Ege Postası
Geri

CHP'li Polat: 3,5 milyon hanenin aylık geliri asgari ücretin 3'te 1’i bile değil

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bakanlığın düzenli sosyal yardım programında olmayan ve aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlara nakdi olarak gerçekleştirdiği Türkiye Aile Destek Programının genel şartlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak; Türkiye de 3 Milyon 500 bin hane de kişi başı aylık gelirin 5 bin 600 TL’nin altında olduğunu söyledi.
CHP'li Polat: 3,5 milyon hanenin aylık geliri asgari ücretin 3'te 1’i bile değil
Haberler / Politika
13 Temmuz 2024 Cumartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2022 yılında hayata geçirdiği Türkiye Aile Destek programı kapsamında yardım alan hane sayısı 2022 yılında 3 Milyon, 2023 yılında 4 Milyon ve 2024 yılının ilk 5 ayında 3,5 Milyon hane oldu. 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bakanlığın düzenli sosyal yardım programında olmayan ve aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlara nakdi olarak gerçekleştirdiği Türkiye Aile Destek Programının genel şartlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak; Türkiye de 3 Milyon 500 bin hane de kişi başı aylık gelirin 5 bin 600 TL’nin altında olduğunu söyledi. Polat bugün asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ve Temmuz ayında gerçekleşmeyen zamla milyonlarca vatandaşın mağdur olduğunun altını çizerek bir de bunun yanında hanesinde kişi başı gelirin asgari ücretin 3’de 1’inin altında 5 bin 600 TL bile olmayan 3 Milyon 500 bin hanenin varlığının bu iktidarın utanç hanesinde olduğunu söyledi.

Hollanda nüfusu kadar yoksulumuz var

Yapılan desteklere dikkat çeken Polat, kademeli olarak gerçekleşen destek tutarlarının hane de kişi başı aylık geliri 450 TL ve altında olan vatandaşlara 1250 TL , hane de aylık gelirin 1300 TL ve 3000 bin TL olması halinde aylık sadece 850 TL olduğunu söyledi. Bugünkü tablo karşısında ekonomik verilerin iyiye gittiğini söyleyen iktidarın yaratmış olduğu derin yoksulluğu görmezden geldiğini vurgulayan Polat, bugün Hollanda bizi kıskanıyor diyen iktidar anlayışının 17 Milyon nüfuslu Hollanda kadar yoksul yarattığını söyledi.
Türkiye Aile Destek programının 2022 yılında 1 yıllığına hayata geçirildiğinin altını çizen Polat, geçtiğimiz yıl 1 yıllığına uzatılan destek programının önümüzdeki ay biteceğini Bakanlığın uzatması halinde vatandaşların bu destekten yararlanmaya devam edebileceğini söyledi. 

Her yıl katlanıyor

Bakanlığın açıklamış olduğu raporda Elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 2021 yılında 2 Milyon 400 bin olduğuna vurgu yapan Polat, 2024 yılı Mayıs ayı itibari ile Elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 4 Milyonu bulduğunu söyledi. Son gerçekleşen yüzde 38’lik zam sonrası bu sayının artacağını belirten Polat, yıl sonunda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısını 5 Milyonu bulabileceğini öngörüyoruz dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası