Ege Postası
Geri

Dikili'de meclis üyesi işletmeciye site sakinlerinden 'işgalci' tepkisi!

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki Kabakum Bankacılar Sitesi'nin sakinleri, siteye ait kafeteryada kiracı olan ancak süresi dolunca talep edilmesine rağmen işletmeyi boşaltmayan CHP'li Dikili Meclis Üyesi Gazi Akıncı'ya tepki gösterdi. Yargıya taşınan konuyla ilgili Akıncı, şimdilik konuşmayacağını mahkeme sonucunu beklediğini söyledi. Dikili'de meclis üyesi işletmeciye site sakinlerinden
Dikili'de meclis üyesi işletmeciye site sakinlerinden 'işgalci' tepkisi!
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2015 Perşembe 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne de giren CHP'li Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Gazi Akıncı, Kabakum Mevkii'ndeki Bankacılar Sınırlı Sorumlu İşletme Kooperatifi'ne ait deniz kenarında yer alan kafeteryayı dört yıl önce iki yıllığına kiraladı. Ancak sözleşmesi bitmesine rağmen iddiaya göre kiraladığı yeri boşaltmadı. Bunun üzerine site sakinleri ile arasında çeşitli zamanlarda tartışmalar yaşandı. Mahkemeye taşınan konudan tahliye kararı çıktı. Ancak itiraz eden Akıncı, kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay'dan sonuç beklenirken, tepkili site sakinleri eylem yaptı. Deniz kenarını kullanamadıkları ve tehdit edildiklerini söyleyen 200 kişilik grup, kafeteryanın karşısında bir araya geldi. Kooperatife ait iş makinesiyle mekana ait su ve kanalizasyon şebekesini kapatan grup, Akıncı'yı protesto etti. Protesto sırasında "Halkçı sandık, rantçı çıktı" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı. 



TEHDİT İDDİASI

Konuyla ilgili topluluk adına konuşan site sakini Yaşar Kazak, "Yıllardır milletin nefes aldığı bu çamlık, bu işletmeciye verilmiş. Süresi geldiğinde çıkması gerekirken burayı işgal etmiş. Burada yaşayan insanların tamamı bu kişiye karşıdır. Çevre konusunda Türkiye'nin en duyarlı partisi CHP'nin meclis üyesi ve İzmir delegesi olması buradaki insanları daha da çok üzüyor. O yüzden buradaki insanlar çok rahatsız ve huzursuz. Altyapısı ve ruhsatı yok. Biran önce bu işgale son vermesini tüm halkımız istiyor. Bu arkadaş 4 gün önce Hasan Yazgan adlı arkadaşımızı tehdit etmiş. Daha önce de Mehmet Yücetürk adlı arkadaşımızı tehdit ederek dövmeye kalkmışlar. Biz site sakinleri aramızdan sekiz kişilik bir heyet oluşturduk. Konu ile ilgili olarak yardım almak için CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'i ziyarete gittik. Kendisi gerekeni yapacağını, konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve Dikili Belediye Başkanına ileteceğini söyledi. Henüz dönüş olmadı. Yetkililerin bu konuda harekete geçmesini istiyoruz" dedi.



VAYHİÇ; "İKİ YILDIR BURAYI İŞGAL EDİYOR"

Dikili Bankacılar Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Vayhiç de konuşma yaptı. Sözleşmenin bittiğini ve kiracının işgalci konumunda olduğunu söyleyen Vayhiç, "Buradaki şebeke İZSU'ya ya da belediyeye ait değildir. Arıtma dahil buradaki her şey siteye aittir. Biz bugün yapılan eylem öncesi, sitede yaşayan vatandaşlarımız ile bir toplantı yaptık. Toplantıdan çıkan kararla da buradaki su ve kanalizasyon şebekesini kendi iş makinemizle iptal ettik. Burası halkın nefes aldığı bir alan. Ancak vatandaşlar kendi bölgesine gelip, gidemiyor. Halbuki buradaki her şey sitenin kendi parasıyla yapılmıştı. Halkımız buranın işgal edilmesine tepki gösteriyor" dedi. 


ŞİMDİLİK KONUŞMADI

Eylem sırasında alanda olan ve yaşananlar hakkında düşüncesi sorulan Dikili Belediye Meclis Üyesi Gazi Akıncı, şimdilik bir yorum yapmak istemediğini, Yargıtay'dan gelecek olan kararı beklediğini söyledi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası