Ege Postası
Geri

CHP liderinden kurultay mesajı: Hem PM hem MYK'da...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem Parti Meclisi'nde (PM) hem Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK)değişiklik yapılacağını belirterek, "Tüzük Kurultayı ve Program Kurultayı toplayacağız, kendi programımızı yeniden yazmamız gerekiyor" dedi.
CHP liderinden kurultay mesajı: Hem PM hem MYK'da...
Haberler / Politika
17 Kasım 2015 Salı 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Milliyet’e konuştu. Kurultaya dönük değişim mesajı veren CHP lideri, kurulacak hükümetin 4 yıl gitmeyeceğini dile getirdi. Silvan'da duvarlara yazılan yazıları da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

EMEKLİLER CHP’YE TEŞEKKÜR ETMELİ
Seçimden sonra istifa etmeyi düşünmedim. Bütün asgari ücretliler, emekliler CHP’ye teşekkür etmeli. Hem Türkiye açısından hem parti açısından daha yapacak çok şeyimiz var. Seçimlerde iki partinin oyu arttı: AKP ve CHP. 7 Haziran’da Türkiye farklı bir iklime uyandı. Tek partili baskıcı yönetimden kurtulan bir atmosfer vardı, bu atmosfer yok edildi. Hükümetin bilinçli politikalarıyla, 400’e yakın asker, sivil ve polisin hayatını kaybettiği süreci oluşturarak, seçime taşındı Türkiye. Bu atmosferin iyi tahlil edilmesi lazım. Diğer muhalefet partilerinin 7 Haziran sonrası yaptığı yanlışların faturası Türkiye’ye ödetildi.
PROGRAM VE TÜZÜK KURULTAYI
Taban hem PM’de hem MYK’da değişiklik bekliyor. Değişiklik yapılacak. Önümüzde bir süreç var ve bu süreç içerisinde partinin hem kendi içine dönük hem de dışarıya dönük çalışmalar yapması lazım. Tüzük Kurultayı ve Program Kurultayı toplayacağız, kendi programımızı yeniden yazmamız gerekiyor. CHP’nin söylemleri çok değişti, dünya değişiyorsa paralel olarak çağdaş uygarlık hedefinden sapmadan söylemlerimiz değişebilir.

BALBAY'IN ADAY OLMASI DOĞAL
Balbay’ın aday olması gayet doğal. Her CHP üyesi potansiyel genel başkan adayıdır. Bir burukluk yaşamadım. Bir kişi partiyi daha iyi yönetebileceğini, partinin ufkunu daha iyi açabileceğini düşünebilir ve aday olabilir. Geçmişteki dostlukların bunun önüne geçmesini doğru bulmam. Bir, partiyi, bir de kişileri düşüneceğiz. Partinin yönetim kadrolarında yer almak istiyorsak, bunu kişi bazına indirgememiz doğru değil. Balbay, İnce, Oran partiyi nasıl ileriye taşıyabileceklerini, kongrelerde çıkıp anlatırlarsa mutlu oluruz.

SANDIK KURULACAK
Bu süreçte hassasım. Sandık konulacak, partililer oylarını kullanacak. Nerede sandık kurulmadığı eleştirisi gelirse, müdahale edilecek. Renkli ve güzel bir kurultay olacak. Değişim istiyorsanız, ocak ayında olağan kurultay var, orada sağlayacaksınız.

YÜZDE 25 AŞILABİLİR
Yüzde 25 iyi bir çalışmayla rahatlıkla aşılabilir. Bu çalışma, partinin sıradan üyesinden genel başkanına kadar ortak dil kullanarak yapılması lazım. Parti örgütlerinin eğitilmesi lazım. Altı ok bugün için de geçerli. CHP, değişimi öngörerek kendi yoluna devam edecek. Değişimden vazgeçmeyeceğiz.

BU HÜKÜMET 4 YIL SÜRMEZ
Kurulacak hükümetin 4 yıl süreceğini tahmin etmiyorum. Yönetemezler. Ekonomi politikaları yok. Hep revize edilmelerine karşın revize ettikleri rakamlar bile tutmadı. Dışarıdan kayıt dışı para bittiği zaman, su bitmiş olur.

DEVLET DUVARA YAZI YAZMAZ
Silvan'daki operasyon sonrası ortaya çıkan duvar yazılarıyla ilgili de konuyan CHP lideri şunları söyledi: Kendi ülkenizde bir ilçede sokağa çıkma yasağını 12 gün süreyle sürdürüyorsanız, Türkiye’yi bu hale getirirken hangi parti iktidardaydı. PKK, Doğu ve Güneydoğu’yu cephaneliğe çevirirken seyrediyordunuz. Bu faturayı, sıradan vatandaşlar ödüyor. Silvan boşalıyor. Kürt sorununu söylediğimiz yöntemle çözmeye kalksalardı, sonuç alabilirlerdi. Duvarlara o tür yazıları asla doğru bulmuyoruz. O toprak Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır, orada yaşayan insanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır. Nefret, intikam söylemi devlet dediğimiz kuruma yakışmaz. Devlette, intikam duygusuyla hareket edilmez. Siz, bunu başka bir safhaya taşırsanız, terör örgütüne sadece katkı yapmış olursunuz, yeni insanların gitmesini sağlamış olursunuz. O dönüp, ‘sizi adam yerine koymuyorlar, duvarlara bakın’ diyebilir. Onlara propaganda malzemesi veriyorsunuz. Hemen soruşturma açılmalı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası