Ege Postası
Geri

Cevat Durak sessizliğini bozdu: Masada A’dan Z’ye siyaset!

CHP’nin Karşıyaka’da kurucu ilçe başkanı olan, ilçede 10 yıllık belediye başkanlığının ardından 30 Mart yerel seçimlerinde başkanlığa nokta koyan Cevat Durak 15 aylık sessizliğini Ege Postası siyaset muhabiri Sercan Avcı’ya bozdu. Durak, bu sürede neler yaptığını, parti içinde tespit ettiği yanlışları anlattı. Durak, delege seçimleri öncesi önemli mesajlar verdi, sürece müdahil olup olmayacağıyla ilgili net konuştu.
Cevat Durak sessizliğini bozdu: Masada A’dan Z’ye siyaset!
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2015 Perşembe 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP'nin Karşıyaka Kurucu İlçe Başkanı , Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak…
10 yıllık (2004-2014) belediye başkanlığının  ardından 30 Mart 2014’te koltuğu bir başka CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar’a devretti.

CHP’nin en icraatçı belediye başkanları arasında gösterilen ancak parti içinde de hep hedef olan Durak, başkanlığı Akpınar’a devrettikten sonra ilk kez sessizliğini Ege Postası’na bozdu.

Durak, 15 aylık periyotta neler yaptığını, parti içinde tespit ettiği yanlışları Ege Postası siyaset muhabiri Sercan Avcı’ya anlattı. Durak, delege seçimleri öncesi önemli mesajlar verdi.  
 
SERCAN AVCI: 30 yıldır  siyasetin içindesiniz. Son 10 yılı belediye başkanlığı….İşkolik bir başkan olarak anılıyordunuz…30 Mart yerel seçimlerinde koltuğu CHP’li bir başkana bıraktınız…Başkanlıktan sonra geride kalan bu 15 aylık sürede neler yaptı Cevat Dura? Siyaset ne kadar hayatınızda oldu'
 
CEVAT DURAK: Adaylık süreci içinde görevimi yaptım. Gelen arkadaşa görevi teslim ettim. Durmadık tabiî ki…. Dinlenme amaçlı bir geri çekilme yaptım en başta. Hiçbir ortam içinde tartışma yaratacak en ufak bir görüntü vermemeye çalıştım. Son dönemde özledikleri için meclis üyesi arkadaşlarımızla kısa süreli de olsa bir araya geldim. Herhangi bir dedikoduya fırsat vermedim. Partimin başarılı olmasını istedim. Önseçim sürecinde de hep geri durmaya çalıştım. 7 Haziran sürecinde il başkanlığından veya ilçe başkanlığından bize bir görev telkin edilmedi. Edilseydi koşardık, yapardık. Edilmedi diye kenarda durmadık. Partiye katkı olacak çalışmalar içinde oldum. Sessizce de olsa süreci izledik. Ailemle çocuklarımla torunlarımla biraz daha fazla zaman geçirdim. Süreçte gördüm ki sıkıntılarımız, yanlışlarımız var. Ciddi anlamda sıkıntılar var.


 
SERCAN AVCI: Ciddi sıkıntılar yanlışlar var dediniz. Nedir bu sıkıntılar yanlışlar'
CEVAT DURAK: Yanlışa yerel seçimde başlanmıştır, genel seçimlerde de doğru tercihler ön seçim yaptık düşüncesiyle yapılmamıştır. Yanlış şeyler var. Parti içi düzenlemelere ihtiyaç var. Vatandaşa seçme hakkı verdiğiniz sürece partiniz büyür. Delege seçimleriyle ilgili sistemin gözden geçirilmesi gerek. Sandık sisteminin yapılanmasının başa dönerek yapılmasında gerek vardır ki delege ağalığını önleyesiniz. Bunları yapmadan önseçim yaparsanız yasak savarsınız. Yok öyle bir şey... CHP’nin yeniden Türkiye partisi olması yönünde yapması gereken şeyler var. Genel Merkez düşünmek zorunda. Diyarbakır’ın adayını çıkarıp koyamıyorsanız olmaz. Mardin’de yokuz Van’da yokuz. İç Anadolu’da yokuz. Ne zaman olacağız. Kıyı kesimlerde de oy kaybediyoruz. Bunların gözden geçirilmesi gerek. Ciddi sıkıntılar var. Bu bir Genel Başkanın problemi değil. Parti içindeki herkes şapkasını önüne koysun. Genel Başkan’a sadece yıkmak doğru değil.
 
SERCAN AVCI: Bu 15 aylık sürede özeleştiri yaptınız mı'
CEVAT DURAK: Siyasette uzun yıllardır varım. 35 yıldır siyasetin içindeyim. 7 yıl ilçe başkanlığı yaptım. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Hiçbir zaman arkamı döndüğümde şunu da yapsaydım demedim.
 
SERCAN AVCI: Hiç dışlandığınızı düşündünüz mü'
CEVAT DURAK: Parti benim ailem gibi. Kopmuş değilim ama özellikle dışlandım. Kin ve nefretle geldiler üzerime. Kin ve nefretle geldiğiniz insan Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri. En iyi partililerinden biri.
 
SERCAN AVCI: Kin ve nefretle üzerime geldiler dediniz…Bunu biraz açarsak…
CEVAT DURAK: Ben hep partim için Karşıyaka için vatandaş için çalıştım. Hayatta kimsenin aleyhinde çalışmadım. Son 3 yıl çok üstüme gelindi. Hiçbir belediye başkanı benim kadar çapraz ateşe girmemiştir. Sürekli her yaptığımız işten eleştirildik. Ben hep doğruyu yapmaya çalıştım. Hile nedir bilmedim. Üçkağıtçılık nedir bilmedim. Eline, diline, beline sahip olmanın erdemiyle büyüdüm bu erdemlerle de 60 yaşına geldim. Belediyecilikte de işimi mükemmel şekilde yapmaya çalıştım.
 
SERCAN AVCI: Peki kin ve nefretle gelen insanlar var dediniz. Son 3 yılda özellikle İl eski Başkanı Ali Engin’in sizin belediye başkanı olmamanız yönünde çaba sarf ettiği konuşuldu. Uzun yıllardır bir rekabet var aranızda…Siz belediye başkanı olamadınız. Ali Engin’de vekil olamadı…Neler hissettiniz vekil seçilemediğinde'
CEVAT DURAK: Ali Engin kötü biri değil. Çevresinde bir takım insanlar Ali’nin iyi duygularını törpüledi. Süreklibenim için Ali'ye "devir bizim devrimiz bu adamı durduralım” dediler. “Niçin” dediğinizde cevabını alamazsınız. Ben onların aleyhinde hiç çalışmadım. Böyle bir gergin süreç yaşandı. Gereksiz şekilde yaşandı. Ali Engin’in vekil olamamasına üzüldüm. Partinin başarısız olması beni üzmüştür. Ayrıca il başkanı olarak Ali Engin emeği olan bir isimdir. Genel Başkanımızı bir kenara koyarsak adaylar içinde seçilmeyi en çok hak edenlerden biridir. En büyük hatası çok fazla benim üstüme geldi. Onu kin ve nefretle getirdi.  Bu olmamalıydı. Keşke Ali bu süreci yaşamasaydı. Gerek Atila Sertel’in olmayışı gerek Ali’nin olmayışı partimiz için kayıptır.


 
SERCAN AVCI: “Kin ve nefret” diyorsunuz … Biz sizi hiç öfkelenirken görmedik. Bunca üstünüze gelinmesine rağmen kızgınlığı öfkeyi dışarı mı yansıtmadınız…
CEVAT DURAK: Çok hassas biriyim aslında. Hisli biriyim. İçime kapanırım. Duygularımı içime hapsederim. Kırgınlığımı dair içimde toparlamaya çalışırım.Kızamam. Belediyede bile personele bürokrata şaka yoluyla kızmışımdır.
 
SERCAN AVCI: Partiniz yıllar sonra bir önseçim yaptı. Çıkan sonuç ne kadar sağlıklı'
CEVAT DURAK: Siyasi partiler yasası değişmeli. Parti içi delegasyon sistemi kongreye dönük yapılıyor. Delegasyon sistemi var olduğu sürece sağlıklı bir önseçim olmaz. Üyeyle yapsanız sağlıklı değil. Listeler asılıyor kongre takvimi verilmiş olmasına rağmen üyelik dışarıdan kayıt yapılabiliyor. Parti içi yarış var olduğu sürece bir takım suni yapılanlar olacaktır. Bu da kalıcı hasar bırakacaktır. Hepimizi bu hatayı yaptık. Bu da parti içinde yanlış yapılanmayı getiriyor. Parti içi bölgesel, mezhepsel yarışlar, parti içinde benim adamım kavgası hızla büyüyor. Parti içindeki sevgi yok oluyor. Ne yapılabilinir. Yıllarca bunun düzeltilmesini istedim. Belediye başkanına parti içi yarışlardan uzak dur diyorsunuz. Duruyor. Sonra önseçim yapacaksınız. O belediye başkanı parti içi yapılanmada olmadığı için bir zafiyet yaşamaz m? O zaman biz parti içindeki yarışlarda belediye başkanını dışarıda tutarsak belediye başkanına kötülük yapmış olmaz mıyı? Sistemde demek ki bir yanlış var. Hem de büyük bir yanlış. Belediye başkanı zaten ister istemez zafiyet yaşıyor. İşe almamışsınız partili küsüyor. Karşınıza oturan ’40 yıllık partiliyim ilk defa sizden bir şey istiyorum’ diyor. Sonucunda 40 yıllık partili arkadaşınız size kırılıyor. Bir de partide delege yapısı içine girmemişsiniz önseçimde nasıl çıkacaksınız. Bu önseçim nasıl sağlıklı olur. Belediye başkanı harcanmış oluyor.
 
SERCAN AVCI: Siz bu süreçlere ne kadar müdahil oldunuz belediye başkanı olarak'
CEVAT DURAK: Ben karışmadım. İlçe yapılanmalarında arkadaşlarımın arkasında durmaya çalıştım. Onlara geniş yetkiler bıraktık. Öyle olunca da sıkıntılar yaşadık. Belediye başkanı müdahale edince de niye etti diye kavga ediliyor. Edecek tabiî ki adam müdahale…İlçesiyle kavgalı başkan çok başarılı olamıyor. Bunu yaşayanlardan biriyim. Özellikle 3 yıl ne ili ne ilçesi anormal şekilde üstüme geldi. Algılamalar yaratmaya çalıştılar. O yönetici tiplerine bakınca üzülüyorum. Karşıyaka’da muhalefeti neredeyse silmiş bir belediye başkanına yapılanları oynanan oyunu genel merkez görmedi mi. Hepsi biliyor. Ne oldu. Adam harcamak bu kadar kolay mı. Bugün bana yarın sana…Siyaset uzun nefesli bir olay. Bugün ayak olarak gördüğün insan yarın baş olabilir. Herkes şapkasını önüne koyacak. Ben de bu 15 aylık zamanda düşündüm. Kimlerle yürüdüm, ne yaptım, acaba hata yaptım mı diye düşündüm.
 
SERCAN AVCI: Sonuç' Bir hatanız var m? Şu konuda hatalıyım diyor musunuz'
CEVAT DURAK: Belediyecilik açısından partim açısından en ufak hatam yok. Burada muhalefeti bitirdim. Yüzde 80’lere getirdim oyu…Ben çok akıllı siyaset yaptım. Bir çok ismi partiye kazandırdım. Belediyecilik açısında hata yapmadım. Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanlarından biriydim. Hatayı siyaset yapmamakta yaptım. Hatayı çok oynayan insanlara prim vererek yaptım. CHP’de çokça yöneticilere yönetimlere güvenerek yaptım. Bu da parti içi silsileden saygıdan ileri geldi. Çok daha farklı yollardan da yürüyerek farklı neticeler alabiliyorsunuz. Bugüne kadar CHP’nin içinde olmayanları yaşadım ben…
 
SERCAN AVCI: Genel Merkez bunları görmedi m? Müdahale edilmedi mi'
CEVAT DURAK: Çoğununda Genel Başkanımız bilincindeydi. Genel Başkanımız o bilinçte olmasına rağmen bazı şeyleri aşma konusunda irade beyanlarında geri kalıyor. Bu konularda Genel Başkanımızı hangi ilde hangi insanlarla yürümesi gerektiğini bilmesi lazım. Son dönemde kendisini de aday olduğu bir bölgede oyların vekil sayısının düşmesinin nedenini sorgulaması gerek. Koyduğu adayları veya atamış olduğu insanların ne olduğunu görmesi lazım. Siz bir tarafta dimdik duruyorsunuz. Partinize kucak açmışınız sempatiyle herkes size bakıyor mağduru oynamak istemiyorsunuz.  Ben olmadım isyan edeyim ya da vekil olayım.Öyle bir şey de yok. Bu partide herkes sırası geldiğinde bir şeyler yapmalı.


 
SERCAN AVCI: Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz'
CEVAT DURAK: Ciddi bir sıkıntı var. Karşıyaka’da bir oy düşüşü var. Nedenlerini araştıracağız. Yerel yönetimin fonksiyonu nedir, genel merkezin fonksiyonu nedir tartışmak lazım. İzmir’de vekil sayısında düşüş var. Bir başarı yok yani…
 
SERCAN AVCI: Hiç mi doğru şey yoktu süreçte'
CEVAT DURAK: Genel Merkez ilk defa seçim stratejisi olarak doğru çıktı ama halkta güvensizlik var. Halkçı olamıyoruz. Karşıyaka’da halkın içine girerek yükselttik oyları. Sosyal belediyeciliği yapabilmeniz için mekana ihtiyacınız var. Sıfır bir belediyeden bu noktaya geldik. Bir tane düğün salonu yoktu bir tane restoranı yoktu belediyenin…Bugün Karşıyaka’da sosyal yaşam alanları varsa 10 yılda yaptıklarımız etkili oldu.
 
SERCAN AVCI: Sıkıntıları tespitlerinizi Genel Merkez’le paylaştınız m? Bir uyarınız oldu mu'
CEVAT DURAK: Genel Başkanımız bana “ne yapmamız gerekiyor” diye sorduğunda kendisine İzmir’de bir küskün ordusu da var sık sık gelin bu isimleri kazanma noktasında adım atın dedim. “Benim il başkanım, benim ilçe başkanım” düşüncesinden sıyrılmadığımız sürece ya da “ilçe başkanıyım il başkanıyım ben yönetiyorum” düşüncesinden çıkmadığımız sürece, belediye başkanları "biz hep beraberiz" demediği sürece gittikçe eriyen bir CHP yapısını İzmir’de yaşarız. Yarın bizler olmayabiliriz. Bu parti yaşamalı. CHP’ye çocuklarımızın torunlarımın ihtiyacı var. CHP uzun vadede yeni açılımlarla halkın karşısına çıkmalı. Bu çıkış emekliye verilecek 2 ikramiyeyle olmuyor. Demek ki ciddi güvenilir şeyler yapmalıyız. Halkın istediği adayları yakalamalıyız. Halkla bütünleşen insanları getirmemiz gerek. Yoksa Ankara’da İstanbul’da patronların yönettiği bir parti konumuna geliriz. CHP’ye dünyanın en büyük kötülüğünü yaparız.


 
SERCAN AVCI: Kongre/kurultay süreci başladı. Bu bazı şeylerin düzelmesi adına bir fırsat olmaz mı'
CEVAT DURAK: Kötü bir zamanlama. 3 yıl beklemişsiniz. Seçim bitmiş. Seçimde bir gerileme var. Apar topar karar alıyorsunuz. Yazın sıcağında delege seçimi yapacaksınız. CHP’ye oy veren bölge olarak gözüken sahil kesiminde genellikle yaz sezonunda vatandaş yerleştiği bölgede olmaz. Karşıyaka’da yüzde 50 insan şehir dışında. Nasıl getireceksin delege yapacaksın bu insanları.Sandıktan yine sağlıklı bir sonuç çıkmayacak. Yani bu süreç bir kurtuluş değil. Sadece yasal olarak görev savmak. Bir de sus payı. Örgüte “kardeşim oturup da birbirinizi suçlamayın, kongrelerinizi yapın, Aralık ayında da kurultayımızı yaparız” demek gibi bir şey. Doğru neticeler çıkar mı. Zorlanacağız. Dilerim sağlıklı unsurlar öne çıkar parti toparlanma yoluna girer. Kan kaybettiğiniz zaman hep kan kaybediyorsunuz.
 
SERCAN AVCI: Peki bu sürecin ne kadar içinde olacaksını? Topa girecek misiniz'
CEVAT DURAK: Ne içindeyim ne dışındayım. Ben hep söylüyordum…Bize ağabeylik görevi düşüyor. CHP’de ağabeylere, ihtiyaç var. Arkadaşları kavganın içine değil toparlamak doğruya yöneltmek görevim. Mutlaka adaylar olacaktır. Olabiliyorsa tek adaylı uzlaşmacı kongreler olsun. Ben ağabeylik üzerinden gideceğim. Geçen dönemde delege seçimlerinde bana rağmen üzerimde oynandı. Zafiyete uğratılmaya çalışıldım.Ben sağlıklı yapılarla buluşulması adına gerekli telkinlerde bulunacağım, yardımcı olacağım gerekirse toplantılara katılacağım. Yönlendirme yapacağım.  Delege şu olsun bu olsunda değilim. Partinin toparlanması için mücadele edeceğim. Mevcut ilçe başkanıyla aramda hiçbir problem yok. Kim başkan olur süreç içinde belli olur. Uzlaşı olabilir.
 
SERCAN AVCI: Karşıyaka’da uzlaşı mümkün mü' Hep bir muhalif kesim hep bir isyan eden kesim oluyor Karşıyaka’da…
CEVAT DURAK: Mümkün…Bir tarafta belediye başkanı var. Siyasetin içinde var. Yok değil. Konuştuğu zaman olmayacağını söylüyor “çok fazla karışma” diyorum ama karışacak. Bir belediye başkanının da mutlak olması lazım süreçte en başta demiştim. Çünkü yarın “önseçim yapıyorum” dediğinizde ne olacak. Belediye başkanı Karşıyaka’daki yapıyla kucaklaşacak. Karşıyakalı olacak. Karşıyakalı olabilmesi için biraz Karşıyaka’yı izlemesi lazım. Karşıyaka’da yapıda kimler vardır hepsini görmesi lazım. Gördüğü takdirde Karşıyaka’nın göbeğinde bulur kendini. Birden biri eline kağıdı alıp ben daha iyi yaparım derse sıkıntı yaşar. Belediye başkanını da dışlamadan bütün herkesi kucaklayan bir yapıyı yapabiliriz. Ben muhalefet olacağını düşünmüyorum. Olacak muhalefet bence biter.
 
SERCAN AVCI: Sizin gibi eski belediye başkanı olan Cihan Türsen’in delege seçimleri sürecine müdahil olmamanız yönünde bir çağrısı var. Kendisi olmayacağını söylüyor.
CEVAT DURAK: O Cihan Türsen’in kendi düşüncesi. Kendisi karışmasın. Kendi düşüncesine sahip çıksın, karışmasın. Benim düşüncemde isimler üzerinde durmak değil ağabeylik yapmak var. Süreci mahallelerde kavgasız geçirilmesini sağlamak gerek. Gücü varsa çıksın mücadele etsin arkadaşımız. Siyaset böyle yapılmıyor. Ben kavganın içine girmiyorum diyorsan sesini çıkarma girme. Cevat Durak sürece müdahil oluyorsa partinin kurucuları arasında olduğu için…7 yıl ilçe başkanlığı yaptığı için... Emeğim var. Üyelerin yüzde 60’ında benim emeğim var. Tabi ki konuşacağım. Herkes emeğini birikimlerini kullanmak zorunda. Ben kavga ettirmeden sürecin tamamlanmasını sağlamalıyım. Cihan Türsen varsa katkısı gelir koyar. Biz de seve seve birlikte olmayı kabul ederiz. Ben karışmıyorum Cevat Durak’ta karışmasın…Sana ne benden…Beklentin büyük, bir yerleri düşünüyorsan olmaz. Bırakın gençlere…Her tarafa aday olamayız. Ağabeylik yapmalıyız artık.


 
SERCAN AVCI: Peki halefiniz Hüseyin Mutlu Akpınar. Uzun yıllardır da tanıyorsunuz.15 aylık performansını nasıl buldunuz'
CEVAT DURAK: Hüseyin temiz bir arkadaş. Hataları oluyor. Uyarıyoruz, söylüyoruz. CHP’nin bayrağını en yüksekte bıraktım. Dilerim başarılı olur. O başarılı olursa Karşıyaka başarılı olur. Onun başarısını kamuoyu takdir edecektir. Yorum yapmam çok doğru değil. Zor bir görev yaptığını biliyorum. Gerekeni yapıyor. Önümüzdeki süreçte dilerim bazı şeyleri farklı konuma getirebilir. Yavaş yavaş çevresini Karşıyaka’yı tanıyor. Belediye başkanının görevi zor. Allah yardımcısı olsun.
 
SERCAN AVCI: Sizden bu sürede yararlandı m? Görüşüyor musunuz'
CEVAT DURAK: Sırası geldiğinde görüşüyoruz.
 
SERCAN AVCI: Peki öneriniz var mı kendisin? Belediyede yanlış gördüğünüz bir durum var mı'
CEVAT DURAK: Kentsel dönüşüme devam edilmesi ve tamamlanması lazım. Projeler zaten belli…Özellikle Alaybey-Tersane bölgesi. Ortak Avrupa projelerinin peşinde olmalı. Sürekli kaynak üretmeli. Ek bir bütçe yaratmalısınız. Personelle ilgili sıkıntı var. Sayısal olarak biz bin 700 civarında bırakmıştık. 200-250 kişi çıkarılmış. Şimdi 2 bin 100 personel var. Bir hayli adam alınmış.Bu doğru değil. Buna dikkat etmesi lazım.
 
SERCAN AVCI: CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın bir isimdiniz. Genel Başkan-Belediye Başkanı ilişkisi dışında ailece görüşüyordunuz. Koalisyon sürecinde eleştirildi. Cumhurbaşkanı’yla yaptığı görüşme parti içinde tepki aldı. Televizyon programındaki açıklamaları tepki aldı. Siz nasıl değerlendiriyorsunu? Bir haksızlık yapılıyor mu'
CEVAT DURAK: Deniz Bey bir şey yaparken yarın ne olacağını gören bir insan. Söylemlerini hala beğeni ile izlerim. Yaptığı çalışmanın sonucu nereye gider görür. Geçen gün televizyon kanalında net şeyler söyledi. Deniz Bey boş bir insan değil. Onun gibi keşke insanlar olsaydı. Türkiye önemli bir meclis başkanını kaybetti. Yaptıkları yanlış değildir. Bir Cumhurbaşkanı vardır. Seçilmiştir. Görüşmesi doğaldır. Deniz Bey’in geçmişteki tecrübelerinden yararlanmak istemiştir. Cumhurbaşkanı’nın Deniz Bey’le görüşmesi CHP açısından önemlidir. Birikimlerini aktarması koalisyon tecrübesi olan biri olarak söyledikleri önemlidir.
 
SERCAN AVCI: Peki koalisyon…30 yılı aşkın süredir CHP’de aktif siyaset yapıyorsunu? AK Parti-CHP koalisyonu mümkün mü'
CEVAT DURAK: AK Parti-CHP olmaz diyemem olabilir. Bugün bağıran tepki gösteren yarın susabiliyor. Biz AK Parti iktidarından kurtulmak için uğraştık. 13 yıllık süreç içinde AK Parti’yi eleştirdik. Ülke gerçeği var. Bir koalisyon durumu var. Birinci olan partinin başı yarın gelipte CHP’yle pazarlık yapıyorsa kimse suçlanmamalı. Şık olanı AK Parti-MHP…Tabanları aynı çünkü…Çıkış noktasının erken seçime yönelebileceğini düşünüyorum. AK Parti’nin CHP’yle anlaşması zor.


 
SERCAN AVCI: Belediye başkanı olduğunuz 10 yıllık sürede Karşıyaka Spor Kulübü’ne hep katkınız oldu. İyi bir Karşıyakalısınız. İstanbullu işadamı Erdal Acar kulübe destek oluyor ancak herkes “neden destek oluyor” sorusunun cevabını arıyor. Acar’ın kulübe desteği ve yakınlığı sizi rahatsız ediyor mu'
CEVAT DURAK: Başkanken yasal prosedüre uygun olarak kulübü destekliyorduk. Hüseyin’de destek oluyor. Şuandaki yönetime de destek olduk. Doğru olanı kulübün sıkıntıya girmeden transfer sürecini atlatıp sahaya çıkması. Karşıyakalı bunu istiyor. Karşıyaka’nın tanıtımında spor kulübünün katkısı çok önemli. Karşıyaka’yı Kaf-Sin-Kaf’sız düşünemeyiz.  Selçuk Yaşar’ın desteği büyük oldu kulübe. 60 yılı aşkın süredir beklentisiz destek oldu. Bir tarafta da belediye. Bizim esnaf iş adamı camiamız yok. Mum dibine ışık vermez ya, kulübe öyle bir destek olmadı. Dışarıdan biri gelmiş.İstanbul’da bir çevresi var. Kulübe destek olmak istiyor. Dışlar mısınız. Cebinden para verecek hayır diyeceksiniz. Olmaz. Para verecek niye. Belki kulüp başkanlığını düşünüyor. Önemli değil. Benim buna ihtiyacım var. Neden geldi para veriyor diyorlar. Reklam yapıyor. Bak sen konuşuyorsun. Böyle birini yakalamışken kaçırmamak lazım. Buna çalım at ona tepki göster olmuyor.
 
SERCAN AVCI: Aziz Kocaoğlu ile hep karşı karşıya getirilmeye çalışıldınız. Bir rekabet var algısı vardı. Problemin kaynağı neyd? Belediye başkanlığını bıraktıktan sonra görüştünüz mü hiç kendisiyle.
CEVAT DURAK: Görüşüyoruz. Aziz Bey’in bir çatışma ortamında olması mümkün değil.Sürekli alanı genişleyen Büyükşehir var. Kolay değil. Dışarıdan baktıkça daha iyi görüyorum. O dönemde de sıkıntı buydu. İki yasaydı. 5393 ve 5216 no’lu yasalar Düzeltilmesi gerekiyordu. Yasa yetkiyi yerinde kullanım diye açarsa o kavga görüntüleri ortadan kalkar. Aslında kavga yoktu. Olamazda…Sağ olsun bize destek oldu. Son dönemde de iki projemize destek verdi.  Bir takım yanlışlar oldu ama Aziz Başkan’dan değil alttan kaynaklanan personelden kaynaklanan sıkıntılardı. Bazen kraldan çok kralcı olanlar oluyor.
 
SERCAN AVCI: Uzun yıllar yol arkadaşınız olan Hüseyin Çalışkan’la başkanlığı bırakmanıza günler kala koptunuz. Şuan nasılsınız. İki eski dost mu, yoksa buzlar eridi mi'
CEVAT DURAK: Benim arkadaşım kendisi de bilincinde son dönemde hataları oldu. Bir kırgınlık süreci yaşadık. Aşıldı. Şuan da görüşüyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası