Ege Postası
Geri

CHP'li Nalbantoğlu'ndan iktidara tepki: Cumhuriyet tarihinin en büyük kabusu yaşanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; seçim saha çalışmalarını sürdürüyor. Nalbantoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek; iktidarın ekonomi politikaları ve yaşanan krizin halka yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP'li Nalbantoğlu'ndan iktidara tepki: Cumhuriyet tarihinin en büyük kabusu yaşanıyor
Haberler / Seçim
19 Nisan 2023 Çarşamba 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP’li Nalbantoğlu, şöyle konuştu; “ İlk altı ay için kamu çalışanları ve emeklileri için verilen %8’lik artış eriyerek; % 4.6 enflasyon alacağı oluştu. Bu oran;  vatandaşın karşısında çaresiz kaldığı, altında ezildiği gerçek enflasyonu yansıtmıyor. Üstelik; resmi hesaplamaların TÜİK’in verilerine göre yapılıyor olması da ayrı bir tartışma konusu. Asgari ücret 1047 lira erimiş durumda. Milletle alay eder gibiler.  Gerçekle; yani, et kuyruklarıyla, pazar yerlerindeki yangınla,  evlerin önünde haftalarca binilemeyen arabalarla, ödenemeyen taksitlerle, çocukların anılarından sildikleri boşalmış kumbaralarla bağdaşmayan bir tablo sunuyorlar. Bedel;  emeğinden, aylığından başka sermayesi olmayan halka ödetiliyor. Çocuklarımızın üç kuruşluk harçlığını biriktirdiği kumbaraları da patlatarak veballerini büyüttüler. Kemer sıkmanın ötesine geçtiler, ümüğe çöktüler.”

Vaatlerimiz, ‘kağıt üstü’ değil

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Millet İttifakı’nın açıkladığı mutabakat metninin ve ekonomik vaatlerin iyi irdelenmesi gerektiğini belirterek; ” Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu; ekonomi vaatleriyle köklü ve kalıcı çözümler öneriyor. Bizim macera ile işimiz yok.  Verdiğimiz sözler, kağıt üstünden değil;  sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma vaat ediyoruz. Bize popülist diyenlerin itirafnamesini ve kopyacılığını gördük. 2021’deki yeni ekonomi modeli dedikleri yol haritasının uçuruma dayandığını gördük. Bizim önceliğimiz;  israfla, yolsuzlukla mücadele ve mali disiplin. Üstüne koyarak gideceğiz. Enflasyonun altında can çekişen dar gelirli, emekliye nefes aldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Soğan kurunu takip eder hale geldik

Nalbantoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Son yıllarda, döviz değil soğan kuru takip ediyoruz. 2022 yılında da fiyatı en çok artan yüzde 603,3 ile kuru soğan olmuştu. Soğan fiyatlarında artış aylık olarak sürdü. Mart ayında da önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün soğandı…

Haftada bir yapılan Pazar alışverişi; yerini;  ‘Bugün, Allah ne verdiyse’ ye bıraktı. Pazar arabaları rafa kalktı…Ozan Aşık Mahsuni’nin dediği gibi, bugün yiğit kuru soğana muhtaç! İnsanımız, yemeğe doğradığı soğanı alamaz hale geldiyse; ülkenin zenginleştiğini söyleyenlerin akıl, fikir ve zikirleri bu ülkeyle ilgili değil demektir.”

200 lira puldan farksız…

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu;  Türk Lirası’nın, hiç bu kadar itibarsızlaşmadığını vurgulayarak;  “Vatandaşın cebindeki para hızla eriyor. Bugün en büyük banknotumuz 200 Lira. Tedavüle gireli neredeyse 14 yıl oldu… İlk çıktığında, neredeyse 3 çeyrek altın alıyorduk. Bugün; 3 çeyrek altın için 5 bin 645 Lira, yani 28 adet 200 TL gerekiyor. İnsanlar; yakınlarının, sevdiklerinin düğün arifelerinde kara kara düşünür oldu. Gençler; evlenmekten, aile olmaktan korkar oldu… O gün; 200 Liraya 63 litre benzin alınıyordu. Bugün aynı benzin için Bin 380 lira gerekiyor. 200 liralık benzin alan yolda kalıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük kabusu yaşanıyor… Ve bu kabus; yarattıkları kendi zenginleri dışında;  her evde, her yastığa başını koyan tarafından görülüyor.” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası