Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de il yönetiminden o başkan için flaş adım!

CHP İzmir il yöneticisi Burcu Özalp, uzun süredir il yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle, il yönetimi tarafından oy birliğiyle düşürüldü. Flaş gelişme ise İl başkan yardımcısı Niyazi Arslan'ın, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu hakkında disiplin soruşturması başlatılması için il yönetimine dilekçe vermesi oldu. Arslan, kendisini ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı basın yoluyla küçük düşürdüğü gerekçesiyle Soylu'nun disipline gönderilmesini istedi. Soylu için il yönetiminde komisyon kuruldu. CHP İzmir il yönetiminden
CHP İzmir'de  il yönetiminden o başkan için flaş adım!
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2015 Perşembe 18:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında flaş kararlar alındı.

3 yıl önceki il kongresinde il yönetimine seçilen Burcu Özalp, uzun süredir il yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle, oy birliğiyle yönetimden düşürüldü Özalp’ın yerine yedekten bir isim yönetime girecek.

SOYLU İÇİN FLAŞ ADIM
Öte yandan Atilla Sertel’in adaylığının düşmesine neden olan şikayeti YSK'ya yapan 3 partili hakkında başlatılan disiplin dosyasında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İl Disiplin Kurulu tarafından MYK’ya gönderilen Sertel dosyasında, şikayetleri yaptıran isimler arasında olduğu iddia edilen il başkan yardımcısı Niyazi Arslan,  İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu hakkında disiplin işlemi başlatılması için il yönetimine dilekçe sundu. Arslan’ın dilekçede Soylu’nun basın yoluyla kendisini ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı küçük düşürdüğü gerekçesiyle Soylu hakkında disiplin işleminin başlatılmasını istedi.

KOMİSYON KURULDU
Arslan'ın dilekçesi yönetim tarafından işleme konulurken, beş kişilik komisyon kuruldu. Komisyonda yer alan isimler incelemelerinin ardından Soylu hakkında karar verecek. Komisyon disiplin işlemi başlatılmasını gerek görürse, şikayet dilekçesi Genel Merkez’e gönderilecek. Soylu'nun disipline gönderilmesi için son  kararı MYK verecek. MYK, dosyayı gerek görürse YDK’ye iletecek.

Komisyonda Osman Peri, Ali Karabay, Savaş Akıncı, Bahar Gürsul yer alıyor.

NE OLMUŞTU
Sertel dosyasında şikayeti yapan 3 partili istifa etmiş ancak il disiplin kurulu soruşturmayı genişletmişti. Disiplin kurulu süreçte   İl eski Başkanı Ali Engin ile kardeşi Abdullah Engin’in savunmalarını isterken, her iki isimde savunma yapmamış ve MYK'ya başvurmuştu. İl disiplin kurulu tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na taşınan dosyaya Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın şikayeti yaptıran isimler olarak yer aldıkları belirtilmişti.

SOYLU: SAVUNMA İÇ GÜDÜSÜYLE YAPILAN KARŞI HAMLELER
İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu yaşanan gelişme üzerine şu açıklamayı yaptı;

“Basından öğrendim. Umut ediyorum doğru değildir. Bilmeleri gereken bir şey var ki hiçbir il yönetimi disiplin kurulu başkanı ve yönetimini komisyon aracılığıyla da olsa yargılama yetkisinde değildir. Daha öncede söylediğim gibi herkes herkesi MYK’ya şikayet edebilir. Beni daha önce sayısız kere MYK’ya şikayet ettiler. Şikayetlerine bir yenisini ekleyebilirler. BU tür polemikler doğru değil. Savunma iç güdüsüyle yapılan karşı hamleler bunlar. Netice itibariyle disiplin kurulu başkanını YDK’ya sevk edebilecek tek mercii MYK’dır. Diğer adımlar sadece şikayettir. Biz aldığımız kararların doğruluğundan eminiz. Disiplin kurulu başkanının bir oyu vardır. Yönetimdeki arkadaşlarımız hür iradeleriyle oy vermişlerdir. İl yönetimini tüzüğü okumaya davet ediyorum”



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası