Ege Postası
Geri

CHP'li Özel: 'Erdoğan görevi vermezse sivil darbe yapmış olur'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'a hükümeti kurma görevini vermeyeceği yönünde çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Özel, "Görevi vermezse, sivil darbe yapmış olur. Biz buna izin vermeyiz. Bu halk nasıl Kenan Evren'in dediği partiye oy vermediyse, onun da istediği partiye oy vermeyecektir. Bu halktan Kenan Evren'e verdiği dersi alır" dedi.
CHP'li Özel: 'Erdoğan görevi vermezse sivil darbe yapmış olur'
Haberler / Politika
19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevi devretmesi üzerine gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çevrilirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümeti kurma görevninin CHP'ye verilmeyeceği haberlerini değerlendirdi.

Tepkisini sert sözlerle ifade eden Özgür Özel şunları söyledi: 

"Seçimler yapılmasından 40 gün geçti, daha 5 gün var. Resmi olarak tüketilen bir tek seçenek Davutoğlu'nun başbakanlığı seçeneğidir. Teamüllere göre yapılması gereken görevin Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesidir. Cumhurbaşkanı bu görevlendirmeyi yaparsa kuralların gereğini yapar. Görevlendirme yapmazsa o zaman sivil darbe yapmış olur. 11 yıldır karşıdan esen rüzgara bile 'Darbe' diyen birisinin 7 Haziran'da ortaya çıkan halk iradesini hiçe saymasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu doğrudan halk iradesine saygısızlık. Seçmene saygısızlık. Halk idaresine bir darbe girişimidir. Bunu görmememizi, affetmemizi ve unutturmamızı beklemesin. En ciddi direnişi gösteririz. Kendisi de unutmasın, bu ülkede darbeler oldu. Darbecilere önce kazandı, daha sonra halk darbecilerin dediğini yapmadı. Nasıl Kenan Evren'in dediği kişiye oy vermediyse bu sivil darbede de, Cumhurbaşkanı'nın söylediği kişiye oy vermez. Bu halktan Kenan Evren'e verdiği dersi alır. Bunun ne kendi partisine ne de kendisine faydası olmaz. Cumhurbaşkanı şunu bilsin. Biz ötekileştireceği, iteceği kakacağı, yok sayacağı bir grup değiliz. Bu bir piyes değil. Bu darbeye sessiz kalmayız. Halkımız da buna izin vermez." 


Öte yandan CHP'li Özel'den, 'Beştepe Sofrası' tepkisi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kurulan sofrada, ulu önder Atatürk'e yönelik sözleriyle bilinen yazar Kadir Mısıroğlu'nun davet edilmesine CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sert tepki gösterdi. Özel, "Sarayın her şeyi tamdı. Bir soytarısı eksikti. Şimdi onu da buldular herşey tamamlandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 'Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz' temasıyla yazar ve tarihçilerle bir araya geldi. Üç saatlik yemeğe, M. Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay katıldı. 

Davete Atatürk'e yönelik açıklamalarıyla tanınan Kadir Mısıroğlu'nun katılmasına CHP'den büyük tepki geldi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, şunları söyledi:

"Kadir Mısıroğlu'nun o sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu. O sarayın yemek takımları var. Bardakları var. Bir tek soytarısı eksikti. Şimdi soytarısı da bulunduğuna göre her şey tamamlandı. Atatürk, Çanakkale Savaşı'nda göğsünden vurulduğu zaman onu saati kurtarmıştı. O Atatürk sonra ülkesi için hizmetler yaptı. Şimdi son cumhurbaşkanı, onu göğsünden hançerlemeye çalışıyor ama başaramayacak. O masa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet geleneğinde olan, bizzat Atatürk tarafından Çankaya Köşkü'nde kurulmuş bir masaydı. Böyle bir kritik bir anda, o masaya bir soytarıyı oturtmak, Atatürk'ün böğrüne hançer vurmaktır. Cumhurbaşkanı'nın amacı Atatürk'ün mirasını silmek. Ama ne yaparsa yapsın, Atatürk'ün mirasını silemeyecek. Bu ülkenin evlatlarının, kalbinden onu sökemeyecek." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası