Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı'da bayramlaşma mesaisi

CHP Bayraklı ilçe Örgütü'nün düzenlediği bayramlaşma törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın konuşması damgasını vurdu. Başkan Karabağ, "Bana sorsalar CHP 'yi kalıcı yapcak çalışmalar yaptım diye övünmeliyim. Benim başkanlığım geçici ama kalıcı olan CHP olsun, bu salonda yeniden CHP bayrakları asılsın istiyorum" dedi. CHP Bayraklı'da Karabağ'dan anlamlı mesaj:
CHP Bayraklı'da bayramlaşma mesaisi
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2015 Perşembe 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP Bayraklı İlçe Örgütü Havuz Düğün Salonu'nda geniş katılımlı bayramlaşma programı düzenledi. Düzenlenen programa CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, il başkan yardımcıları Kemal Kaygül, Naide Atalay, CHP Bayraklı meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, bayram mesajı verek partilileri selamladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yaptığı çoskulu konuşmadan sonra, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da partililere seslendi. 

KARABAĞ: ŞAMPİYONLUĞA OYNAMALIYIZ
Genel seçimlerden sonra  bir bayramı daha birlikte geçirdikleri için mutluluğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan  Karabağ, "Bundan sonra geniş yerlerde bayramlaşma yapacağız. Çok daha geniş katılımla bayramları kutlayacağız. Bir seçim gerçirdik Türkiye'nin geldiği noktada koalisyonlar tartışılıyor. Koalisyonu bizim üstümüze yıkıp baraj altında kalan bir parti istemiyoruz. Bu durum 1991 SHP-DYP koliasyonu yaşadığımız dönemelrde oldu. O koalisyonda teslimetçi bir görüntü verdik. 5 Nisan kararlarıyla ekonomik kriz yaşadık. Bütün fatura bize çıktı. Alabildiğine sıkıntılı süreç yaşandıTürkiye'de 13 yıldır sorun yaşatan bir iktidara karşı, dışarıdan şuanda idare ettiği düşünülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalison derdi yok. Tek başına olmak ve erken seçim istiyor. Bir sol parti, sosyal demokerat parti yani CHP tek başına iktidar olmadan bu ülkenin sorunlarını çözemeyiz. Şampiyonluğa oynayan bir takım gibi olmalıyız. Ancak o zaman taraftarımız olur" dedi.  

"BAYRAK VE CUMHURİYET SEVGİSİNİ..."
Genel seçimde HDP ve MHP'ye giden oyları hatırlatan Başkan Karabağ, "Oylar HDP'ye gitti diye yakınıyoruz. Böyle bir parti anlayışı olamaz. MHP'ye kayan oyların gitmemesi için Mustafa Kemal Atatürk'ü sonuna kadar savunmamız gerekiyor. Bayrak sevgisini ve Cumhuriyet sevgisini kendimize birinci siyaset üslübu edinmemiz gerekir.  İç Anadolu, Karadeniz ve Ege'deki ulusal seçmenin oylarını hedef alan bir tavır sergilememiz gerekiyor. Bayrağını, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i tartıştırmayan seçmen  esas bizim seçmenimizdir" diye konuştu. 

Bayraklı'da yapılanların Türkiye'de de yapılmasına dikkat çeken Başkan Karabağ şöyle konuştu: "Kürtlerle de barışık olmalıyız. Bu ülkenin bölünmesini istemeyen, bayrak sevgisi olan herkesle birlikte olabilmeliyiz.Anketlerde HDP'den çok MHP'ye oy gittiği görünüyor. Bizim Güneydoğu ile ilgili ne söylememiz gerekiyorsa halk genel başkanın ağızdan da duymak istiyor. Bayraklı'da ne yapılıyorsa Türkiye'de o yapılmalı. 6 Mayıs'ta Yamanlar'da Deniz Gezmiş'i anma töreninde Deniz Gezmiş'in mahkemede söylediği sözleri tekrarladım. Deniz Gezmiş, " Birinci Kurtuluş Savaşı'nı Türk ve Kürt kavimleri birlikte vermiştir.  İkinci Kurtuluş Savaşı'nı da bu kavimler birlikte yapmalılar. Bu iki kavime Türkiye halkı denir" demiştir.Devamında "Yaşasın tam bağımsız Türkiye yaşasın Türk ve Kürt haklarının kardeşliği" demiştir.Yaşasın Kürdistan, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti dememiştir. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti demiştir.  Solculuğun içinde yurtseverlik vardır. Eskiden solcular kendini tanımlarken "Biz ilericiler, yurtseverler, devrimciler" derdi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehbasına gitme sebebi ülke sevdasıdır. Solculukta gericilik, bölücülük yoktur. Sol evresenseldir. Bayraklı'da ulsual değerlerimizi bütün etkinliklerde sonuna kadar savunuyoruz. Örgütmüz sayesinde belediye gibi bir mevziyi elimizde tutarak yapıyoruz." 



"DIŞARIDAN GAZEL OKUYORLAR"
Birlik ve beraberlik mesajı da veren Başkan Karabağ, dışarıdan ve içeriden yapılan muhalefettten kendilerini bugüne kadar koruduklarını belirterek, "Yanlışlarımız olabilir. Bizi yüzümüze eleştirin. Dışarıdan bağırarak olmaz. Kazandığımız bir belediyeyi kaybedersek kime ne faydası olu? Karşımızda muhalefeti eritmişiz. Örgütümüzün büyük bir katkısı var. Bayraklı'nın yollarını bile bilemezler tepelerine çıktılarında aşağı inemezler dışarıdan gazel okuyorlar. Genel merkez yöneticileri Bayraklı'yı incelesinler... İçerideki ve dışarıdaki muhalefetlerle üstümüze gelenlere rağmen kendimizi koruyarak bugünlere geldik. Bana ne yaptın diye sorsalar CHP 'yi kalıcı yapacak çalışmalar yaptım diye övünebilmeliyim. Benim başkanlığım geçici ama kalıcı olan CHP olsun, bu salonda yeniden CHP bayrakları asılsın istiyorum. Bayramınızı tekrardan kutluyorum" dedi. 



BALBAY: EN SAMİMİ BİZİM PARTİMİZ 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise şöyle konuştu: "Çok güzel bir nedenle buluştuk. Bayraklı'nın Bornova ve Karşıyaka'dan nasıl ayrıldığını Ankara'dan izledim. AKP'ye ait bir belediye nasıl olur dediler. AKP bunu düşündü. Partimizi ayakta tutan örgütümüzü kuluyorum. Hasan Karabağ Başkanımla da geçen dönemde de 30 Mart seçimlerinde de birlikte olduk. Ankara'yı sizlerde izliyorsunuz. En samimi olan parti bizim partimiz. MHP sıvışma Bakanı dediği görüşürken dör dakika ayırdığı İsmet Yılmaz'ı Meclis Başkanı yaptı. MHP al gülüm ver gülüm yaptılar. 13 yıldır uzak gibi duruyorlar. Aslında 13 yıldır beraberler. hodri meydan diyoruz. Seçimlere öyle girdik ki Recep Tayyip Erdoğan'a onlarla birlikte girdi. Onun seçim hedefleri sandığa gömülmüştür bunu siz başardınız hedef daha iyi olmaktır. Nasıl geçmişinde varsa geleceğinde de var olduğunu bir kez daha her günüz bayram tadında olsun." 



ALPER: KİMSE GOCUNMASIN
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Alper sözlerine söyle devam etti; " Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yaptığı çalışmlar ile örgütümüze önemli katkılar koymuştur. Bu neden ile Belediye Başkanları örgütün işine karşışmasın eleştirilerine katılmıyorum. Belediye Başkanımız ile birlikte çalışıyoruz. Ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Kimde bundan gocunmasın, biz el ele birlikte bundan sonra ki, süreçte hepbirlikte kol kola olacağız. Bugün partimizin içinde olan ve muhalif olan isimeler partimizin kartını taşıyor ama seçimlerde başka partilere çalışıyorlar. Onların bu partide ne konuşmaya nede eleştirmeye halkarı var. Biz 2009'dan beri partimizin iktidarı için çalışıyoruz ve bundan sonra ki, süreçte daha fazla çalışarak partimizin oylarını yükselteceğiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası