Ege Postası
Geri

CHP milletvekillerinden Karabağ’a ziyaret

CHP İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Musa Çam, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile birlikte Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı makamında ziyaret etti. Özkanlar Pazaryeri'nin kapanması sonrası eylem yapan pazarcıların taleplerini iletmek üzere Karabağ’ı ziyaret eden milletvekilleri gündemi de değerlendirdi. CHP milletvekillerinden Karabağ’a ziyaret
CHP milletvekillerinden Karabağ’a ziyaret
Haberler / Yerel Politika
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyarete gelen İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Musa Çam, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır ile İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Özkanlar Pazaryeri'nin kapanmasının ardından tezgah açamayan pazarcıların sorunlarını görüştü.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a taziye ziyaretinde bulunduktan sonra karşılaştıkları kapatılan Özkanlar Pazaryeri esnafının sorunlarının çözülmesi için vekillerden yardım talep etmeleri üzerine vekiller önce Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile görüştü. Ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya gelen milletvekilleri konuya çözüm bulunması için görüş bildirdi. Bölgede sorunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceden yaptığı planlarda pazaryeri ayrılmamasından kaynaklandığı, Özkanlar Pazaryeri'nde mülk sahiplerinin açtığı dava sonrası alınan karar ile pazaryerinin kapatılması sonrası konuyla ilgili çözüm arayışının sürdüğü ifade edildi. 

BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRMELİ

Karabağ ile görüşen milletvekilleri Başkan Karabağ’ın pazaryerinin taşınması istenen Bornova sınırlarındaki viyadük altına, temizlik işlerinden bir ekip göndererek Bornova Belediyesi'ne yük olmak istemediğini ve pazarın kurulacağı gün servis kaldırma sözü verdiği ancak Bornova Belediyesi sınırında ayrı günlerde kurulan pazarlarda hak sahibi olan esnafın yeni bir pazar kurulmasına muhalefet yaptıkları gerekçesiyle yerin tahsis edilmediği ifade edildi. 

Sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girerek İzmir Pazarcılar Odası'yla görüşüp mağdur olan pazarcılara farklı pazaryerlerinden yer göstermesinin teklif edildiği de öğrenildi.

GENEL BAŞKAN'A DESTEK VURGUSU

Görüşmede ayrıca 2019 seçiminde birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi gerektiği ve kongrenin geride kaldığına vurgu yapıldığı öğrenildi. Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na İzmir’den tam destek verildiğinin hatırlatıldığı görüşmede genel merkezde yeni oluşturulacak yönetim kadrolarında yapılacak değişikliğin ve Parti Meclisi’ne seçilecek isimlerin önemsendiği, Parti Meclisi konusunda örgütü kucaklayacak, Genel Başkan'a ve parti politikalarına katkı koyarken örgütü toparlayacak isimler olmasına dikkat edilmesi gerekliliğinin de vurgulandığı ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası