Ege Postası
Geri

CHP'li Çıray'dan Davutoğlu hakkında "Gensoru önergesi"

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Dışişleri Bakanı Davutoğlu Hakkında “Gensoru Önergesi” verdi.
CHP'li Çıray'dan Davutoğlu hakkında
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2013 Cumartesi 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ve 24 milletvekili; enerji alanında bazı şirketlere imtiyazla çıkar sağlamak amacıyla devlet olanaklarını kullandığı, milli güvenliği tehdit edecek, Irak’ın ve ülkemizin bölünmesine neden olacak açık ve gizli antlaşmalar imzalandığı iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında bir gensoru açılmasına ilişkin önerge verdi.

Berbat bir dış politika ve kirli ilişkiler ağıdır..

CHP Grubu adına konuşan Çıray; Bugün halkımızdan gizlemeye çalışılan “Berbat bir dış politika ve kirli ilişkiler ağıdır” Yoksa biz ne ticarete karşıyız, ne de Kuzey Irak’ta yaşayan Kürt kardeşlerimizin zenginleşmesine… Çünkü biz ticaretin, dostluğu ve kardeşliği geliştirdiğini de biliyoruz. Ancak ticaret ve enerji politikaları görüntüsü altında hukuksuzluğa, ahlaksızlığa ve bölgenin Irak merkezi hükümetinden kopmasına izin veremeyiz. Ancak hepsinden daha önemlisi bu politika Türk Milletinin ve Türkiye’nin yüksek çıkarlarına aykırıdır. Dedi

Türkiye ve Irak Cumhuriyeti Anayasaları ihlal edilmiştir

Çıray, Irak’tan ne gaz alınmasına, ne petrol ticaretine kimsenin itirazı olmaz. Ama hükümran bir devlet olan Irak Cumhuriyeti’nden, uluslararası hukuka ve uluslararası ticarete uygun olarak alınması kaydıyla… Oysa AKP’nin yandaş şirketler aracılığıyla yaptığı şey, uluslararası hukukun, Türkiye ve Irak Cumhuriyeti Anayasalarının açık ihlalidir. Dedi.

Savaşın kazananı Öcalan, kaybeden Erdoğan'dır…

Aytun Çıray konuşmasına şöyle devam etti; Değerli milletvekilleri, şimdi moda, Başbakanın metin yazıcıları tarafından laf uydurmak. Namlı köşe yazıcıları da Başbakanın yumurtlattığı vecizeleri de vecize diye yazıyorlar. Neymi? "Savaşın kazananı da kaybedeni de olmazmış!" Tarihe bundan daha aykırı düşen bir söz bir var mıdır, bilmiyorum. Bu söz, insanlık tecrübesinin topyekûn inkarıdır, insanımızı aptal yerine koymanın daniskasıdır. Savaşın kazananı yoksa mirasına sahip çıktığınız Osmanlı İmparatorluğu nasıl imparatorluk old? "Savaşın kazananı olmazmış!". Lozan bir barış atağıyla mı imzaland? Barışın kaybedeni yoksa Osmanlının haysiyetini yok eden Mondros neydi, Sevr neyd? Savaşların kazananları da vardır, değerli vekiller, onlar kaybedenlere barışı dikte ederler. Bugün şartları PKK dikte ediyorsa size, savaşın kazananı Öcalan, kaybeden Erdoğan'dır. Dedi.

Elinizi Vicdanınıza Koyun…

Çıray konuşmasının devamında, Bakanın ve Başbakanın bu dış siyaset anlayışı ahlaki olarak sorunludur, hukuki açıdan sorunludur, siyasi olarak sorunludur, güvenliğimiz açısından sorunludur, ticari olarak sorunludur, Irak doğal kaynaklarının bütünlüğünden vazgeçerek küçük bir parçaya razı olduğunuz için sorunludur, Anayasa'yı ihlal ettiğiniz ve Yüce Divan'da yargılanacağınız için sorunludur. Arkadaşlar, gelin, elinizi vicdanınıza koyun. Bu gensoru için olumlu oy kullanın. Unutmayın, önemli olan, savaşın nasıl bir savaş, barışın ne tür bir barış olduğudur. Kurulan barış masasındaki konumunuz önemlidir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası