Ege Postası
Geri

CHP'li Bülent Sözüpek ‘delegelere’ seslendi: Bayrağı daha yükseğe taşıyalım!

CHP'de kurultay takvimi işliyor. Karabağlar Olağan İlçe Kongresi’ne sayılı günler kala CHP Karabağlar mevcut İlçe Başkanı ve yeni dönem için aday olan Bülent Sözüpek Ege Postası’na önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Sözüpek, ‘Kongremiz demokrasi şöleninde geçecek. Oradan el ele kol kola birlikte daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum…Karabağlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin dördüncü defa bayrağını sallandırmamız gerekiyor’ dedi. Öte yandan Sözüpek’in değişim tartışmalarıyla ilgili ‘Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde değişimin yapılmasından yanayım. Yani Genel Başkanı’nın değişmesinden değil de partinin kendi içinde yenilenmesinden yanayım’ sözleri ise dikkat çekti.
CHP'li Bülent Sözüpek ‘delegelere’ seslendi: Bayrağı daha yükseğe taşıyalım!
Haberler / Yerel Politika
21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gönül MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Kongre süreci devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde gözler kritik ilçelerin başında gelen Karabağlar’a çevrildi.

CHP Karabağlar'da 27 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Olağan İlçe Kongresi’ne sayılı günler kala mevcut Karabağlar İlçe Başkanı olan aynı zamanda geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Bülent Sözüpek ile kongre ve Karabağlar üzerine konuştuk.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Sözüpek, ‘2014 yılında İlçe Meclis Üyesi olarak Karabağlar Belediyesi’nde görev yaptım.Bu süreçte Grup Sözcülüğü, Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu, Encümen üyeliği faaliyetlerinde bulundum. İkinci dönemim 2019’da birinci sıradan hem Büyükşehir meclis üyesi hem İlçe meclis üyesi olarak görev yaptım. Büyükşehir’de yine Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Denetim Komisyon Başkanlığı, Sokak Hayvanları Komisyonlarında görev aldım. 2023’ün Şubat ayında Meclis üyeliğinden istifa edip Mehmet Türkbay milletvekili aday adaylığı için istifa ettikten sonra ilçe yönetim kurulunda arkadaşlarımın oylarıyla ilçe başkanı oldum. Karabağlar’ı daha yaşanılabilir daha adil ve kucaklayıcı bir yer haline getirmek için örgütümün istediği doğrultuda mücadele etmeye devam edeceğim’ dedi.

'KARABAĞLAR’DA KILIÇDAROĞLU 100 BİNİN ÜZERİNDE FARK ATTI'

Genel seçimlerde İzmir’in yapı ve sosyo- ekonomik açıdan en zor ilçelerinden biri olan Karabağlar’da yüzde 64 oranında oy aldıklarını belirten Sözüpek, ‘Karabağlar, İzmir'in en büyük ilçelerinden biri. 58 tane mahallesi var. Seçmen sayısı olarak da  neredeyse 40 tane ilden daha fazla seçmeni var. Seçim sürecinde, büyük bir geniş alan olduğu için çok çalıştık, çok emek verdik. Karabağlar ilçe örgütü olarak bu durum oylarımıza da yansıdı. Karabağlar'da oyumuzu yükselttik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifakla beraber 100 binin üzerinde bir fark attık. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'a 100 binin üzerinde fark attı. Bu da azımsanacak bir fark değil. Oylarımız arttı. Bu da oldukça önemli bir başarı’ dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNDERLİĞİNDE DEĞİŞİMDEN YANAYIM’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir süredir devam eden ‘değişim’ tartışmalarını değerlendiren Sözüpek, ‘Yüzyıllık bir parti olarak bizim partimizin kendi kurumsal kimliği, tüzüğü var. Kongre takvimi başladı. Ilçe kongrelerimiz yapılıyor, çoğu yapıldı. Bizim de 27’sinde Olagan İl Kongremiz olacak. Değişim, zaten kendiliğinden yapılıyor. Kongre takvimleri değişimin başlangıcıdır. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde değişimin yapılmasından yanayım. Yani Genel Başkanı’nın değişmesinden değil de partinin kendi içinde yenilenmesinden yanayım’ dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NDA BİR SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Yerel seçimlere az bir süre kala, partilerin seçime ‘ittifak’ çatısı altında girip girmeyeceği merak konusu olurken CHP’li Sözüpek konuya ilişkin olarak ‘Millet ittifakının bileşenleri Kemal Bey'in öncülüğünde bir araya gelmişti. Şu anda yerele giderken yine aynı çalışmaların olduğunu takip ediyoruz. Kurultaydan sonra bu sürecin hızlanacağını düşünüyorum. İttifakta bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Öte yandan ittifak olmasa bile biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Karabağlar’da başarılı olacağımızı düşünüyorum’ değerlendirmesinde bulundu.

‘TANGOBAY’A ÖZEL BİR TAVIR OLAMAZ’

Geçtiğimiz günlerde ilçe binası önünde kalabalık bir grupla adaylık açıklaması yapan Av. Emel Tangobay’ın adaylık açıklamasında mevcut ilçe başkanı ve aynı zamanda rakibi olan Bülent Sözüpek’in olmaması dikkat çekmişti.

Sözüpek bu konuya ilişkin olarak, ‘İl dışında olduğumdan dolayı katılamadım. Özel bir tavrın olması mümkün değil. Biz siyasi parti kültürünü biliyoruz. Aynı parti içerisinde olan bir yarış bu. Sonuçta biz CHP çatısı altında birlikte, yan yana çalışan, mücadele arkadaşlarıyız. İl dışında olmamdan kaynaklı olarak katılamadım. Fakat ilçe başkan yardımcılarımızın hepsi oradaydı’ dedi.

‘KARABAĞLAR’DA 4’ÜNCÜ DEFA CHP BAYRAĞINI SALLANDIRMAK İÇİN’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabağlar’da 4’üncü defa bayrağını sallandırmak için mücadele ettiklerini vurgulayan Sözüpek, ‘Biz ilçe örgütü olarak yerel seçimlere giderken partimizin daha başarılı olması için mahalle delege seçimlerinin  birlik ve beraberlik içinde, uzlaşı içinde geçmesine dikkat etmiştik. Delege seçimlerinde ben şunu söylemiştim; 58 mahallede seçim yaptık. Yorgun bir seçimden çıkmış, 2 tane seçim atlatmıştık. Hızlı bir şekilde uzlaşarak gelin mahallelerimizde mümkünse tek liste yapalım demiştim. 40 tane mahallemizde uzlaşı listesi oldu. Tek liste oldu. Geri kalan mahallelerde ise demokratik bir yarış oldu. Oradan çıkan delege arkadaşlarımızı sık sık mahallelere gidip ziyaret ediyorum. Zaten kendimi anlatıyorum. Benim söylediğim şu: Karabağlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin dördüncü defa bayrağını sallandırmamız gerekiyor. Yerelde 11 Büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalar ortada. Başarılı bir şekilde götürüyorlar. Kendi ilçemizde de bunu kaybetmemek, bayrağı daha yükseğe taşımak için birlik beraberlik içinde çıkıp güçlü bir örgüt yapısıyla yerele hazırlanmak için çalışma yapıyoruz’ dedi.

‘KAYBEDENİN OLMADIĞI BİR SEÇİM OLACAK’

Cumhuriyet Halk Partili delegelerinin vicdanına güvendiğini belirten Sözüpek seçime katılacak delegelere seslenerek ‘Kongre salonunda kendi özgür iradeleriyle kimsenin baskısı altında kalmadan Karabağları daha yaşanılabilir, daha güzel, daha geleceğe umutla bakan bir Karabağlar yaratmak için onların oyları çok kıymetli. Bu doğrultuda karar vermelerini istiyorum. Zaten hepsi bizim partilimiz kaybedenin olmadığı bir seçim olacak. Kongremiz demokrasi şöleninde geçecek. Oradan el ele kol kola birlikte daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası