Ege Postası
Geri

Davutoğlu'dan muhalefet liderlerine tavsiye

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili muhalefet partilerinin liderlerine tavsiyede bulundu: 'Genel merkez odalarını, nereden oy alıp, nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar. Her sabah geçerken ders alsınlar.'
Davutoğlu'dan muhalefet liderlerine tavsiye
Haberler / Politika
17 Kasım 2015 Salı 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, "AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu.

"Türkiye'nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye'nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz.

''7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen süre gösterdi ki Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir'' diyen Başbakan Davutoğlu, muhalefet liderlerine bir de tavsiyede bulundu: ''Genel merkez odalarını nereden oy alıp nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar. Her sabah geçerken ders alsınlar.''
1 Kasım seçimlerinde, MHP'nin kalesi olarak bilinen Osmaniye'de AK Parti birinci parti çıktı. Başbakan'dan bu şehre özel tebrik geldi.
Davutoğlu, özetle şöyle konuştu:
''7 Haziran'da milletimiz bir mesaj verdi ve biz o mesajı aldık. Hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmadık. Düne kadar birbirine düşman olan terör gruplarının Türkiye'nin istikrarına huzuruna kast etmek noktasında nasıl birleştiklerine hep beraber şahit olduk.
''3 GÜNÜ HİÇBİR ZAMAN HAFIZAMDAN SİLMEYECEĞİM''
3 günü hiçbir zaman hafızamdan silmeyeceğim. 20 Temmuz-23 Temmuz arası. Nasıl bu çakalların değişik odaklarla beslenen bu kirli emel sahibi çevrelerin bir anda bir araya gelerek ayrı ayrı ama aynı hedefe yönelen saldırılar gerçekleştirdiklerine hep beraber şahit olduk. Biz bu saldırılara karşı da Türkiye'nin sahipsiz olmadığını gösterdik ve gereken cevabı verdik.

''MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK''
Bu ülkede terörün kökü kazınıncaya, bu ülkenin dağları, ovaları, ırmakları, mahalleleri, mezraları, şehirleri terörden temizleninceye kadar da mücadelemiz kararlılıkla sürecek.

MUHALEFETE TAVSİYE
7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen süre gösterdi ki Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir. Bu destanı sizler yazdınız. 1 Kasım seçimlerinde de Türkiye'nin her yerinden oy aldık. Her ilde oylarımızı artırdık. AK Parti olarak sadece üç ilde milletvekili çıkaramadık. İnşallah bu illerimizde daha çok çalışarak en kısa zamanda temsil hakkı kazanacağız. Milletvekili çıkaramadığımız Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de AK Parti'ye oy vermiş seçmenlerimize sesleniyorum. Sakın ola ki temsil edilmediklerini düşünmesinler. AK Parti, şu anda Meclis'teki 317 milletvekiliyle Hakkari'nin, Şırnak'ın, Tunceli'nin temsilini yapmaktadır. Buradan Osmaniye ilimizi de özellikle tebrik ediyorum. MHP, 7 Haziran seçimlerine göre hiçbir ilde milletvekili sayısını artıramadı. Muhalefete tavsiyem, genel merkez odalarını nereden oy alıp nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar. Her sabah geçerken ders alsınlar.

''KADINLARIMIZIN İZZETİNİ KORUMAK EN BÜYÜK VAZİFEMİZ''
Kadınlarımızın izzetini, onurunu korumak bizim en büyük vazifemizdir. Kim, ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse bilinsin ki o incinen kadınımızın, siyasi görüşü ne olursa olsun yanında, onu inciten kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun onun karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet, ister fiili ister sözlü anlamda, Türkiye'nin her bir köşesinden silinene kadar bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz.

''REFORM SÜRECİNDE HERKESİ DİNLEYECEĞİZ''
Reform sürecinde herkesi dinleyeceğiz, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımız. Seçim meydanlarında milletimize ne söz verdiysek ilk 3 ay içinde hepsini teker teker yapacağız.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası