Ege Postası
Geri

CHP'den kadınlara davet

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,5 Aralık 1934’de Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 80. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
CHP'den kadınlara davet
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Aralık 2014 Perşembe 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Engin, mesajında tüm kadınları siyasete davet ederken “bizim istememiz yetmez kadınlarımızın da gençlik yıllarından itibaren, kendi tarzlarıyla siyasetle ilgilenmeleri gerekir” dedi. Ali Engin mesajında şunlara yer verdi.
 
MODERN TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZ HARCI
Bugün Dünya’nın en çağdaş ülkeleri olarak kabul edilen birçok ülkede, kadınlar köle olarak alınıp satılırken, görüşü, bilgisi ve fikirleriyle her daim tüm dünya liderlerinden önde olan kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına kazandırdığı Seçme ve seçilme hakkının 80. Yıldönümü.
Kadının emeğine, aklına, öngörüsüne ve hislerine yaşamın her alanında ihtiyaç duyarken, tüm bu yeteneklerinden faydalanmamak,   bizi daha az gelişmiş, çağdaşlıktan nasibini alamamış, demokrasiden uzaklaşmış bir ülke haline getirirdi. 1934’te buna dur denildi. Kadınlarımızın yaşamın her alanında söz sahibi olması veya söz sahibi olacakları seçmesiyle Türkiye’nin önündeki duvarlar yıkılmaya başlamıştır. Türk kadını sadece cephede ölümüne savaşırken değil, siyasette, ekonomide, sanatta ve tüm faaliyet alanlarında ki becerisiyle, modern Türkiye’nin vazgeçilmez harcı olmuştur.
 
YÜZDE 33,  SİYASİ TARİHİMİZDE BİR İLK
Siyasette kadınlarımızın daha çok yer alması ve söz sahibi olması için gururla söylüyorum ki, Atatürk’ün partisi olarak üzerimize düşeni yaptık. İlk kez koyduğumuz kotayla tüm seçimler de kadın adaylarımıza en az yüzde 33’lük kota şartı getirdik. Bu, Türk siyaset tarihinde bir ilkin gerçekleştirilmesiydi ve CHP olarak bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz.
 
Elbette ki,  kadınlarımıza daha çok yer vermek istememiz veya kotaları yükseltmek yeterli değil. Kadınlarımızın da, gençlik yıllarında başlayarak siyasetle ilgilenmeleri, kendi tarzlarını ortaya koyarak farkındalık yaratmaları ve donanımlı bir şekilde kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanmaları gerekli.
 
CHP’nin kapısı, ben bu işi yaparım, siyasette söz sahibi olurum, diyen tüm kadınlarımıza hep açık oldu. Partimizin tüm kademelerinde kadınlarımızın sayısını arttırmak için, bir kez daha başta İzmir olmak üzere, tüm ülkedeki kadınlarımızı siyasete davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası