Ege Postası
Geri

CHP'li Yıldır'a AK Partili Yıldız'dan yanıt: Aynaya bakmayı size tavsiye ederiz…

CHP İzmir Büyükşehir belediyesi Grup başkan Vekili Levent Yıldır'a yanıt AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız'dan geldi. Yıldız açıklamasında, " Gerçek bir sorunu ortaya koyan Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Eyyüp Kadir İnan, siyasete ısınmaya değil, sizin milletvekilleriniz başta olmak üzere sizlere, kenti içine soktuğunuz bataklığı ve gerçekleri göstermeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, kooperatifler üzerinden soygun yerine çevirenlerden ne zaman hesap soracaksınız merakla bekliyoruz! Aynaya bakmayı size tavsiye ederiz…" dedi. 
CHP'li Yıldır'a AK Partili Yıldız'dan yanıt: Aynaya bakmayı size tavsiye ederiz…
Haberler / Yerel Politika
19 Temmuz 2024 Cuma 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’de bu sene sosyo ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okulların kantinlerini işletmek istediklerini belirterek, “Çocuklarımızı sembolik ücretle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Okul kantinlerinin ihalelerine giriyoruz. İzmir’deki yoksul ailelerin çocukları bu sene aç kalmayacak” dedi.

"KANTİN İHALESİ KOVALAYACAĞINA"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kantin ihalelerini girmesini eleştirerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kantin ihaleleri kovalayacağına, Karşıyaka'ya servet aktarımı yapacağına oturup işine bakmalı. Henüz yüzde 40'a ulaşan okul inşaatını tamamlamalı. İzmir'e çaktığınız bir çivi bile yok derken haklıyız” dedi.

"UMARIM AYNEN YAŞARSINIZ"

AK Partili İnan'a yanıt CHP İzmir Büyükşehir belediyesi Grup başkan Vekili Levent Yıldır'dan geldi. Yıldır açıklamasında, " Ülkeyi içine soktuğunuz ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküntü ve çürümenin sonucunda, sadece yokluk, açlık ve sefaleti var ettiniz. Bunu biliyor olmalı artık milletin vekili! Bizler, bu felaketin ve acının bir nebze de olsa telafisi için çalışıyoruz. Ve sizler, hala hiç sıkılmadan konuşabiliyor ve o hiç bitmeyen kibirinizden vazgeçemiyorsunuz. Umarım bu açlık ve sefaleti aynen yaşarsınız” dedi.

Yıldır'ın açıklamalarının ardından AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız tepki gösterdi. Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Milletvekillerinizin desteği ile şu anki İl Başkanınızın, İl Başkanı olmadan önce, bizzat Kooperatif Başkanlığı yaparak, bitmesi mümkün olmayan, yarım kalan, hukuken yetkisiz işleri yapan, 1500’e yakın İzmirli hemşehrimizden 3 Milyar TL’ye yakın para toplayan, ortada paraların olmadığı büyük vurguna nasıl bir çözüm bulacaklarını bilmeyenlerin; Gerçek bir sorunu ortaya koyan Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Eyyüp Kadir İnan, siyasete ısınmaya değil, sizin milletvekilleriniz başta olmak üzere sizlere, kenti içine soktuğunuz bataklığı ve gerçekleri göstermeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, kooperatifler üzerinden soygun yerine çevirenlerden ne zaman hesap soracaksınız merakla bekliyoruz!" dedi. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız'ın açıklaması şu şekilde; 

"CHP Grup Başkanvekili Sayın Levent Yıldır, yıllardır siyasetin içinde olan kendi Milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının İzmir’e ve İzmirliye ne gibi faydası dokundu bunu sorgulamak lazım! Ama yapamadıklarını ve skandallarını say say bitmez…

CHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’da okulu yapmakla ilgili protokolü imzalamayan İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Yıldır, hala yoğunluğundan kaynaklı olsa gerek, çünkü birden çok görevi üstlenmiş durumda, bazı gerçekleri ve bilgileri ben kendisine hatırlatayım!

Öncelikle 22 yıldır durmandan hizmet üreten ve milletine hizmeti her şeyin önüne koyan AK Parti, İzmir’de 2017 yılından bugüne kadar; 1-140 okul (2929 dersliği) yapımını tamamladı ve hizmete aldı. 2-Şuan İzmir’de 92 okul (2034 derslik ) yapımı devam ediyor. 3-İhale aşamasında olan 31 okul (544 derslik) var ve ihale süreçleri tamamlanmak üzere…

İZBETON İLE NEDEN GÖRÜŞMEDİNİZ? 

Asıl sorun şurada; inkar ettiğiniz ve kötü yönettiğini düşündüğünüz bir önceki dönem partinizin Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talebiyle, yine şuan Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığınız İZBETON, o zamanki bir çok yanlış işe imza atmaktan çekinmeyen, ancak şuana kadar sizin yönetiminiz tarafından hiçbir idari işlem yapılmayan Genel Müdürünüzün ısrarlarıyla Karabağlar’da 32 derslikli bir okul yapmak istedi. Milli Eğitim’de her gönüllü destekçine gösterdiği ilgiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş ve bir protokol imzalamıştı. Ve o dönem sizin de bizzat katıldığınız (çünkü Karabağlar Meclis Üyesiydiniz o dönemde) CHP eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na temel atma töreni yaptınız hem de büyük bir törenle… Sonuç ne oldu? İnşaat seviyesi yüzde 10 bile olmadan durdu. O zaman gidip sorumluluk sahibi bir Meclis Üyesi olarak neden İZBETON ile görüşmediniz?

O dönem bu sorunu yine meclise AK Parti grubu taşıdı.

Ayrıca, yeni dönemde, geçen Haziran meclisinde, AK Parti Grup Başkanvekili olarak bu konuyu bu sefer direk resmi muhatabı olan size, yani İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı’na sordum, ’İnceliyoruz’ dediniz. Gelinen seviye ortada…

TALİMAT VERİN! 

Kendi kendine, ‘Okul yapacağım’ diye ortaya çıkan, bir tane okulu bile 4 yılda bitiremeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, o bölgedeki öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Şimdi Yönetim Kurulu Başkanı olduğunuz İZBETON’a talimat verin ve hızlı bir şekilde okulu tamamlansın.

HESAP SORMANIZ LAZIM DEĞİL Mİ?

Yine sizin Başkanlığınızı yaptığınız şirket, o dönemde kentsel dönüşümde verdiği yetki ile Kooperatifler üzerinden 3 Milyar TL’ye yakın para toplayıp, işleri yarım bırakarak 1500’e yakın İzmirli dolandıranlardan hesap sormanız lazım değil mi?

AYNAYA BAKMANIZI TAVSİYE EDERİZ

Milletvekillerinizin desteği ile şu anki İl Başkanınızın, İl Başkanı olmadan önce, bizzat Kooperatif Başkanlığı yaparak, bitmesi mümkün olmayan, yarım kalan, hukuken yetkisiz işleri yapan, 1500’e yakın İzmirli hemşehrimizden 3 Milyar TL’ye yakın para toplayan, ortada paraların olmadığı büyük vurguna nasıl bir çözüm bulacaklarını bilmeyenlerin; Gerçek bir sorunu ortaya koyan Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Eyyüp Kadir İnan, siyasete ısınmaya değil, sizin milletvekilleriniz başta olmak üzere sizlere, kenti içine soktuğunuz bataklığı ve gerçekleri göstermeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, kooperatifler üzerinden soygun yerine çevirenlerden ne zaman hesap soracaksınız merakla bekliyoruz!

Aynaya bakmayı size tavsiye ederiz…"

 

AK Partili İnan'a yanıt CHP'li Yıldır'dan geldi: Açlık ve sefaleti aynen yaşayın!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası