Ege Postası
Geri

CHP'li kadınlar Aydın'da kampa girdi

CHP Kadın Kolları dev toplantı ile Kuşadası’nda bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın partili kadınlana seslenerek, "Sınıfsal durum açısından baktığımızda tablonun en kötü olduğu yer ev kadınlarında belirlendi. Ev kadınlarından AKP’nin yarısı kadar oy alamıyoruz. Aslında AKP iktidarı kadın düşmanıdır" dedi
CHP'li kadınlar Aydın'da kampa girdi
Haberler / Politika
8 Kasım 2012 Perşembe 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından 2’ncisi Kuşadası’nda gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Eşgüdüm Çalıştayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Genel Merkez KADIN Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavaslıgil ile çevre il ve ilçelerden kadın kolları başkanları ve yönetimleri katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavaslıgil, mevcut iktidarın kadınlara yalnızca bir yaşam hakkı tanıdığını ifade ederek; “AKP çıkardığı birçok yasa ile kadının kimliğiyle oynamıştır. Biz şanslıyız. Çünkü en büyük desteğimiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkemiz mevcut iktidarın mevcut iç ve dış politikaları ile zor ünler geçirmektedir. Kadına karşı şiddetin asıl nedeni mevcut iktidarı kadına bakış açısıdır. Mevcut iktidarın ulusal istihdam stratejisi içinde kadın yoktur. Günümüzde kadının toplam istihdam içerisindeki payı yüzde 22’ye düşmüştür. Cumhuriyet rejiminin kadınlarımıza kandırdığı haklar ayrılmaz bir bütündür. Kadının olmadığı yerde Cumhuriyet’ten ve demokrasiden bahsetmek mümkün değildir” dedi.



“İlelebet ve ebediyen”
Toplantıda kadın kolları çalışmalarını ve projelerini içeren bir slayt sunumu gerçekleştiren CHP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, ‘Yazmamı da aldım geldim’ diyerek başladığı konuşmasında kadın-erkek eşitliğini demokrasiye olan katkısından bahsetti. Genel olarak kürsüye hep soldan çıktığını ifade eden Dokuzcan, “İlk kadın kolları başkanları toplantımızı Ankara’da yaptık. İkincisini Aydın’da yapıyoruz. Bunun özel bir anlamı elbette var. Aydın Belediye Başkanımız bir kadın ve Aydın’da il, ilçe başkanları ile belediye başkanlarımız birlikte çalışma konusunda mükemmel bit uyum yakalamışlardır. Bu tüm örgütlerimize örnek olmalıdır. Aynen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet ve ebediyen Cumhuriyet Halk Partisi.’ İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlar. Neden sağ kanadı erkekle? Çünkü güçlüler. Şair de demiş. Sol yanım, yaralı zayıf yanım. İşte o yüzden aslında bütün kadınlar solcu. Biz bunu önce örgütümüzde, sonra bağlı olduğumuz yerde ve halkla paylaşacağız. Bir ayağınız kırıksa koşamazsınız. Bir kanadınız kırıksa uçamazsınız. Bu nedenle kadın gücünü bu ülkede dosta düşmana göstereceğiz. Bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Sol açık, yol açık, hepimizin yolu açık olsun” diye konuştu.

Büyükşehir yasasına eleştiri
Konuşmasında Büyükşehir yasasını ve AK Parti Hükümeti’nin politikalarını hedef alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 2014 yılının Mart ayında yapılacak olan seçimler öncesinde bin 382 belediyenin kapatılmak istenmesini eleştirdi. Eşit ve aydınlıkçı bir Türkiye için CHP’nin seçim setini geçmesi gerektiğini vurgulayan Gökhan Günaydın, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce araya bir anayasa referandumu sıkıştırarak 2014 Ağustos ayındaki seçimi bir başkanlık seçimine dönüştürmek istiyorlar. Eğer Türkiye eşit, aydınlıkçı bir yolda yürüyecekse CHP’nin seçim setini geçirmesi gerekmektedir. Türkiye’deki her iki belediyeden birini kapatıyorlar. Nüfusu bize benzeyen Fransa’da 36 bin 500 belediye var. Bizde 2 bin 950 belediye var. Yarısını kapatmaya çalışıyorlar. Tüm bu işlerin altında yatan AKP’nin rant hesabıdır ve rejimle hesaplaşma meselesidir. Bu sabaha karşı 3,5’ta İç İşleri Bakanlığı koltuğunda oturan İdris Naim Şen tarafından verilen bir önerge ile Ankara’da 13 tane mahallenin 5’ini Etimesgut’a 8’ini Çankaya’ya aldılar. Kazanamadıkları mahalleleri kağıt üzerinde almaya çalışıyorlar” dedi.

“Bilincini kaybetmiş”
Eylül ayında gerçekleştirdikleri bir çalışma sonucunda ortaya çıkan verileri CHP’li kadınlarla paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Eğitim durumuna göre oy verme durumunu ve sınıfsal düzene göre oy verme durumunu araştırdık. Ortaokul ve altı öğrenim görmüş yurttaşlarımızda ezici çoğunlukla AKP oyu çıkıyor. Türkiye’de oy verme biçimini eğitim önemli ölçüde etkiliyor. Sınıfsal durum açısından baktığımızda tablonun en kötü olduğu yer ev kadınlarında belirlendi. Ev kadınlarından AKP’nin yarısı kadar oy alamıyoruz. Aslında AKP iktidarı kadın düşmanıdır. Kadın-erkek eşit değil diye kürsüden bağıracak kadar bilincini kaybetmiş bir siyasi varlık olarak ortalıkta dolaşıyor” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

“Tek yumruk kenetlendik”
Genel Başkan Yardımcısı Günaydın gibi Büyükşehir Yasası’nı hedef alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kentleşme anlayışı değişmeden değiştirilen hiçbir yasanın kentleri büyükşehir yapamayacağını belirtti. “Daha kapalı kentler ve toplumlar oluşturarak kentlerin başına ne koyarsanız koyun büyükşehir olmamız mümkün değil. Aydın’da biz çok başarılıyız. Çok önemli ilçeler CHP’dedir. Ben şu sözü bir kez daha tekrar etmek istiyorum: İl Başkanı başta olmak üzere kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız yumruğumuzu aynı noktaya vurduk ve yerel seçimlere kenetlendik. Aydın yine CHP’nin olacaktır. Bu toplantılarda net konuşarak, istekleri üst kademedeki yöneticilerimize söylemek gerekiyor. Önümüzde bir yerel seçim var” diyen Çerçioğlu, CHP’li kadınlardan yerel seçimlerde belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday olmalarını istedi.

İlçe başkanı bombaladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda tartışmaya neden olan bazı sözlerinden örnekler veren CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek “‘Karısını düğünde oynatan deyyustur’ diyen bir deyyus var bu memlekette. ‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer’ diyen cibilliyetsiz bir aşağılık var bu memlekette. Ben siyasi hayatım boyunca erkeklerde hep kazık yedim ama kadınlarla yaptığım hiçbir siyasi çalışmada kazık yemedim. Hep daha başarılı olduk. O nedenle ben bu toplantıyı burada gerçekleştirdiğiniz ve siyaseti benimsediğiniz için tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerde Aydın’dan Ankara’ya çok sert bir tokat geliyor. Ankara’yı Ankara, Çankaya’yı Çankaya yapacağız” ifadelerini kullandı.

AKP’den geri aldık
Başta çağdaş Türk kadınları olmak üzere bu ülkenin tüm aydınlarının simsiyah karanlık bir örtünün ülke insanı üstüne örtülmeye çalışıldığının farkında olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de “Biz Kuşadası’nın yönetimini AKP’den geri almış bir örgütüz. Gece-gündüz demedik halkın içinde olduk. Kuşadası bu mücadeleyi kazanmış ise bunu başaran kadınlarımızdır. Ülkemizin üzerine örtülmeye çalışılan bu siyah örtüyü kaldıracak olan da yine siz çağdaş CHP kadınları olacaksınız. Mücadeleniz boyunca emrinizde olacağınızı belirtiyorum, iyi ki varsınız” dedi.
Toplantının ilk kısmının ardından Kuşadası Uydukent Altyapı Tesisleri’nin devir teslim töreni gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası