Ege Postası
Geri

CHP'li Belediye Başkanı Şahin 16 yılda bir ilki yaşadı!

Menemen’de 1999’dan bu yana arka arkaya 4 kez CHP’den belediye başkanı seçilen Tahir Şahin, 16 yıldır oturduğu koltukta bir ilk yaşadı. Partisi ilk kez Menemen’de bir genel seçimde sandıktan birinci çıktı. Başkan olarak 5 genel seçim yaşayan Şahin, "CHP’nin Menemen’de ilk kez bir genel seçimde hem de farklı şekilde sandıktan birinci çıkması nedeniyle mutluyum, gururluyum. Yereldeki başarımızın meyvelerini almaya başladık” dedi. Şahin, partisinin İzmir genelinde başarılı bir sonuç almadığını öne sürdü. "Mutluyum, gururluyum"
CHP'li Belediye Başkanı Şahin 16 yılda bir ilki yaşadı!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Haziran 2015 Perşembe 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Yerel ve genel seçimin birlikte yapıldı 18 Nisan 1999 seçimlerinde CHP’den Menemen Belediye Başkanı seçilen Tahir Şahin, 16 yıldır oturduğu koltukta bir ilk yaşadı. Partisi ilk kez Menemen’de bir genel seçimde sandıktan birinci çıktı. CHP Menemen’de yüzde 35’lik (32 bin 600) oy oranıyla AK Parti’ye 11 puanlık fark attı.

Menemen’de 99’dan bu yana arka arkaya 4 kez belediye başkanı seçilen Şahin, belediye başkanı olarak geçmişte 1999, 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerini yaşadı ancak yüzü hiç gülmedi.

10 BİN FARK
7 Haziran 2015 genel seçimlerinde ise CHP, Menemen’de  oy sıçraması yaparak 32 bin oyla birinci parti oldu. CHP, AK Parti’nin 10 bin oy önünde yer aldı.
 
MUTLUYUM GURURLUYUM
CHP’nin  baraj altında kaldığı 99’da yüzde 25’le belediye başkanı seçilmeyi başaran Şahin, belediye başkanı olarak koltukta yaşadığı 5’inci genel seçimde ilk kez yüzü güldü. CHP’nin Menemen’de AK Parti’nin ilk kez bir genel seçimde hem de farklı şekilde önde çıkması nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Şahin, “1999’da parti baraj altında kalmasına rağmen başkan seçilmemin benim adıma büyük anlamı vardı. Burada vatandaşa CHP’li belediye hizmetlerini anlatma gösterme imkanı bulmuştuk. Bu çok önemliydi. 99’dan sonra 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde partim hep ikinci parti olmasına rağmen biz üst üst dört kez yerelde  zafer kazandık.Yerel seçimlerde hep Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını diktik Menemen’de…Milletimiz ne zaman ne yapacağını iyi biliyor. Sabırla sürdürdüğümüz başarılı çalışmalarımızdan sonra ilk kez Menemen’de CHP genel seçimlerde birinci parti oldu. Yereldeki başarımızın meyvelerini almaya başladık. CHP’li bir belediyenin sosyal hizmetlerini görmeye başladı vatandaş. Halkın bize olan güveni tam olarak yansıdı. Mutluyum, gururluyum.Yerel yöneticiler,il ilçeler iyi çalıştıkça bu sonuçlar ortaya çıkar. AKP’den fark yiyorduk genel seçimlerde…AKP'li yöneticiler 'Menemen’i alacağız' umudundaydılar genel seçim sonuçlarına göre…Şimdi AKP’li yöneticilerin bir tanesini sokakta göremezsiniz” dedi.
 

ÖRGÜTLE UYUMUN ALTINI ÇİZDİ
İzmir genelinde örgütle uyum içinde çalışan başkanların başında geldiğinin altını çizen Şahin, “Örgüt olmazsa belediye başkanı yok. Başkan olarak da bende sahip çıkıyorum. Bu uyum başarıyı getiriyor” dedi.
 
İZMİR'DE BAŞARI YOK
HDP’nin barajı geçeceğini tahmin ettiğini söyleyen Şahin, CHP’nin İzmir genelinde başarısız bir sonuca imza attığını söyledi. Şahin, şunları söyledi;

“İzmir’e yönelik benim tahminim tuttu. HDP’nin barajı geçeceğini söylüyordum. Partimiz açısından ikinci bölgede 9-10 vekil söylemleri gerçekçi değildi. Bunu yakın çevreme söyledim. 7-8 olabilirdi. 6’da kaldı. Gerçekçi olamadığımız ve iyi çalışılamadığı için bu sonuç alındı. Bu nedenle İzmir'de başarısız bir tablo var.  Başarılı olan MHP ve HDP’dir…Bir de Türkiye açısından ülke açısında iktidarda olan partinin surlarında bir delik açılmıştır. Bundan dolayı mutluyum. Artık nikahlarda 3 çocuk istiyorum devri bitti. Çocuk isteme sayısı eşlerin arzusuna kalmıştır”
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası