Ege Postası
Geri

CHP'den gazeteci Merdan Yanardağ'a destek mesajları: Yanındayız!

Katıldığı bir televizyon programında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan Gazeteci Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi. Kararla ilgili tartışmalar sürerken başta Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel olmak üzere CHP İzmir örgütünden gazeteci Yanardağ’a art arda destek mesajları geldi.
CHP'den gazeteci Merdan Yanardağ'a destek mesajları: Yanındayız!
Haberler / Politika
27 Haziran 2023 Salı 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yanardağ,Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınarak ifadeye götürülmüştü.

Dün geceyi emniyette geçiren Merdan Yanardağ, bugün sabah sağlık kontrolünden geçirilerek savcılığa ifade vermek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kararla ilgili tartışmalar devam ederken başta Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel olmak üzere CHP İzmir örgütünden gazeteci Yanardağ'a destek mesajları geldi.

İşte o paylaşımlar:

"YANINDAYIZ"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel:

“Siyasetteki varlığını inandığı değerleri satmaya borçlu bir düşkünün montajladığı bir videoyla linç edilen Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Merdan Yanardağ'ın teröre karşı duruşunun ve yurtseverliğinin tanığıyız yanındayız.”

"HEPİMİZE MESAJ"

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu:

"Suç isnat etme… Bugünün yargı ve siyasi gerçekliği… Davet edildiğine anında ifade vermeye gidecek olan gazeteci @merdanyanardag ‘ı kanalından apar topar gözaltına almak ise hepimize mesaj! Mesajınızı almıyor, hukuksuz süreçlerinizi kabul etmiyoruz!"

"BU BİR GÖZDAĞIDIR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:

"Bu bir gözdağıdır. Anlamsızdır. Merdan Yanardağ bir vatan severdir. Fikirlerini beğenmediklerinizi polis ve yargı yoluyla dizayn etmekten vaz geçin. Türkiye’ye yazık ediyorsunuz."

“NAFİLE BİR ÇABA”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:

“TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ aydındır, vatanseverdir, gazetecidir. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Terörle aydın gazeteci Merdağ Yanardağ’ı yan yana getirmeye çalışmak nafile bir çabadır.”

"BU KUMPAS TUTMAZ"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan

"Merdan Yanardağ, tartışmasız yurtseverdir, vatanseverdir, Atatürkçüdür, montaj videolarla onu itibarsızlaştırmak mümkün değildir. Vatanseverliğini defalarca ispatlamıştır. Bu kumpas tutmaz.@merdanyanardag"

"ÖZGÜR BASIN SUSMAYACAK"

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın

"Kibir, tahammülsüzlük ve üstünlerin hukuku yine bir gazeteciyi hedef aldı. Üstelik kendisine atılan çamur tamamem mesnetsiz olduğu halde. Ne yaparsanız yapın özgür basın susmayacak. @merdanyanardag"

"ÖZGÜRLÜĞE VURULAN DARBE"

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel

"Basını tek tipleştirmek, medyanın tamamını elinde tutmak için atılan her adım basın özgürlüğüne vurulan darbe demektir. Yaptığı açıklamanın içeriğini tartışmak bir yana, davet edilse ifadeye gelebilecek bir kişiyi yakalamak ve gözaltına almak, peşinen bir cezalandırma demektir."

"MUHALİF GAZETECİLER SUÇLANARAK ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:

"Merdan Yanardağ yurtsever bir gazetecidir, adı terörle asla yan yana getirilemez. Çeşitli bahanelerle muhalif gazeteciler suçlanarak özgür basın susturulamaz."

 

Gazeteci Merdan Yanardağ, savcılığa sevk edildi
Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası