Ege Postası
Geri

Menderes CHP'yi karıştıran 'evetçi' iddiasına yanıt geldi

Kapatılan İl Genel Meclisi’nin CHP’li eski Üyesi Yasin Sağlam, geçen hafta sonu Menderes’te yapılan yaklaşık 35 kişinin katıldığı kahvaltının amacının yanlış anlaşıldığını ifade ederek “Biz muhalif ses için değil, partiye nasıl katkı koyarız diye bir araya geldik. Katılanların tümü partide aktif görev almış unvanları bulunan isimlerdi” dedi. AK Parti’ye yakın Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli’nin katıldığı iddialarını ise “Uç bir itham” diyerek yalanladı. Öte yandan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öztürk yapılan açıklamanın kendisine leke getirdiğini belirterek rahatsızlığını İl Başkanı Yücel ile paylaşacağını açıkladı. Menderes CHP'yi karıştıran 'evetçi' iddiasına yanıt geldi
Menderes CHP'yi karıştıran 'evetçi' iddiasına yanıt geldi
Haberler / Yerel Politika
26 Mart 2018 Pazartesi 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in bugün yapacağı Menderes ilçe ziyareti öncesi İl Genel Meclisi eski Üyesi Yasin Sağlam, partide görev almış eski ilçe başkanları, mevcut belediye meclis üyelerinden bazıları ve il genel meclisi üyelerinin bir araya geldiği bir kahvaltı organize etti. Kahvaltı ile ilgili “Muhalif bir hareket” olduğu söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sağlam, özellikle partiye katkı koymak amacında olduklarını ifade etti. Egepostası’na konuşan Sağlam “Ben 3 dönem CHP’den İl Genel Meclisi üyeliği yaptım. İddia edildiği gibi belediye ile ilgisi olan isimlerin bizimle bir arada olması gibi bir şey söz konusu değil. Bir sohbet toplantısı gerçekleştirdik. Orada olan 30 kişinin arasında belediye meclis üyelerimiz, ilçe eski başkanlarımız, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ve il genel meclisi üyelerimiz vardı. Partide görev almış insanlar olarak samimi bir kahvaltı yaptık ve özellikle Menderes’in kazanılması için fikirlerimiz ortaya koyduk. Burada da birleştiğimiz nokta eğilim yoklaması ya da anket yapılması yönünde oldu” dedi.

“EĞİLİM YA DA ANKET İSTEDİK”

CHP için çalışmak üzere enerjilerinin yerinde olduğunu söyleyen Sağlam Menderes’te o kahvaltıya katılanların büyük çoğunluğunun partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği Adalet Yürüyüşü, Adalet Mitingi ve Adalet Kurultayı’na aktif katılım gerçekleştirdiğini ve yıllardır parti içinde aktif görevler adlığını belirterek “Kaybedilen ilçenin geri alınması için ve özellikle Menderes için bir toplantıydı bu. Katkılarımızı yapmak için sohbet ettik. Kesinlikle  aday belirleyelim demedik. Biri çıkar aday adayı olur bunlarla ilgili tüm üyelerin katıldığı bir eğilim yoklaması ya da anket çalışması yapılır. Çıkan aday partinin adayı olur sonuna kadar destekleriz. Ben il yönetiminin yaptığı çalışmalarda referandum esnasında hayır çalışmasına bizzat katıldım.  Tüm arkadaşlarımız da buna destek verdi. Hep birlikte hayıra katkı koyduk” ifadelerini kullandı.

“HERKES FOTOĞRAFTA VAR”

Toplantıya katılanların tümünün fotoğrafta yer aldığını da belirten Sağlam “Oradaki arkadaşların hepsinin unvanı belli.  Bundan önce 4 dönem ilçe başkanlığı yapan İlçe eski Başkanı Abdullah Sürücü de oradaydı.  Şimdiki Başkanımız Ahmet Pala daha önce onun yönetim kurulu üyesiydi. Hayırı bizzat yöneten arkadaşlar oradaydı. Ondan da önce ilçe başkanlığı yapan Muammer Karabacak oradaydı. İddialar doğru değil. Bizim amacımız sadece yerel seçimlerde partiye etkin desteği en iyi şekilde nasıl verebiliriz diye sohbet etmekti. Bunu da bugün Menderes’e gelecek olan İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel’e iletmek için fikir toplantısı yaptık. Katkı koymak için ne yapabilirizi tartıştık. Partiye muhalif bir hareketimiz olmadı. Biz zaten partinin asli unsurlarıyız” şeklinde konuştu.

“KEŞKE FOTOĞRAFA BAKSAYDI”

Menderesli İl Yöneticisi Hande Deniz Şentürk’ün AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli’nin de o toplantıda yer aldığına ilişkin açıklamasını değerlediren Sağlam “Kendisi bizim parti büyüğümüz. Bu nedenle cümle kurmam mümkün değil. Korkunç bir hata ne yazık ki. Keşke fotoğrafa baksaydı. Dikkatli olması gerekiyor demeç verirken. En azından medyada çıkan fotoğrafa bakması gerekiyor. Telli kesinlikle katılmadı mümkün değil. Lafı bile uç bir itham” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK, “ADIMIZ LEKELENDİ, ÖYLE İSE DİSİPLİNE VERSİNLER”

Öte yandan Menderes Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Öztürk İl Yöneticisi Hande Deniz Şentürk’ün “Evet için çalışanlar toplanmış” ifadelerinin talihsiz bir açıklama olduğunu belirterek “Ben 2 dönem bağımsız olarak Görece Belde Belediye Başkanlığı yaptım.  Şimdi ise hem Menderes Belediyesinde CHP adına meclis üyesiyim hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim. Başkanlık için bağımsız girdim 2 dönem seçildim. Kahvaltıya ben de davet edildim. İyi niyetli bir istişare toplantısıydı. Orada Menderes’te seçim nasıl yapılır, mevcut yönetimle alınır mı istişare toplantısı yapıldı. Seçimin İYİ Parti faktörü olacağından kolay alınamayacağı, mevcut ilçe yönetimiyle bu işin kazanılıp kazanılamayacağı tereddüdü oldu. Bunları konuştuk” dedi.

“BAŞKAN RAKİBİMDİR, DÜŞMANIM DEĞİL”

Katılanların 'evet' için çalıştığı iddiasının kendi adına bir leke olduğunu da ifade eden Öztürk, “Oraya toplananlar arasında referandumda 'evet' için çalışan kimseyi görmedim. Bülent Soylu’nun önderlik ettiği doğru değil. Eğer ben 'evet' için çalıştıysam disiplin suçu işlemiş sayılırım. Bu haber beni başka kararlar almaya da zorlayabilir. Bu iftiralarla bu partide rahat  siyaset yapma imkanı bulamam. Ben 2012’den beri CHP’de siyaset yapıyorum, 2014’te aday adayıydım. Tekrar aday adayı olmam da normal. Daha önce çıraklık, kalfalık dönemini yaptım ustalık dönemi en doğal hakkımdır. Başkanlık için bir söz almadım, toplantı benim için de yapılmadı. Üç meclis üyesi olarak gittik. Ben üzüldüm. Kimse yoktu evete çalışan, bunun hakaret olduğunu düşünüyorum. İl yöneticimiz talihsiz bir açıklama yapmıştır. Onun açıklamasını çok yersiz gördüm. Parti içinde biz birbirimize rakip olabiliriz ama bunu parti içinde çözeriz. Böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadım. İl Başkanı geldiğinde bu konuyu da görüşeceğim. Siyaset yapıyorum. Bu benim adıma leke getirdi. Belediye meclisindeyiz. Belediye başkanı bizim düşmanımız değil rakibimizdir. Gün gelecek tekrar yarışacağız. Ben siyaseti böyle görüyorum. Yerel siyasetçiyiz düşman değiliz. Ancak rakibiz. Onların hatalarını takip ediyor uyarıyoruz. İyi işlere de teşekkür etmesini de biliyoruz.  Buna çok üzüldüm” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası