Ege Postası
Geri

CHP'li kadınlara 'Işık' saçan mesajlar!

İzmirli PM Üyesi Nazik Işık, CHP’li kadınlara yerel seçim sürecinde önemli mesajlar verdi. Partili kadınların işçi arılar gibi olması gerektiğini belirten Işık, “Binlerce kere aynı şeyi yapmaktan kaçınılmasın.Ev ev çalışmaya devam edilmeli.Tekrar tekrar aynı eve gidilmeli. Sabırlı ve çalışkan olunmalı” dedi.Işık, aday adayı olan partili kadınlara da önemli tavsiyelerde bulundu.
CHP'li kadınlara 'Işık' saçan mesajlar!
Haberler / Yerel Politika
27 Eylül 2013 Cuma 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - CHP içinde kadın örgütlenmesi adına en önemli isimler arasında gösterilen, 2010- 2012 döneminde Kadın Kolları Genel Sekreterliği yapan İzmirli PM üyesi Nazik Işık’tan yerel seçim sürecinde partili kadınlara mesaj geldi.

İŞÇİ ARI GİBİ OLUN
Kadın kollarında görünürlüğün önemli olduğunu ancak yetmeyeceğini belirten Işık, “ Yerel seçimler ülke için dönüm noktası. Partili kadınlarımız işçi arılar gibi olmalı…Binlerce kere aynı şeyi yapmaktan kaçınılmasın.Ev ev çalışmaya devam edilmeli.Tekrar tekrar aynı eve gidilmeli. Sabırlı ve çalışkan olunmalı. Kadın üye kazanılmalı. Bizim üyemiz olmayan her kadın başka partinin üyesi olabileceği unutulmamalı. Yerel seçim süreçlerinde ayrışma tehlikeleri olur. ‘o aday’ ‘bu aday’ tartışmalarından uzak durulmalı” dedi.


ADAY GÖSTERİLMEDİKLERİ TAKDİRDE…
İzmir’de yerel seçimler için aday adayı başvurusu yapan kadınlara da tavsiyelerde bulunan Işık, “ Örgütteki görevlerine devam etmeliler. Örgüte katkıda bulunmalılar. Sadece kendi aday adaylıklarına odaklanmamalılar. Örgütü tanımayan ilk defa başvuruyla örgüte giren partili kadınlarda örgütle kaynaşmalı. Psikolojik olarak da hazırlık yapmalılar. Aday gösterilmedikleri takdir de çalışmaya devam etmeleri gerektiğini zihinlerine yerleştirmeliler. Aday gösterilmeyecekleri takdirde küsmemeliler. Bilgi olarak ta kendilerini hazırlamalılar. Bir ilçede yaşamak başka…Belediye bünyesinde var olmak başka…İlçenin sosyolojisini iyi bilmeliler. Bütün mahalleleri bilmeleri gerek… İlişki ağlarını yeniden gözden geçirmeliler” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR DÖNEMDE BU KADAR BAŞVURU OLMADI

İzmir’de kadın aday aday sayısının kendisini mutlu ettiğini ancak 13 ilçede belediye başkanlığı için hiçbir kadın aday adayının olmamasının eksiklik olduğunu belirten Işık, “Bunun nedenlerinin anlaşılması gerek. Üzerine gidilmeli..Eksiklik giderilmeli… Kadın belediye başkan aday adayı sayısı 32…Belediye meclis üyeliği içinde yaklaşık 700 partili kadın başvurdu. Bu azımsanmayacak bir rakam. Hiçbir dönemde İzmir’de partimiz adına bu kadar başvuru olmadı. Benim için iyi bir sonuç” diye konuştu. Işık, 
" seçimleri alacağımıza ve kadın kollarının bu sonuçta en ciddi katkıyı yapanlardan biri olacağına inanıyorum" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası