duyurmak CHP il yönetimine ve hatta yerel yöneticilerine bu durumun vehameti açısından dikkatli olmaları için toplantı yaptık. CHP il yönetimi açısından durumu değerlendirirsek, görüyoruz ki küçük bir ilçede bilr partiyi doğru düzgün yürütemeyen teşkilat ilde de yönetemiyor ki il disiplin kurulundan bize mektup geliyor. Ülkemizin yönetilmesi açısından daha vahim sonuçlar doğuracaktır. Demokratik haklarımız olan bu konularda çalışmalarımız olacak avukatlarımıza görüşüp bu arkadaşlarımızın tazminat davası açmasını talep edeceğiz."



KÖKEN: ÜYELİK KAYDIYLA CEVAP VERİYORUM 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sefa Köken ise "Merkez karar kurulu üyesi ve Vatan Partisi 2. bölge milletvekili adayıyım. İlden gelen kağıt beni çok şaşırttı. CHP' nin rastgele yönetildiğini biz biliyoruz. Yazı çok komik bir durum. Siz CHP üyesisiniz diye kağıt göndermek çok utanç verici ve komik. CHP hiçbir zaman düzelmez. Bu halkına hizmet eden bir parti değil. Sistem düzen partisidir. CHP Kınık ilçe başkanı ve de İl Disiplin Kurulu Sekreter Mustafa Karagöz'e sesleniyorum: Böyle bir evrak gönderdiniz. Ben de ona Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan üyelik kaydı kağıdıyla cevap veriyorum. CHP üyesi olsam bunlar yapılmazdı. Yönetimin ne olduğu belli. Türk halkı görsün. Karalama kampanyası yapıyorlar. Eski CHP üyesiyim yazılı olarak ilçe seçim kuruluna 14.02.2015'de istifa dilekçesi verdim" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası