Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den İzmir Valiliği'ne 'platform' tepkisi: 'Çifte standart!

CHP'de kritik MYK toplantısı devam ederken, Parti Sözcüsü Deniz Yücel basının karşısına geçti. İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan 'platform' tartışmalarına müdahil olan Deniz Yücel, İzmir Valisi Süleyman Elban'a tepki gösterdi. Yücel açıklamasında, "Genel Başkanımızın vatandaşlara seslenmesi için platform desteği istedik ancak İzmir Valiliği 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi. Ancak 20 Ocak'ta yaşanan bir olayla çifte standartı gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet genel başkanına verilmeyen izin AKP'nin belediye başkan adayına verildi. İzmir Valiliği'ne soruyorum. Özgür Özel'e verilemeyen izin Hamza Dağ'a neden verildi? Siz devletin mi valisisiniz yoksa iktidarın mı? Eğer AKP'nin valisiyim diyorsanız bunu cesurca ve mertçe söylemeye cesaretiniz var mı? Parti devlet kafasıyla yandaş gibi hareket eden İzmir Valiliği bu konuyla ilgili derhal bir açıklama yapmak zorunda" dedi.
CHP'li Yücel'den İzmir Valiliği'ne 'platform' tepkisi: 'Çifte standart!
Haberler / Politika
26 Ocak 2024 Cuma 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerel seçimlerin ve ekonominin gündem edildiği CHP MYK toplantısı sona erdi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, toplantı sonrasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İzmir Valisi Süleyman Elban'ı sert sözlerle eleştirdi. 

ÖZGÜR ÖZEL’E VERİLMEYEN İZİN HAMZA DAĞ’A NEDEN VERİLDİ

Yücel şunları söyledi;

"AKP iktidarının yıllardır uyguladığı, ‘Bendensin, benden değilsin’ diyerek toplumu kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran ve insanların siyasi duruşlarına ve tercihlerine göre, onlara farklı muamele yapan, onlara çifte standart uygulayan siyaset anlayışının bir örneğini de geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşadık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından 7 Kasım 2023’te, Manisa programı için İzmir’e ilk gelişinde, onu büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılamak isteyen parti örgütümüz ve İzmirli hemşehrilerimiz için İzmir İl başkanlığımız Adnan Menderes Havalimanında bir hazırlık yaptı. Genel Başkanımızın vatandaşlara seslenebilmesi için bir platform ve ses düzeni kurulmasını istedik, ancak İzmir Valiliği güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. İl başkanlığımız da devleti temsil eden, Valiliğinin sözüne güvendi ve yasağa uydu. Ancak 20 Ocak’ta yaşanan olayla çifte standardı gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına verilmeyen izin, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına verildi. Buradan İzmir Valiliği’ne soruyorum: Sayın Özgür Özel’e verilmeyen izin Sayın Hamza Dağ’a neden verildi? Siz devletin valisi misiniz, yoksa AKP’nin valisi misiniz? Eğer devletin valisiyim diyorsanız, bu olayla ilgili soruşturma başlattınız mı?  Eğer AKP’nin Valisiyim diyorsanız bunu mertçe söylemeye cesaretiniz var mı? Parti devleti kafasıyla, yandaş gibi hareket eden İzmir Valiliği bu konuyla ilgili derhal bir açıklama yapmak zorundadır."

Hamza Dağ karşılamasında Cumhur'dan mesaj seli: Teşkilat Dağ'ı bağrına bastı
 

 

AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Hamza Dağ İzmirlilere seslendi: Yağmur yağınca şarkı söyledi
 

 

CHP İzmir'den Valiliğe tepki: 'Parti devleti kafasıyla Valilik yönetilemez!'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası