Ege Postası
Geri

CHP'li 13 vekil cezaevine girebilir

Dokunulmazlıklar kaldırılırsa 13 CHP'li 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tutuklanabilir. 13 isim arasında İzmir'den vekil seçilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Musa Çam da var. Dokunulmazlıklar kalkarsa CHP'li 13 vekil cezaevine girebilir
CHP'li 13 vekil cezaevine girebilir
Haberler / Yerel Politika
3 Mayıs 2016 Salı 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dokunulmazlıklar kaldırılırsa 4 yıl hapis istemli bu davalarda, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP’li 12 milletvekilinin tutuklanabileceği siyaset kulislerinde dile getiriliyor.

Halen ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1845 dava ve soruşturma var. Çok sayıda tutuklama da yaşandı.

TOPLAM 13 CHP’Lİ

TBMM’de ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçu iddiası ile Kılıçdaroğlu hakkında 5 ayrı dokunulmazlık dosyası bulunuyor. 3/317-340-485 ve 3/496 numaralı bu dosyalardaki fezlekelerde, CHP liderinin dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması isteniyor.

Kılıçdaroğlu hakkında son olarak da, Erdoğan’a ”Diktatör bozuntusu” dediği için fezleke hazırlanmıştı.

Aynı suç iddiası ile TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yalova milletvekili Muharrem İnce, İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel, Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt, Bolu milletvekili Tanju Özcan, İzmir milletvekili Musa Çam, Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bursa milletvekili Orhan Sarıbal ve Burdur milletvekili Mehmet Göker hakkında da dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası