Ege Postası
Geri

Gün Ortası’nda Dağ’a sert eleştiri; Yaptığı siyaset 70’lerde kaldı!

Radyo Egepostası Gün Ortası programında Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı İzmir gündemini ele aldı. Menderes’te CHP’yi karıştıran toplantının detaylarını anlatan Nakçı ve Umutoğulları ‘Soylu’nun CHP içinde derin ilişkileri olduğu söyleniyor’ iddialarını gündeme taşıdı. Umutoğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın konuşma dilini değiştirmesi ve İzmir’e barış dili getirmesi gerektiğini söyledi.
Gün Ortası’nda Dağ’a sert eleştiri; Yaptığı siyaset 70’lerde kaldı!
Haberler / Yerel Politika
26 Mart 2018 Pazartesi 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci İmtiyaz sahibi Adem Nakçı İzmir gündemi değerlendirdi.

Umutoğulları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın siyaset dilini eleştirirken, kullandığı siyaset yapma anlayışının 70’lerde kaldığını belirti ve şunları söyledi; “Hazma Dağ’ın artık dilini değiştirmesi lazım. İzmir’e barış dilini getirmesi lazım. Genel Başkan Yardımcısı düzeyine gelmiş bir kişinin gençlik kollarından itibaren gelmiş. Gümüşpala gibi bir yerde büyümüş gecekonduda büyümüş bir adamın oradaki o değerlerle büyümüş bir kişinin artık bu tavrından uzaklaşıp, İzmir’de barış dilini getirmesi lazım. Sürekli CHP’nin üzerine ya da diğer siyasi partilerin üzerine basarak siyaset yapma anlayışı bu artık 70’lerde kaldı. Hamza Dağ’ın kendini geliştirmesi lazım. FETÖ, PYD bırak artık bunları.”

Programdan satır başları;

Mithat Umutoğulları; Geçen gün Menderes’te bir toplantı olmuş. CHP’liler toplanmışlar seçime daha 1.5 yıl var. 1.5 yıl önce oturmuşlar 2014’ün muhasebesini yapmışlar 2019’da kim aday olsun kim olmasın şimdiden planlamaya başlamışlar.

Ama bu yapılan toplantıda ilçe başkanı yok. Daha önce ilçe başkanlığı, meclis üyeliği yapmış isimler toplanmış. Toplantının en can alıcı noktası mevcut ilçe başkanı aday olursa biz burada seçimi kazanamayız. İş oraya kadar gelmiş. Toplantıya katılan isimler  poz verip fotoğraf çektirmişler. Bu poz vermelerinin sebebi n? Sonra da bunu medyaya sızdırıyorlar. Sizler CHP’nin bir mensubuysanız oranın en yetkili ismi kim, ilçe başkanı. Genel Başkanı temsil ediyor. Ahmet Pala’yı seversin, sevmezsin 2014 yılında seçim kaybetti, sonra geldi o günden beri ilçe başkanlığı yapıyor. CHP’de en büyük şey ne biliyor musun şu anda kaybolan vefa.Vefa artık yok. İlçe başkanını doğruyorsunuz bu doğru değil hem de hiç doğru değil. Keşke ilçe başkanını da çağırsalardı oraya, oradan sorumlu il yöneticisi kimse onu çağırsalardı, tartışsalardı gerekçelerini ortaya koyarlardı. Bir de ilçe başkanı zaten adaylığını açıklamamış ki adamın aday olup olmayacağı belli değil. Adam ilçe başkanı seçilirken ben adayım kardeşim derse haklısın.

Adem Nakçı: Orada birkaç ismin mevcut Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya yakın olduğu ve onunla dirsek teması olmasından dolayı. Soylu ile Pala arasında çok büyük bir rekabet var. İşte Soylu’nun organize ettiği, Soylu’dan dolayı böyle bir toplantı yapıldığı, Soylu’nun en büyük rakibi Pala’yı hem ekarte edip hem de parti içinde kaos yaratmaya çalışılıyor iddiası altında. Tamamen Soylu yapmışsa bu işi helal olsun ona zeki adammış. Öbür taraftakilerde bu kadar saf olamayacaklar.

Mithat Umutoğulları; Hep söyleniyor ama Bülent Soylu’nun CHP içinde derin ilişkilerinin olduğunu söylüyorlar.

Adem Nakçı; Zaten AK Parti’de de ayrı bir liste de. Soylu tekrar aday gösterilmeyecekler listesinde adı geçiyor.

Mithat Umutoğulları;  CHP gibi fantastik iş yapamazlar gibi geliyor. CHP'nin güçlü olduğu yerlerde aday değiştirebilirsin,  CHP’nin tekrar seçim kazanabileceği yerler. Şimdi AK Parti zaten sallantı da geçen sefer çok az oyla seçim kaybetmiş. Referandumda çok ezici bir şey yok ki çok dediğin olay 10 bin oy 14 bin oy farklar olmuş. AK Parti’nin içinde de Referandum da hayır diyen birçok kişi vardı. Bu kadar çok şey olmuşken de partinin bu kadar fantastik bir hareket yapacağını düşünmüyorum. Dikkat et Atilla Kaya, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Aydın Şengül gibi zaten Soylu bu gruba yakın değişmesi için bu grubun Soylu’yu istememesi gerekiyor. Ben çok zannetmiyorum Soylu’nun değişeceğini. Mesela bu toplantıyla ilgili bir ses çıkmadı ilçe başkanından.

Adem Nakçı; Bizim burada eleştirdiğimiz nokta CHP kendi iç kavgasına devam ettiği sürece dışarıda hiçbir halt edemez dediğimiz vakit hani yorum atıyorlar ya bize CHP düşmanlarısınız siz CHP’den başka bir şey eleştirmezsiniz diye biz AK Parti’yi eleştiriyoruz şu anda hem de çok sert bir dille. Orada Ahmet Pala kazanamaz diyelim orada aday Canan Pala’ydı hanımefendi olmadı değişim yaptılar… Ahmet Pala’da çok az bir farkla seçimi kaybetti. Tamam, onu anladık peki sen beğenmediğin adamı genel merkezine git söyle. Onun yerine toplantı yap ‘Menemen testisi gibi poz ver ‘ biz hatıra kalsın dedik. O poz çekildi mi servis edileceğini dünya alemde bilir.

Mithat Umutoğulları;  Madem bu kadar iyi niyetlisin fotoğraf çekme.

Adem Nakçı; Kolayı var o işin. Gider İl Başkanı’ndan randevu alırsın. İlçe başkanının bunları şunları var bundan dolayı olmuyor dersin. Genel merkeze bunu taşırsın taşıyan yok mu bunu.

Mithat Umutoğulları;  Bırak onu İlçe Başkanı nerede ortalıkta yok, İl Başkanı ortalıkta yok. Böyle bir toplantı yapılsa ben Menderes’i ayağa kaldırırım. Kimsiniz ya benim haberim olmadan toplantı yapacaksınız. Orada bir de beni yerden yere vuracaksınız. Ben ilçe başkanıyım partinin bütün kurullarının başıyım sen orada toplantı yapıyorsun, 2014’ü değerlendiriyorsun, 2019’un hesabını yapıyorsun bir de mevcut ilçe başkanına bu aday olmasın olursa seçim kazanamayız diyorsun.

Adem Nakçı; Her şeyi bir kenara bırak bu toplantıyı Bülent Soylu’nun yaptırdığı söyleniyor Menderes’te.

Mithat Umutoğulları;  Bu gerçek bile olmasa buna malzeme vermeyeceksin ben CHP’nin seçmeni olsam AK Parti Belediye Başkanı’nın benim partimin üzerinde etkisi var desem. Nasıl güveneceğim, nasıl inanacağım.

Adem Nakçı; Ercan Tatı’nın seçimine denk geldim. Beytullah Selman ile kafa kafaya gidiyorlardı. Tatı yaptırdı demiyorum. Bazı uyanıklar yaptı. Müthiş bir atraksiyondu. Bir önce ki seçimde Şeboy’un bir başkasının üzerinde yaptığı bir taktik vardı. 1 gece önce Buca’nın bütün ana yerlerine İran'da Ayetullah, Buca’da Beytullah diye yazdılar. Algı o kadar keskindi ki o balıksırtı geçen seçim küt diye terse döndü bir yere basarsın aşağıya atarsın. Bucalılar bir algıdan dolayı bastılar aşağıya attılar Beytullah’ı. Anlamadıkları bir şey var dün Hamza Dağ’ın bir konuşması var aynen ifadeyi okuyorum ‘15  Temmuz’da bu operasyon yapılmaya çalışıldı. Orada dik duran bir kesim vardı CHP tabanından da insanlar mutlaka vardı ama bir süre sonra Yenikapı ruhunu terk etti CHP. O günden bu güne 15 Temmuz’da hem de halk oylamasından sonra ki seçimlerde şimdi de uyum yasalarında birlikte devam ettiğimiz birlikte ittifak içinde olduğumuz MHP ile birlikte süreci yönetiyoruz. Yerel seçimlerde de benzer nokta da bir çalışmayı İzmir’de yapmaya gayret edeceğiz’ diyor. Bunu diyen kim AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı MHP ile burada ittifak yapacağız diyor arkadaş.

Mithat Umutoğulları; Peki MHP ne diyor. Necat Karataş hemen jet yanıt verdi. “Bu işe biz karar vermeyiz bu tepede konuşulur” burada ahkam kesme diyor sen ahkam kesip de tabanın kafasını karıştırma diyor benim genel başkanım çıkar bu konuda açıklama yaparsa bizlerde gereğini yaparız. Hamza Dağ’a bunun üzerinden siyaset yapma diyor. Hamza Dağ daha yerele indirmeye çalışıyor bu işi. Karataş’ta akıllı siyasetçi bir dakika dur bunun üzerinden siyaset yapma diyor. Genel Merkez bu konuyu görüşmedi tepeden gelirse biz bu konu hakkında gerekeni yaparız diyor.

Adem Nakçı; Geçen hafta Manisa’yı konuştuk burada. Gidip bu belediyeler bizim partili bir arkadaşımız olsun dedi. Manisa’da yok olan bir MHP’ye rağmen güçlü bir başkana karşı bunu söyledin sen. Ergün Başkan’a karşı ne oldu. Ergün Başkan çıktı rest çekti tabanda üzerine Ergün Başkan’ı destekledi biz başkanımızdan memnunuz gibi bir açıklama ile yani bu ittifak seçimi nereye götürür tartışılır.

Mithat Umutoğulları;  Hamza Dağ temcit pilavı gibi pişirip pişirip insanların önüne şunu koymasın. Şimdi ben AK Partili değilim 15 Temmuz’da hepimiz alanlardaydık. AK Partili olan birisi darbe günü ilk gece, ikinci gece, üçüncü gece sonrası fantastik… Neden devletin kurumları gereğini yaptılar. Bizler ne yaptık ilk gece tepkimizi koyduk. Bunu ne için yaptık demokrasi için yaptık. İkinci gün gittik oraya üçüncü gün, dördüncü gün yeter. Neden çünkü devletin ilgili kurumları orada bütün önlemleri almıştı, darbeyi bastırmıştı kontrolü ele almıştı. Bundan sonrası artık bir siyasi şova dönüyor. Biz efendim 15 Temmuz’da alanlardaydık e tamam, güzel alanlardaydınız ama CHP’lilerde vardı, MHP’liler de vardı.

Adem Nakçı; 15 Temmuz’da yemek dağıtanları sonradan FETÖ’cü diye almadınız mı si? Mesela Küçükbay içeride. Onun o gün Cumhurbaşkanı’nın evinin önünde nöbet tutan adamlarla resimleri var e neden içeride bu adam.

Mithat Umutoğulları;  Hazma Dağ’ın artık dilini değiştirmesi lazım. İzmir’e barış dilini getirmesi lazım. Genel Başkan Yardımcısı düzeyine gelmiş bir kişinin gençlik kollarından itibaren gelmiş. Gümüşpala gibi bir yerde büyümüş gecekonduda büyümüş bir adamın oradaki o değerlerle büyümüş bir kişinin artık bu tavrından uzaklaşıp, İzmir’de barış dilini getirmesi lazım. Sürekli CHP’nin üzerine ya da diğer siyasi partilerin üzerine basarak siyaset yapma anlayışı bu artık 70’lerde kaldı. Hamza Dağ’ın kendini geliştirmesi lazım. FETÖ, PYD bırak artık bunları.

Adem Nakçı; Bir anket var Türkiye’nin en başarılı belediyeler anketi. İllerde 1. sıra 64,2’yle Manisa MHP, 2. sıra 61,8 Aydın CHP, 3. sıra 59,9 Adana MHP, 4. sıra 59,2 Eskişehir CHP, 5.sıra 58,9 İzmir Büyükşehir Belediyesi. İlçelere geliyoruz. 1. Adana Çukurova 64,4 CHP, 2. 63,4 Muğla CHP, 3. 63,1 Buca CHP, 4. 62,7 Bornova CHP, 5. 62,4 kayyumla Diyarbakır Sur Belediyesi, 6. sırada 61,1 Balıkesir Ayvalık CHP, 7. 62,2 Bursa Nilüfer CHP, 8. 59,8 Karşıyaka CHP, AK Parti iktidara nasıl geld? Yerel yönetim algılısıyla.

Mithat Umutoğulları;  Uzun süre iktidarda olmanın getirdiği yorgunlukta var. Bugün Aziz Kocaoğlu aday olsa İzmir’de %35 alır atıyorum, ama bir başkasını getirip oraya koysan %50 oy alır. Konak’ta Hakan Tartan vardı. O gitti Sema Pekdaş geldi oyunu arttırdı. Karşıyaka’da Cevap Durak gitti, Hüseyin Mutlu Akpınar geldi oyunu arttırdı. Çiğli’de Metin Solak gitti Hasan Arslan oyunu arttırarak geldi. Kan değişimi mutlaka partiye yarıyor. Ama senin bahsettiğin belediyelerin çoğu da hep küçük belediyeler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası