Ege Postası
Geri

CHP'li Aslanoğlu'ndan 'Alsancak Limanı' tepkisi: Ne oldu da Arapların ayağına gittiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 'İzmir Alsancak Limanı'nın satışı ile ilgili sert tepki göstererek, "Bu liman İzmir'in aynı adını taşıyan semtiyle özdeşleşmiş ve İzmir'in simgelerinden biri olmuştur. Bu liman İzmirli'nin malıdır. Bu liman milli güvenlik ve beka meselesidir...İzmir'e yatırım yapmak yerine İzmir'in mallarını, milli değerlerini satmakla uğraşan AK Partililere bu hatırlatmayı yaptıktan sonra, sormak isteriz. Böylesine değerli olan bir limanı bunca yıldır devlet işletirken ne oldu da Arap Emirlikleri'ne üstelik de ihalesiz bir şekilde satmak için ayaklarına kadar gittiniz?" diye sordu.
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'Alsancak Limanı' tepkisi: Ne oldu da Arapların ayağına gittiniz?
Haberler / Yerel Politika
18 Aralık 2023 Pazartesi 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 'İzmir Alsancak Limanı'nın satışı ile ilgili çıkan haberler sonrasında sosyal medya hesabından yayınladığı video ile açıklama yaparak, limanın satışına sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP'li Aslanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HAKLI ÇIKMANIN ACISINI YAŞIYORUZ"

" Bizler seçimlerden önce sürekli dile getirmiştik. Türkiye AK Parti iktidarıyla bu krizden çıkamaz. Tam aksine ülkenin kaynakları borçlarını kapatmak, israfı fonlamak için haraç mezat satılır diye. Üzülerek söylüyorum ki haklı çıkmanın acısını yaşıyoruz. Bu haraç mezat, gizli saklı pazarlıklarla satılan milli değerlerimizden birisi de önünde durduğumuz Alsancak Limanı"

"ULAŞTIRMA BAKANI AÇIKÇA SÖYLEDİ"

"Kesin bir dil kullanıyorum çünkü iddialar basın tarafından dile getirildikten İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahir Polat tarafından Meclis'e taşındıktan sonra çiçeği burnunda Ulaştırma Bakanı iddiları mecburen kabullenmek zorunda kaldı. Üstelik Sayın Bakan limanın satışıyla ilgili bir ihaleden özelleştirme için isteklilerin teklif verebileceği bir sistemden değil direk olarak Arap Emirliklerine ihalesiz ve adrese teslim bir satış olacağını açıkça söyledi."

"BU LİMAN İZMİRLİ'NİN MALIDIR"

"Bu arkamızda gördüğünüz liman Osmanlı zamanında İngiliz ve Fransızlara verilmişti. Mustafa Kemal Atatürk tüm borçlarını ödemiş limanımızı İngiliz ve Fransızlardan almış ve millileştirmişti. Şimdi AK Parti iktidarı Araplara vermek istiyor. Bu liman İzmir'in aynı adını taşıyan semtiyle özdeşleşmiş ve İzmir'in simgelerinden biri olmuştur. Bu liman İzmirli'nin malıdır. Bu liman milli güvenlik ve beka meselesidir."

"NE OLDU DA ARAP EMİRLİKLERİ'NE SATMAK İÇİN AYAĞINA KADAR GİTTİNİZ?"

"İzmir'e yatırım yapmak yerine İzmir'in mallarını, milli değerlerini satmakla uğraşan AK Partililere bu hatırlatmayı yaptıktan sonra, sormak isteriz. Böylesine değerli olan bir limanı bunca yıldır devlet işletirken ne oldu da Arap Emirlikleri'ne üstelik de ihalesiz bir şekilde satmak için ayaklarına kadar gittiniz? Alsancak Limanı'nın satılmasıyla ilgili İzmir iş dünyası ve odalarla görüştünüz mü? İzmir Ticaret Odası, Ege Böölge Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası gibi birçok güçlü ve köklü odalarımız ve sanayicilerimiz ile görüştünüz mü? Kendilerinden işletmeyle ilgili teklif vermelerini istediniz mi?Buradan İzmir Ticaret Odası, Ege Bölge Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası başkanlarına ve yöneticilerine seslenmek istiyorum. Siz bu limanın Araplara ihalesiz satışını doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız İzmir aşıkları olarak lütfen çıkıp bunu dile getiriniz. Bu konu hakkındaki düşünceleirnizi İzmirlilerle paylaşın lütfen"

"BEKA MESELESİ İŞ ARAPLARIN DOLARLARINA GELİNCE UNUTULDU MU?"

"Ey AK Parti'nin başındakiler seçimden önce mangalda kül bırakmayarak beka meselesi, milliyetçilikle ilgili attığınız nutuklar iş Arapların dolarlarına gelince unutuldu mu? Sayın Mehmet Şimşek ulusal ve uluslararası piyasalara güven verecek modern ve şeffaf politikalar sözü vermişti. İki gün önce TÜİK'in açıkladığı saray mutlu olsun diye uydurulmuş yüzde 38'lik enflasyon mu şeffaflık örneğiniz? Artık kamu bankaları aracılığıyla dolara müdahale edilmeyecek denildikten sadece bir gün sonra kamu bankalrından yapılan dolar satışı mı şeffalık örneğiniz? Yoksa İzmir'in simgesi, bu arkamızda duran konumu itibarıyla bekamız sayılan, kapasitesi sebebiyle ticaret hayatımızın can damarı konumundaki Alsancak Limanı'nın gizli saklı pazarlıklarla, adrese teslim ve ihalesiz şekilde Araplara satılacak olması mı şeffalık örneğiniz? "

"VARLIK FONU PARAVAN OLARAK KULLANILIYOR

"Tüm bu satışlar için sözüm ona varlık fonunun adeta paravan olarak kullanılmasıdır. Diğer ülkelerdeki varlık fonları ülkeleirnin tasarruflarını korumak için kurulmuşken Türkiye'de milletin malını satarak AK Parti tarafından çökertilen ekonomimizin batmaması için kullanılıyor. Yani bir anlamda bizim varlık fonu ülkenin mallarının haraç mezat körfez ülkelerine satılmak içim kullanılan bir aracı kurum haline geldi."

Soyer'den Alsancak Limanı çıkışı: İzmir'in değerlerini satmaktan vazgeçin!
AK Partili İnan'dan Soyer'e 'Alsancak Limanı' yanıtı
Sol Parti İzmir'den Alsancak limanı tepkisi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası