Ege Postası
Geri

CHP'den 'Somali tezkeresi'ne ret: En sakıncalı tezkerelerden biri

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Somali'de 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin TBMM'ye gönderilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin, 'Somali'de Mehmetçiğimizin can güvenliği sorumsuzca tehlikeye atılmaktadır' değerlendirmesinde bulundu.
CHP'den 'Somali tezkeresi'ne ret: En sakıncalı tezkerelerden biri
Haberler / Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK unsurlarının, Somali'nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek amacıyla bu ülkede 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin TBMM Başkanlığına gönderildiğini anımsattı.

''EN SAKINCALI TEZKERELEREN BİRİ''

Söz konusu anlaşmanın, "TBMM Genel Kurulu gündemine gelen en sakıncalı tezkerelerden biri" olduğunu savunan Tan, şunları kaydetti;

"Biz aylardır bu anlaşmanın TBMM Dışişleri Komisyonuna sevkini beklerken bir anda karşımızda bir Cumhurbaşkanlığını tezkeresi bulduk. Bu tezkere kabul edildiği takdirde Türk Deniz Kuvvetleri, adeta bir ateş çemberi konumundaki Somali'de görevlendirilecek. Terörün pençesinde bir iç savaş yaşayan, Etiyopya ile arası gergin olan, kara sularında yoğun korsanlık faaliyetleri cereyan eden ve bir başka çatışma bölgesi Yemen ile burun buruna olan Somali'de Mehmetçiğimizin can güvenliği sorumsuzca tehlikeye atılmaktadır."

Somali'nin karasal büyüklüğünün Türkiye'ye yakın olduğunu, tüm deniz kuvvetleri unsurlarının konuşlandırılması halinde bile Somali kara sularının korunmasının çok güç olduğunu dile getiren Tan, parti olarak Atatürk'ün, "Yurtta sulh cihanda sulh" sözü istikametinde bugüne kadar TSK'nın uluslararası arenada birçok barışçıl göreve katılmasına destek verdiklerini ancak Somali tezkeresinin bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

''BELİRSİZ BİR MACERAYA SÜRÜKLENDİKLERİNİ İZLİYORLAR''

Tan, "Saf emperyalist amaçlarla Somali'den ekonomik çıkarları olan birtakım kişi ya da yabancı ülkelerin emelleri uğruna askerlerimizin sonu belirsiz bir maceraya sürüklendiklerini izliyoruz. Ordumuzun asli görevi vatan savunmasıdır. CHP olarak bu aymazlığın karşısında en sert şekilde mücadele edeceğiz." diye konuştu.(CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası