Ege Postası
Geri

Srebrenitsa'nın 20. yılında anma etkinliğine İzmir'den: 1 Başkan 2 Vekil katıldı

Yugoslavya'nın parçalanmasına neden olan iç savaş sırasında 8 binden fazla Boşnak yetişkin erkek ve çocuk, Bosnalı Sırp güçler tarafından öldürülmüştü.“Srebrenitsa Katliamı'nın 20. Yılı’nda İzmir'den AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan ile Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atila acıları paylaşmak üzere Srebrenitsa'ya gittiler. Srebrenitsa'nın 20. yılında anma etkinliğine İzmir'den
Srebrenitsa'nın 20. yılında anma etkinliğine İzmir'den: 1 Başkan 2 Vekil katıldı
Haberler / Yerel Politika
12 Temmuz 2015 Pazar 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın davetiyle Srebrenitsa’ya giden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, anma törenlerine katıldı. Yaşamını yitirenler için açılan anı defterinde İzmir ve Bornovalılar adına duygularını paylaşan  Atila, “Srebrenitsa Katliamı'nın 20. Yılı’nda, Bosnalı kardeşlerimiz ve yüz binlerle birlikte olup Srebrenitsa’daki annelerimizin acısını paylaştık. Bu katliamı unutmadık unutturmayacağız. Umarım, bundan sonra bir daha dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylar yaşanmaz” dedi. 

Geçen yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olan ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın gördüğü en büyük soykırım olarak nitelenen Srebrenitsa Katliamı’nın 20’inci yıldönümünde dünyanın her yerinde anma törenleri düzenlendi. Acının merkezi olan Srebrenitsa kentindeki anma törenlerine de onbinlerce kişi katıldı.



Davetli olarak gitti
80’in üzerinde ülkeden aralarından dünya liderlerinin de bulunduğu temsilcilerle birlikte Srebrinitsa’daki törenlere  katılanlar arasında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yer aldı. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın davetiyle; İzmir Büyükşehir Belediye 'Genel Sekreter Yardımcısı' Aysel Özkan ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Şenel ile birlikte Srebrenica’ya giden Atila acıları paylaştı.

Unutmadık, unutturmayacağız
Yaşamını yitirenler için açılan anı defterinde İzmir ve Bornovalılar adına duygularını paylaşan  Başkan Atila, “Srebrenitsa Katliamı'nın 20. Yılı’nda, Bosnalı kardeşlerimiz ve yüz binlerle birlikte olup Srebrenitsa’daki annelerimizin acısını paylaştık. Bu katliamı unutmadık unutturmayacağız. Umarım, bundan sonra bir daha dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylar yaşanmaz” dedi.



SÜREKLİ; “SREBRENİTSA KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Srebrenitsa katliamının 20. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni”ne katıldı.

Srebrentsa’da düzenlenen Soykırımı Anma Törenine, İzmir Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli; “Avrupa’nın göbeğinde, tüm dünyanın gözleri önünde, bundan tam 20 yıl önce yaşanan soykırımın ve vahşetin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Bu büyük acıların tekrar yaşanmaması için, insanlığın sorgulandığı bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.
Saraybosna’da ve Srebrenitsa’da ziyaretlerde ve temaslarda bulunan Milletvekili Kerem Ali Sürekli şunları kaydetti;

“Evlad-ı Fatihan diyarında, soydaşlarımızla, gönüldaşlarımızla bir araya geldik. Sınırlar her ne kadar ülkeleri ayırsa da gönül birlikteliğini, kardeşliği, sevgiyi ayıramamaktadır. Avrupa’nın ortasında her türlü vahşete maruz kalan Bosnalı kardeşlerimizle olan gönül bağımız yüzyıllardır devam eden ve sonsuza kadar da devam edecek bir bağdır. Onların acıları bizim acımızdır. Kaldı ki tüm dünyanın adeta gözlerini kapadığı, soydaşlarımızın yaşadığı soykırım ve katliam döneminde, bu acıya en çok ortak olan, yüreği en çok yanan, yardım etmek için, burada yaşanan vahşetin son bulması için en çok çaba harcayan da Türkiye olmuştur. 

Bosna’da yaşanan vahşetin en acı örnekleri Srebrenitsa Katliamında yaşanmıştır. Srebrenitsa katliamında Sekiz bini aşkın sivilin öldürülmesi ile yaşanan vahşet, Bosnalıların ve bizim hafızalarımıza derin acılarla kazınırken, Sırpların ve bu zulme sessiz kalan ülkelerin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

1992-1995 arasında Uluslararası Kızılhaç Örgütü verilerine göre 200.000’den fazla Boşnak, dünyanın gözü önünde ve Avrupa’nın göbeğinde sistematik bir soykırıma tabi tutulmuştur. Srebrenitsa katliamı II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu katliamdır.
Bu gün burada öncelikle Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Anma Törenine katılımıyla, 20 yıl önce yaşanan acılara ortak olurken, böyle bir vahşetin tekrar yaşanmaması için uluslararası kamuoyuna güçlü bir mesaj verilmiştir.  Bizler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Bosnalı kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız.” 

 MHP'li Aslan Savaşan da Srebrenitsa'ya giderek acıları paylaştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası