Ege Postası
Geri

AK Partili Şengül sessizliğini bozdu!

AK Parti İzmir İl Eski Başkanı, İzmir eski milletvekili Aydın Şengül, 7 Haziran sonrası sessizliğini Ege Postası’na bozdu. AK Parti’de önemli görevler aldığının altını çizen Şengül, bundan sonraki siyasi hayatı için ikilemde olduğunu belirterek, “Öyle bir noktadayım ki, araftayım. Devam edeyim mi, etmeyeyim mi. Düşünüyorum” dedi. Aday gösterilmediği için kırgınlığının olmadığını ifade eden Şengül, “Ben hiçbir zaman gidip yukarıda birilerine yalakalık yapmadım. Kulis işlerinin içine de girmedim. Aday olmak için ya da birilerinin olmaması için uğraş vermedim ancak bunu yapanlar oldu” dedi.
AK Partili Şengül sessizliğini bozdu!
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2015 Cuma 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Eski Başkanı, İzmir eski milletvekili Aydın Şengül, 7 Haziran sonrası sessizliğini bozdu.
Partinin yeniden vekil adayı göstermediği Şengül, Ege Postası’na dobra açıklamalarda bulundu.

SİYASETTE HEDEFİM OLMADI
Siyasette hiçbir zaman hedef koymadığının altını çizen Şengül, siyasetin kendisine çol şey öğrettiğini belirterek “Hep derler ya siyasete girerken hedefin olacak diye…Bunun tam tersine inandım. Siyasete girdiğimde bir hedefim yoktu. Ne görev verildiyse onu yaptım. Siz talip olmasanız da görevinizi iyi yaparsanız hem taban sizi itiyor hem yukarıda birileri sizi tutuyor. Ne zaman hesap yapmaya başlıyorsunuz, sizin belirlediğiniz hedefleri belirleyen başkaları da var siyasetin içinde…O zaman ciddi rekabet oluyor. Bu rekabette siz biraz farklıysanız o an da hedef noktası siz oluyorsunuz. Herkes sizi çekiştirmeye başlıyor. Siyasetin doğasında var. Hedef belirlememek lazım. Samimi bir şekilde hangi görevde olursanız olun iyi bir şekilde görevinizi yapın birileri size görevi verir zaten. Siz görev yapmaktan ziyade belli hesaplarla hakkını vermeden koltuğu doldurmadan yukarının hesabını yaparsanız siyasi hayatınız kısa ömürlü olur. Hesap yapmazsanız uzun soluklu kalırsınız. Siyaset bittiği noktadan başlar. Çok örnekleri vardır. Tam böyle siyaseti noktaladığınızı sanırsınız yeni bir süreç başlar” dedi.


ARAFTAYIM!
 AK Parti’de önemli görevler aldığının altını çizen Şengül, bundan sonraki siyasi hayatı için ikilemde olduğunu belirterek “ Geçmişe dönsek bana deseler ki “Aydın sen il başkanlığı, milletvekilliği yapacaksın” gülerdim herhalde…Gelecekte ne olur, siyasetin ne kadar içinde olurum net değil. Belirlediğim bir hedef yok. Öyle bir noktadayım ki, araftayım. Devam edeyim mi, etmeyeyim mi. Düşünüyorum. AK Parti’de alın terim var. Partinin kuruluşundan bugüne kadar gece gündüz koşturduk. Gönül bağı var. İlgilenmiyorum diyemiyorsun. Kendini sorumlu hissediyorsun. Birileri görsün diye yapmak yerine arka planda vicdanımın sesini dinleyerek çalışma yapmakta var. Son dönemlerde moda tribünlere oynamak. Yalakalık kültürü gelişti. Bu konuda ciddi profesyonel olan milletvekilleri var. Bunlar uzun ömürlü olmaz ama. Yanar sönerler” dedi.

YALAKALIK YAPMADIM
Aday gösterilmediği için herhangi bir kırgınlığının söz konusu olmadığını ifade eden Şengül, şunları söyledi;
“Ben hiçbir zaman gidip yukarıda birilerine yalakalık yapmadım. Kulis işlerinin içine de girmedim. Aday olmak için ya da birilerinin olmaması için uğraş içine girmedim ancak bunu yapanlar oldu. Siz farklı olursanız birileri de sizi hedef haline getirir. İzmir’de kendi adına ufak hesaplar içinde olanlar var. Onların belli dedikoduları oldu. Sizi rakip olarak görüyor. Ekarte etmesi lazım. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösterdiler. Senaryolar yazdılar. İnanılmaz şeyler oldu. Umursamıyorum artık. Takmıyorum. İlk etapta duygusal olarak etkilendim ama uzaklaşmak beni de rahatlattı.”


SORUMLU SADECE DELİCAN DEMEK YANLIŞ
İzmir’de alınan sonucun faturasının tamamını İl Başkanı Bülent Delican’a kesmenin haksızlık olduğunu savunan Şengül, “Başarısızlık olunca ilk önce il başkanına mal edilir. Başarı olunca herkes sahiplenir. İzmir’deki alınan sonuçla ilgili Türkiye genelindeki konjonktürün etkisi büyük. Yüzde 8’lik bir düşüş yaşadık. Bunun İzmir’e yansıması var. İzmir’in kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan olumsuzluklarında etkisi var. Bu birleştiğinde ülke geneline göre daha başarısız bir tablo oluştu. Sorumlu teşkilattır sadece il başkanıdır adaylardır demek yanlış Hepsinin payı var. Suçlu aramak yerine herkes kendine bakmalı, kendini sorgulamalı. Bu daha yapıcı olur. Başarısızlıkta sorgulanmak il başkanlarının kaderi bu. Delican, Akay, Şengül, Aşlık olayı değil. Kim il başkanı olursa olsun belli bir süre sonra insanlar belli makamlardan beklenti içine girer. Siz aldığınız gücü etrafınızdakilerle ne kadar paylaşacağınıza bakarlar. Her gelen kişi ekibini kadrosunu oluşturur. Siz gücü iyi bir ekip anlayışla etrafınızla ortaklaşa yürütürseniz herkes sizi sever. Siz o gücü dar çerçevede belli çerçevede paylaşırsanız homurdanmalar olur. Lobi oluşur. Gitmenizle ilgili çalışma başlatırlar. Benim dönemimde de oldu. Akay, Aşlık döneminde de oldu. Delican döneminde de oluyor. Tavsiyem etrafındaki dedikodulara kulak asmayacak, eğer özgüveni varsa. Herkes hata yapabilir. Kabul edeceksin önüne bakacaksın. Bunları bir kenara bırakmayıp kim ne dedi hakkımda kim ne konuşuyor, peşine düşersen kaybedersin. Bunlarla uğraşmasın. Başkalarına cevap yetiştirmek, ajanlık yapmak yerine işine bakacaksın. Yaptığı hatalardan ders çıkarırsa devam eder. Ankara’dan önemli birkaç kişiyi listelere koyabilirsiniz ama listenin seçilebilecek yüzde 70’ini 80’nini İzmir’de yaşamayan teşkilatla ilişkisi olmayanlardan koyarsanız olmaz. Adaylarımızın hiçbirine lafımız olmaz hepsi saygın ama size bir getirisi yok. Siyaset iletişimle halkla teşkilatla yapılıyor” 

KONGRE SÜRECİNDEKİ HATALARIN SANCISINI YAŞADIK
Kongre sürecinde hataların yapıldığını öne süren Şengül, “Süreci yakından izledim. Müdahil olmadım. Adımız çıkmış 9’da inmez 8’e. İlgimiz olmasa bile bize mal edilen şeyler oldu. Mümkün olduğu kadar dışarıda kalmaya özen gösterdim. İl başkanlığı yaptım. Şunu iyi biliyorum. İl başkanına müdahale ederseniz başarı bekleyemezsiniz. Rahat bırakmak lazım. Ben kongre sürecine müdahil olmadım. Sadece fikrimi söyledim. Dediklerimizden olanlar oldu olmayanlar oldu ama küçük hesaplar yapanlar oldu bu süreçte. Küçük olsun benim olsun anlayışıyla belirlenen ilçeler oldu. Şuanda onların sancılarını da yaşıyoruz. İlçe teşkilatlarında sıkıntı var. Moral motivasyon bozuk. Çok şey istenir onlardan ama talepleri karşılanmaz. Bir çok ilçe teşkilatının kirası elektrik faturası bile ödenemiyor. Cüzi katkılarla nefes alıyorlar. Teşkilatın tanıdığı isimleri devre dışı bırakırsanız atamayla belirlerseniz, teşkilat üyeleri o an size bir şey söylemez ama motivasyonu kaybolur. İzmir’de maalesef bu oldu” dedi.

BENİ BAZILARI HAZ ETMEZ
7 Haziran’da yeniden aday gösterilmeyen bir başka eski vekil Ali Aşlık’la bir sorununun olup olmadığıyla ilgili konuşan Şengül, “ Geçmişte Ali Aşlık’la omuz omuza mücadele ettik. Vekil olduktan sonra kendi adıma bir rekabet içinde olmadım kendisiyle. Sadece Ali Aşlık’la değil kimseyle olmadım. Benim üslubum insanların duymak istediği şeyler söylemiyorum. O an ne hissediyorsam onu söylüyorum. Teşkilatta ya beni tam severler ya da sevmezler. Sevdiğim insana sevgimi belli ederim. Sevmediğime  etmem. Kimseye şirin gözükmeye çalışmam. Yelkenlerimi rüzgara göre hazırlamadım. Rotama göre gittim. Bazen esti rotam tuttu bazen bizi ters çevirdi. Ufak tefek farklı düşüncelerimiz olabilir. Bizim biraz daha öne çıkmamız farklı tepkilere duygulara yol açmış olabilir ama kendi adıma böyle bir şey yok. Dışarıda böyle bir algı oluştu. Kent adına birlikte mücadele etmeniz gerekirken ufak hesaplar devreye giriyor. Vekillerin etrafında yalakalar türüyor. Onlar farklı yönlendiriyor. Fitneler, dedikodular derken vekiller arası gizli çatışma ayrışma yaşanıyor. Gruplaşmalar oluyor bazen öyle noktaya geliniyor ki, hedefe ulaşmak için her türlü günahı mubah görüyorlar. Ben oynamam. O yüzden beni bazıları haz etmez” dedi.  
 
SIRADAN VEKİL OLMADIM
4 yıllık vekilliği boyunca kenarda durmadığını, çalıştığını çabaladığını söyleyen Şengül, “  Tam anlamıyla hayal ettiğim şeyleri gerçekleştirdim diyemem. Sıradan bir milletvekili olmadım. Sıradan olmak beni rahatsız eder. En iyi şekilde görevimi yaptığımın huzuru var. Ne kadar başarılı oldum bilmiyorum. Siyaset siz çok çalışmanızla başarılı olmanız kriter değil. Bir çok kriter oluyor. Kaderiniz hala bir iki kişinin ağzından çıkacak kelimeye bağlıysa sıkıntı var” dedi.

YENİDEN İL BAŞKANLIĞI YAPMAM
“Yeniden il başkanlığı yap” diyenlerin olduğunu ifade eden Şengül, “ Asla düşünmüyorum. Ben bu görevi yaptım. Sıramızı savdık. İzmir’de başka insan mı yok dönüp yine ben yapayım. Teşkilatta iyi isimler var. Zaten il başkanımız var. O da inşallah yapılanlardan ders çıkarır görevinde kalır. Şu gitsin bu gelsin diye bir derdim yok. Benim için en değerli il başkanı ilçe başkanı görevini layıkıyla yapandır” dedi.

VAKIF KURMAK İSTİYORUM
Vekillik sonrası dinlenme fırsatı bulduğunu söyleyen Şengül, en büyük hedefinin vakıf kurup eğitime hizmet etmek olduğunu söyledi. Ailesiyle daha fazla zaman geçirmeye başladığı için mutlu olduğunu ifade eden Şengül, “  Oğlumla birlikte karate dersi alıyorum. Spor yapıyorum. Kitap okumaya vaktim yoktu şimdi bu vakti buluyorum. İşlerime odaklandım. Siyaset nedeniyle işlerimi ihmal etmiştim. Bunları tamamlıyorum” dedi.

SARNIÇ’I TAKİP EDECEĞİM
Vekilliği boyunca yakından ilgilendiği Gaziemir Sarnıç’taki 2B sorunun çözümünde sona gelindiğini belirten Şengül, “Siz samimi bir şekilde çözmeye çalışıyorsunuz, çözülmesinden rahatsız olan siyasilerde taş koymaya çalışıyor. Takip ediyorum. Tapuların belli bir kısmı çıktı. Yeniden dava açıldı süreç 3-4 ay uzadı. 3-4 ay sonra inşallah çözülecek. Tapular çıktıktan sonra düğün salonunda ben de orada olup tapuları dağıtmak istiyorum” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası