Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de görülmemiş tablo: 37 ay sonra il yöneticisi oldu!

CHP İzmir’de il yönetiminde çeşitli istifalar ve düşürmeler sonucu neredeyse ikinci bir yönetim görev yaptı. Geçtiğimiz günlerde yönetimden düşürülen Burcu Özalp’ın yerine 30 kişilik yedek listeden 23. sırada bulunan Karşıyaka üyesi Nurettin Gelmez, il yönetimine davet edilecek. Gelmez, kongrede yedek üye olarak seçildikten 37 ay sonra il yöneticisi olmuş olacak. İl kongresinde kaybeden Levent Eyipişiren’in listesinde yer alan 17 isim süreçte il yönetiminde görev almış olacak. CHP İzmir’de görülmemiş tablo
CHP İzmir'de görülmemiş tablo: 37 ay sonra il yöneticisi oldu!
Haberler / Yerel Politika
14 Temmuz 2015 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de daha önceki yıllarda görülmemiş bir durum yaşanıyor. Haziran 2012’de yapılan il kongresinden bu yana  3 yılı aşkın bir süre geçerken, yedekten asil yönetime girme sırası yedek 23. isme kadar geldi.
 
37 AY SONRA İL YÖNETİCİ OLDU

İl yönetimi son olarak toplantılara uzun süredir katılmadığı gerekçesiyle Burcu Özalp’ı yönetimden düşürdü. Geçtiğimiz yıl kongre takviminin ertelenmesiyle birlikte görevine devam eden il yönetiminde çeşitli istifalar ve düşürmeler sonucu sıra yedek 23. isme kadar geldi. Özalp’ın il yönetiminden düşürülmesiyle birlikte il başkanlığı, sıradaki isim olan Karşıyaka üyesi Nurettin Gelmez’i il yönetimine davet edecek. İl kongresinde Levent Eyipişiren’in listesinde yer alan emekli bankacı Gelmez, kongrede yedek üye olarak seçildikten 37 ay sonra il yöneticisi olmuş olacak. Gelmez, Kasım ayında yapılması planlanan il kongresine kadar il yöneticisi olmuş olacak.
 
EYİPİŞİREN’İN LİSTESİNDEN 17 İSİM
Öte yandan il kongresinde Ali Engin'e kaybeden eski PM üyesi  Levent Eyipişiren başkan seçilememesine rağmen listesinde yer alan 17 isim il yönetiminde görev yapmış olacak. Eyipişiren'in anahtar listesinden 3 isim (Metin Atmaca, Niyazi Arslan, Savaş Akıncı) il kongresinde Engin’in anahtar listesini delerek il yönetimine girmişti.Yerel seçimlerde yaşanan istifalar sonrası Eyipişiren’in listesinde yer alan 5 isim ( Berk Ulusal, Ercan Çınarlı, Bahattin Özdemir, Şirin Akgül, Duygu Afacan) daha il yönetimine girerken, daha sonraki süreçte yine Eyipişiren’in listesinde yer alan Yeter Mete, Neşe Seçkin, Serap Tözge, Banu Özdemir, Bahar Gürsul, Gül Kalkan, Hüseyin Çamaşırcı, Hasan Bağlarbunarı  il yönetimine girdi. Nurettin Gelmez'le birlikte bu sayı 17 olacak.
 
Haziran 2012'de çarşaf liste ile yapılan kongre sonucu oluşan 30 kişilik il yönetimi kongre takviminin geçtiğimiz yıl ertelenmesi nedeniyle CHP'nin yeniden kurulduğu 1992' den bu yana İzmir Örgütü’nde görev yapan en uzun süreli il yönetimi oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası