Ege Postası
Geri

Soylu'dan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'e sert tepki

Menderes’te yaşanan ret krizi CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Menderes Belediyesi Başkanı AK Partili Bülent Soylu’yu karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Soylu, dün yazılı açıklamayla kendisine sert sözler söyleyen Serter'e yazılı açıklamayla cevap verdi. Soylu yaptığı yazılı açıklamada, "Ne yazık ki Serter, günlük siyasi açıklamalar yapmak ve il başkanlığı makamı üzerinden seçilmiş belediye başkanına karşı tavır alarak günü kurtarmaktadır. Yine dersini iyi çalışmamış, tembel öğrenciler gibi hareket etmektedir." ifadelerini kullandı. Menderes Belediye Başkanı Soylu'dan Serter'e kontra
Soylu'dan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'e sert tepki
Haberler / Yerel Politika
12 Temmuz 2015 Pazar 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Soylu ve Serter arasında yaşanan söz düellosunda dün yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun siyasi nezaketsizlik yaptığını ifade etmiş ve şu sözleri söylemişti: "Terbiye sınırlarını aşarak hakaret etmekte ve oturduğu koltuğun tüm saygınlığını yerle bir etmektedir”

Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu yaptığı yazılı açıklamayla kendisi hakkında sert sözler söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Bedir Serter'e aynı sertlikte cevap verdi.  


"SERTER'DEN MENDERES BELEDİYE BAŞKANI SOYLU'YA TEPKİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Soylu'nun açıklaması şu şekilde;
"CHP İzmir İl Başkanı Sayın Bedri Serter hakkımda açıklamalarda bulunmuş. Kendisi daha önce, televizyon programında kulaktan dolma bilgilerle değerlendirmeler yaparak bize belediyecilik dersi vermeye kalkmış fakat Ürkmez’in dahi kendi partilisi belediye başkanı tarafından idare edilen Seferihisar Belediyesi’ne bağlı olduğunu ne yazık ki idrak edememişti.  Biz de kendisine o konu da dahil olmak üzere birçok konuda gereken üslupta yanıtını vermiştik.

Bugün yine değerlendirmeler yaparak belediye arazisinin kanunlara aykırı bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini, partilisi meclis üyelerinin ise buna karşı çıktığını ifade etmiş. Üstüne bir de ‘seviye ve üslup’ gibi kelimeleri de açıklamasının içine serpiştirmiş.
Öncelikli olarak belirtmek gerekirse alınan karar, kanun ve yönetmeliklere uygundur. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu devletin bir kurumudur. Tahsis, Menderesli gençlerimizin kullanacağı spor alanları ve halı saha yapılması içindir. Uygulama sadece Menderes’te değil Türkiye’nin her tarafında bu şekilde yapılmaktadır.

Meclis toplantısında yapılan son görüşmelerde CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün projeler için belediyemize göndereceği 708 bin TL’nin belediyeye kaynak olarak aktarılmasına olumlu oy kullanmışlardır. Ayrıca arazilerin tahsisi de incelenmek üzere ihtisas komisyonuna yine meclis üyelerinin tamamının katılımıyla,  önceden ret etmelerine rağmen şimdi oy birliği kararı ile gönderilmiştir. Belediye meclisinde Menderes’in gelişmesi ve daha iyi noktalara gelmesi için çabalarımıza katkı koyan CHP’li arkadaşlar bizimle birlikte aynı düşüncede olduklarını göstermişlerdir. Kendilerine buradan Menderesli gençlerimiz adına teşekkür ediyorum. 

Bu yüzden Sayın Serter’in ‘ret ettiler’ ifadeleri doğru değildir. Ne yazık ki Serter, günlük siyasi açıklamalar yapmak ve il başkanlığı makamı üzerinden seçilmiş belediye başkanına karşı tavır alarak günü kurtarmaktadır. Yine dersini iyi çalışmamış, tembel öğrenciler gibi hareket etmektedir. Kendisine tavsiyem İzmir’in gelişmesi için çok çalışması, seçimlerde alınan oyların hakkını verecek parti politikalarını iktidar olduğu belediyelerde uygulamaya geçirecek adımlar atmasıdır.

En başından da söylediğim gibi konunun bu noktaya gelmesine sebep olan Sayın Serter’in kendisidir. Ne yazık ki ortada hiçbir şey yokken belediye meclisinde görev yapan CHP’li meclis üyelerine abilik yapmak yerine onları kışkırtmış, geçmişe dönük yerel seçim hesaplarını da gözeterek kendince tatlı su kurnazlığı yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Parti içindeki hesapları, geçmişteki yol arkadaşlarının durumu beni pek ilgilendirmez. Sayın Serter’e şunu da hatırlatmak isterim ki beni bu koltuğa seçen Menderes halkının onurlu oylarıdır. Hemşerilerimin çıkarlarını korumak için yaptığım açıklamalardan rahatsız olan her kim olursa olsun yine aynı yanıtı alacaktır. Menderes’i arka bahçe, sayfiye yeri yada yol üzeri durak gibi gören, yıllarca hizmetlerden mahrum bırakarak toplumu ötekileştiren zihniyete karşı yaptığımız mücadele devam edecektir. 

Son olarak konunun uzatılmaması, enerjimizin hizmet ve çalışmalar için harcanması gerektiğini ifade ederek bir daha bu konuda açıklama yapmayacağımın da bilinmesini istiyorum. 
 
MENDERES'TE NELER YAŞANMIŞTI
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve il başkan yardımcılarının, AK Partili Bülent Soylu’nun belediye başkanı olduğu ancak mecliste CHP’nin çoğunlukta olduğu Menderes’te meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda  “muhalif duruşunuzu arttırın” mesajı krize neden olmuştu. Meclis üyelerinin toplantı sonrası gittiği meclis toplantısında belediye arazilerinin halı saha yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi konusunda ret vermişlerdi. Belediye Başkanı Soylu isyan etmiş, CHP’nin ilçenin yararına yapılacak yatırıma engel olduğuna vurgu yapmış  ve il başkanı Serter’i hedef göstermişti. Soylu,gerçekleşen ikinci meclis oturumunda tahsis kararının oybirliğiyle geçmesine rağmen tepkisini sürdürmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası