Ege Postası
Geri

CHP'li kadınlar şiddete şiirle dur dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nünde sıra dışı etkinlik. CHP Aliağa İlçe Örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nünde kadının yaşamdaki zorluklarını ve şiddeti anlatan şiir dinletisi ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
CHP'li kadınlar şiddete şiirle dur dedi
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2013 Cumartesi 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Tamamı CHP Aliağa ilçe yöneticileri, kadın kolları ve üyelerden oluşan ekip önce farklı meslek gruplarını ve farklı yörelerini temsilen hayatta karşılaştıkları zorlukları anlattılar ardından da okudukları şiirlerle kadına şiddetin sadece erkelerden kaynaklanan bir sorun olmadığını toplumsal bir sorun olduğu mesajını verdiler. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şiir dinletisi izleyenlerden tam not aldı.

 CHP İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN: MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kadınların iş hayatında, sosyal hayatta, kamusal ve özel alanda hep ayrımcılığa, eşitsizliğe ve şiddete maruz kaldığını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan yaptığı konuşmada kadınların hala ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü vurgulayarak bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi için kadınların daha çok mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. İlçe Başkanı Oğuzhan;  “Tüm kadınlarımız istismar edildiklerini unutmadan kendi kişiliklerinin ve emeklerinin farkına varmalılar, siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden asla vazgeçmemeliler, ayrıca şimdiye kadar elde ettikleri kazanımlarını da yitirmemeleri gerektiğinin farkında olmalıdırlar” dedi. Geceyi hazırlayanlara ve konuklara katılımları nedeniyle teşekkür eden Başkan Oğuzhan; “Eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına emeğin en kutsal değer sayılması umuduyla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun'' dedi.

 ÖZGÜN UTKU: BU HÜKÜMETLE KADINLAR KAYBEDİYOR

8 Mart’ın kutlamadan ziyade anma günü olmasının daha iyi olacağını ancak hükümetin yaklaşımı nedeniyle kendisinin kutlama taraftarı olduğunu ifade eden CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor ama kutlanacak bir mevzu yok ortada. Kadınlar haklarını savunurken ölmüşler bunun nesini kutluyoruz diye düşünüyorum, bir de yapılan açıklamalara bakıyorum ‘3 tane çocuk olsun, 5 tane çocuk olsun kürtaj yaptırsın yaptıramasın, öyle doğursun böyle doğuramazsın’ üslubunda yaklaşan hükümet var. Böylesi bir hükümet olduktan sonra bizim fazlasıyla kutlamaya hakkımız var diye düşünüyorum. Bugün emekçi kadınız yarın belki de evde oturan kadın olacağız. Çocuklarımıza torunlarımıza anlatacağız ‘yavrum biz eskiden emeğimizi kendimiz kazanırdık’ diyecek duruma doğru gidiyoruz. Biz bu gidişten hiç hoşlanmıyoruz. Sizin de katkılarınızla bu gidişe mücadele etmek için her türlü yolu yöntemi arıyoruz. Bu arada 8 Mart Emekçi kadınlar günümüzü kutluyorum. Umarım bundan sonra ki 8 Martları töre cinayetleriyle, çocuk gelinlerle olumsuz olaylarla konuşmayız'' dedi.

 NAZİK IŞIK: KADINA ŞİDDETİ CHP DURDURUR                         

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık da kadın olmadan demokrasi ve özgürlük olmayacağını belirterek şunları söyledi; Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. ‘Yedi yılda kadın cinayetleri yüzde bin dört yüz artı’ dedi.  Bu artışın önemli bir nedeni toplumdaki muhafazakar anlayıştan kaynaklanmaktadır.  2010'dan sonra çıkan istatistikler 1219 kadının öldürüldüğünü biliyoruz. 190 bin kadının yaralandığını, aile içi şiddete uğrayan kadının sadece yüzde dördü şikayetçi olduğunu görüyoruz. Geçen yıl Birleşmiş Milletlerin Çocuk Fonu’nun yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de her 3 kadından biri çocuk yaşta evlendirilmiş. Kadınlar hızla yok ediliyor.  Biz yoksak kadınlar yoksa bu ülkede demokrasi yoktur. Bu ülkede özgürlük ve kardeşlik te yok olacaktır. Buna dur diyecek te CHP’dir, CHP’nin kadınlardır. CHP’yi iktidara taşıyacak ta kadınlardır.” dedi.

 NAZİK IŞIK’TAN İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN’A ATATÜRK İMZALI FULAR

Program sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan şiir dinletisinde görev alan kadınları tebrik ederek fular hediye etti ve PM üyesi Nazik Işık’a çiçek takdim etti. Işık ta İlçe Başkanı Oğuzhan’a Atatürk imzalı fular hediye etti. Etkinliğe CHP Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık, İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ile il ve kadın kolları yöneticileri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan,  Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 22. Dönem İzmir milletvekili Hakkı Ülkü, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası