Ege Postası
Geri

CHP'nin 2019 stratejisi belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir il örgütü, 2019 yerel ve genel seçim stratejisini, il ve ilçe danışma kurullarında belirleyecek. İlki Bornova'da yapılan danışma kurulları nisan ayı içerisinde tamamlanacak. İlçeler, yapacağı toplantıların sonuç raporlarını CHP İzmir İl Başkanlığı'na teslim edecek. Örgütün, seçimler için belirleyeceği yol haritası İzmir İl Danışma Kurulu'nda son şeklini aldıktan sonra genel merkeze gönderilecek. Danışma kurullarında gündem yerel ve genel seçimler
CHP'nin 2019 stratejisi belirleniyor
Haberler / Yerel Politika
27 Mart 2018 Salı 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir'de, ilçe danışma kurulları başladı. İlki Bornova'da gerçekleştirilen toplantılar, 30 ilçede de yapılacak. Danışma kurullarının gündemlerindeki ilk madde, 2019 yerel ve genel seçimleri olacak. İlçe örgütleri, seçim bölgelerinde yapacakları çalışmalara ilişkin yol haritalarını masaya yatıracak. CHP'liler, yapılacak toplantılarda stratejilerini de tartışacak. Saha çalışmaları ile ilgili yapılacak hamleler, rapor halinde il teşkilatına sunulacak. 29 Nisan'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılacak olan İl Danışma Kurulu'nun da tek gündemi yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı sandıkları olacak. 2019 seçimleri için yapılacak çalışmalara dair izlenecek yol ve yöntemler konuşulacak. CHP İzmir, ilçelerden gelen raporları değerlendirildikten sonra, il danışma meclisinde son şekli verilecek ve İzmir'in 2019 için izleyeceği seçim stratejisi, CHP Genel Merkezi'ne gönderilecek. 

 

'KİŞİSEL HIRSLARINIZI BIRAKIN'

CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, il olarak ilçelerden gelen raporları değerlendirerek, kendi sonuç bildirgelerini hazırlayacaklarını belirtti. İzmir'de CHP'nin izleyeceği stratejilerin masaya yatırıldıktan sonra genel seçimlere ilişkin önerilerin de sıralanacağı raporu, Ankara'ya göndereceklerini söyleyen Birgül Değirmenci, şunları söyledi:

"Kaybettiğimiz 8 ilçede de bu toplantılar yapılacak. Bunların seçimlere yönelik hazırlayacakları yok haritası önemli. Yapılacak çalışmalar bizim için değerli.

Kırgınlıklardan dolayı veya farklı nedenlerle çalışmalardan elini eteğini çekme gibi mazeretleri kabul etmiyoruz. Tüm üyelerimizin her şartta sahada, il ve ilçelerle işbirliği yaparak aynı şekilde genel merkezle güdümlü şekilde çalışmasını, hazırlanacak programların içerisinde yer almalarını istiyoruz. Buna ilişkin çalışmaların organize edilmesini istiyoruz. Partili olmayan ve 16 Nisan referandumunda çok güzel bir deneyim olarak önümüzde duran birlikteliğin de aynı şekilde bu şeçimlerde hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 2019 seçimleri çok önemli. Herkes, kişisel hırslarını bir kenara bırakacak. Bu koltuk kavgasına dönüşecek bir seçim değil. Türkiye'nin geleceğinin belirleneceği, rejimin yeniden şekilleneceği bir seçim" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası