Ege Postası
Geri

Sertel dosyası için Ankara’dan sert mesajlar

CHP İzmir’de Atilla Sertel’i YSK'ya şikayet edenlere yönelik başlatılan disiplin soruşturması farklı boyut alıp, günlerdir parti kamuoyunu meşgul ederken, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Selahattin Balta’dan İzmir'e sert mesajlar geldi. Sertel dosyası için Ankara’dan sert mesajlar
Sertel dosyası için Ankara’dan sert mesajlar
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2015 Cumartesi 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP’de yapılan önseçim sonucunda vekil adayı olmayı başaran ancak 3 partilinin YSK’ya itirazı sonrası adaylığı düşen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel’i  şikayet edenlere yönelik parti içi başlatılan disiplin harekatı farklı bir boyut aldı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ
Sertel’i şikayet eden 3 partili süreçte istifa ederken, İl Disiplin Kurulu soruşturmayı genişletmiş ve şahit ifadelerine dayanarak İl eski Başkanı Ali Engin ve kardeşi il eski yöneticisi Abdullah Engin’i, savunmaya çağırmıştı. İkili savunmaya gelmezken, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu’yu MYK’ya şikayet etmişlerdi. 

DOSYADA BOMBA İSİMLER
İl Disiplin Kurulu’nun şahitlerin ifadesi doğrultusunda Genel Merkez’e gönderilen dosyaya Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ı dahil ettiği basına yansımıştı.

SOYLU İÇİN DİSİPLİN ADIMI
Son olarak İl başkan yardımcısı Niyazi Arslan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu hakkında disiplin soruşturması başlatılması için il yönetimine dilekçe vermişti.  Arslan, kendisini ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı basın yoluyla küçük düşürdüğü gerekçesiyle Soylu'nun disipline gönderilmesini istemişti. Soylu için il yönetiminde komisyon kurulmuştu.


BALTA’DAN SERT MESAJLAR
Konu parti kamuoyunda günlerdir tartışılırken,  konunun muhataplarının açıklamalarda bulunması tansiyonu yükseltti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Selahattin Balta’dan İzmir’de krize neden olan dosyaya yönelik bomba mesajlar geldi.

AYIP, GÜNAH!
Dosyanın ulu orta konuşulmasının partiye zarar verdiğini ifade eden Balta, “ İpin ucu kaçtı. Bir sürü spekülasyon yapılıyor. YDK’yla bu dosyanın bir ilgisi yok. Doğrudan doğruya MYK’yla ilgili. Çünkü Genel Başkan MYK’ya talimatı vermiş, soruşturma orada açılmıştı. İl Disiplin Kurulu sonuçlandırdı ve Ankara’ya dosyasını gönderdi.Dosya MYK’ya geldi. Orada duruyor. İl Disiplin Kurulu bize göndermedi, MYK’ya gönderdi. Biz dosyanın kapağını açmadan iade ettik. Gitmesi gereken yer zaten MYK’ydı.. Bu kadar fırtına koparmanın yararı yok. Olan olmuş Atilla düşmüş, şikayet edenler istifa etmiş. Bu kadar üzerine gidip dosyayı karıştırmanın kime ne yararı var. Partinin çıkarlarını düşünen, MYK’ya saygısı olan herkes kapalı durmalı. Ulu orta konuşmamalı, yorum yapmamalı. MYK gereğini zaten yapacak. Ayıp ya…Bu parti bundan büyümüyor. Bu partiye günah” dedi.





 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası