Ege Postası
Geri

CHP'li Purçu Ezine'deki 'ölüm çadırı'na gitti

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşadığı çadırda soğuktan donarak ölen Ünzile Türkmen’in ölüm haberinin ardından Ezine’ye hareket etti. CHP Ezine İlçe Örgütüyle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ve CHP Ezine İlçe Başkanı Serdar Eren ile birlikte, Romanların yaşadığı Camikebir Mahallesine gitti.
CHP'li Purçu Ezine'deki 'ölüm çadırı'na gitti
Haberler / Politika
4 Ocak 2016 Pazartesi 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ünzile Türkmen’in hayatını kaybettiği çadırda incelemelerde bulunan CHP Milletvekili Özcan Purçu, Romanların yaşadığı zor koşullara dikkat çekti ve şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde milletvekili olduk, bu sayede sesimiz duyulabiliyor. Ölen kardeşlerimizi duyabiliyoruz. Bundan önce çadırda donarak ölen kardeşlerimizin sesini hiç duymadık. Çok yazık. 40 seneden beri çadırda yaşıyor kardeşimiz. 
2 hafta önce TBMM’de bir konuşma yaptım, bizim vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz bu ülkede mülteci gibi yaşıyor dedim. Bu soğukta donarak ölen kardeşimiz bu ülkenin ayıbıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbıdır. İşte kanıtı bu çadırlar. Mecliste bütçeden kardeşlerimize pay ayrılsın diye bas bas bağırdım. Kim olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun. Roman olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Laz olsun, Çerkez olsun… Eğer fakirse, yaşayamıyorsa, yaşam şekli insan onuruna yakışır bir durumda değilse, ona müdahale etmemiz gerek.” 



Konunun takipçisi olacağını belirten Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent ÖZ ile birlikte, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. 
Çadır ve barakada yaşamak zorunda kalan vatandaşlarla görüşmeler yapan ve sorunları dinleyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, barınma hakkı konusunda TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinin Genel Kurul’da görüşüleceğini, yoksulların sesini haykırmaya ve temel insan haklarından olan barınma hakkı konusunda acil çözümler için çalışmaya devam edeceğini söyledi. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası