Ege Postası
Geri

CHP'nin 47 yıl sonra aldığı Adıyaman'dan İzmir'e çağrı: Adıyaman Ege'nin incisi olacak

CHP'nin 47 yıldır kazanamadığı Adıyaman'ı kazanan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İzmir halkına ve İzmir belediyelerine dayanışma çağrısında bulundu. Tutdere açıklamasında, "Adıyaman sadece 31 Mart seçimlerindeki sonuçlarla tartışılması gereken bir kent değil. Hem siyaset tarihi açısından, hem deprem illeri açısından tartışılması gereken ve dayanışmanın büyütülmesi gereken bir kent. Buradaki insanlarımızın beklentisi ve bizim umudumuz bu. Bu vesileyle tüm İzmir halkını ve belediyeleri Adıyaman halkı ile dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz. Adıyaman'ı Ege'nin incisi yapmaya kararlıyız" diye konuştu.
CHP'nin 47 yıl sonra aldığı Adıyaman'dan İzmir'e çağrı: Adıyaman Ege'nin incisi olacak
Haberler / Yerel Politika
25 Mayıs 2024 Cumartesi 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, TR35 TV'de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları'nın sorularını yanıtladı. 

"31 MART'TA UMUTLAR FİLİZLENDİ"

CHP'nin 47 yıldır kazanamadığı Adıyaman'ı kazanan Abdurrahman Tutdere, " Adıyaman Güneydoğu'nun incisi. Doğal güzellikleriyle, tarihiyle, kültürüyle, farklı inanç topluluklarının bir arada yaşadığı bir kent. Bu güzel kent 6 Şubat tarihinde büyük bir yıkım yaşadı. Altyapısı, üstyapısı tamamen tahrip olan, büyük kayıplar veren bir kent. Her şeye rağmen 31 Mart seçimlerinde yoksluğun ve zorlukların içerisinde yeniden umutlar filizlendi ve büyüdü. Bu bir tesadüf değil. Vekillik dönemimden beri yaptığımız çalışmalar çok başarlıydı. Deprem sürecinde gerek bizlerin, gerek büyükşehirlerin ve Genel Merkez'in desteğiyle, katkısıyla ve her şeyden önemlisi sürekli halkla bir arada olmamız sonucu Adıyaman halkı bize güvendi. Kentimizde böyle bir tabloyu ortaya çıkaran hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Adıyaman 31 Mart seçimlerinde duyulmayan sesini duyurdu ve görülmeyen Adıyaman'ı göörülür hale getirdi. Biz yapacağımız çalışmalarla Adıyaman'ın sesini duyuracak ve hizmet açısından hak ettiği yere getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

İZMİR'E DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 6 Şubat depremlerinin ardından verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Abdurrahman Tutdere, "Adıyaman sadece 31 Mart seçimlerindeki sonuçlarla tartışılması gereken bir kent değil. Hem siyaset tarihi açısından, hem deprem illeri açısından tartışılması gereken ve dayanışmanın büyütülmesi gereken bir kent. Buradaki insanlarımızın beklentisi ve bizim umudumuz bu. Bu vesileyle tüm İzmir halkını ve belediyeleri Adıyaman halkı ile dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz. Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Adıyaman'da güzel işler yapıldı. O dönemki başkanımız Tunç Soyer'e ve İzBB'nin tüm emekçilerine teşekkür ediyorum. Bu başarıda onların da katkılarının etkisi olmuştur" dedi. 

EGE'NİN İNCİSİ ADIYAMAN

Adıyaman'ı Ege'nin incisi yapacağını söyleyen Tutdere, "Biz seçimi kazandığımız saatten bu yana ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıkılmış kenti ayağa kaldırmak adına ilk telefon açtığımızda dayanışma içerisinde olacağını söyleyen, her türlü desteğini de Adıyaman için seferber etmeye hazır olduğunu söyleyen, İzmir Büyükşehir'de ve Karabağlar'da güzel işlere imza atmış olan ve şu an  benim başkan yardımcım olan Ceyhan Kayhan da burada. O da ekibimizin içinde bir İzmirli olarak gayret göstetiyor. Adıyaman'ı Ege'nin incisi yapmaya kararlıyız" diye konuştu. 

"MASA BAŞI SİYASETİN KARŞILIĞI YOK" 

Siyasi polemiklerin bir parçası olmayacağını vurgulayan Tutdere, "Biz sürekli kapışan yapı içerisinde olmayacağız. Biz dayanışan ve omuz veren bir anlayış ile bu kenti ayağa kaldırabiliriz. Benim vekillik dönemimde de bu şekildeydi. Bana oy vermeyen insanlar da emeğimizi takdir ederdi. Belediye başkanı oldum ve başkanın partisi olmaz. Biz ayrım yapmadan ulaşabileceğimiz herkese hizmet edeceğiz. Bu hizmeti yaparken valilikle, devlet kurumlarıyla, merkezi hükümetle işbirliği içerisinde olacağız. Şu an güzel bir diyalogumuz var. Bu yıkılmış kenti ancak bu şekilde ayağa kaldırabiliriz. Dayanışma, halka hizmetin siyaseti olmaz. Siyaset seçim kazanınca yapılır, sandık kapandıktan sonra çalışma vaktidir. Biz en büyük siyasetin çalışmak olduğuna inanıyoruz. Çalıştığınız zaman, halka hizmet ettiğiniz zaman hem partinize de hem de halkınıza en güzel başarıyı getirmiş oluyorsunuz. Masa başında sırf polemik olsun diye, birilerine şirinlik olsun diye yapılan hamelelerle bir şey olmaz. Onun adı siyasette değildir. Siyaset dediğimiz şey halkın sorunlarına çözüm bulma sanatıdır. Siz bir yerde siyaset yapıyorsanız halkın dertlerine derman olamıyorsunuz bu yaptığınız siyaset değildir. Masa başı siyasetin Türkiye'de karışılığı yoktur. Çalışan, samimiyetle halka omuz verenü halkın zor anında yanında duran siyaset her zaman başarı getirmiştir" ifadelerine yer verdi. 

"BELEDİYE HALKINDIR, KAPILARI AÇIKTIR" 

Adıyaman'da başlayan hizmetlere ve projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tutdere, "Vekillik yapmış olmanın verdiği bir avantajımız vardı. Ben Adıyaman'ın sorunlarına hakimim. Gelir gelmez bir yabancılık çekmedik. Yoğun bir tempo ile hem işlerimizi yapıyoruz hem de vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz. Biz haftasonları on binleri ağırlıyoruz. Belediye halkın belediyesidir. Kapılar halka açıktır. Halkla beraber Adıyaman'ı yöneteceğiz. Hem çalışmalarımızı yürütüyoruz hem de vatandaşlarımızı doğrudan dinliyoruz. Bu bizim için bir avantaj. Belki bize ekstra iş getirse de biz iş olarak görmüyoruz. Deprem sonrası kentin öncelikleri farklılaştı. Altyapısı, üstyapısı yok. Biz her akşam yattığımızda su patlağı olmaz diye dua ediyoruz. Kent şu an şantiyeye dönmüş durumda. Bir taraftan belediye çalışıyor, bir taraftan yerinde dönüşüm için temel atma faaliyetleri var. Bu durumun yarattığı bir toz, trafik, altyapı sorunu var. Ancak iyi bir koordinasyon sağlayarak her şeyin üstesinden geliyoruz. Bizim işlerimizi aksatacak bir tablo oluşmadı. Ne olduysa zamanında müdahale ettik. Kentin önceliği yolar ve altyapı. Bu sorunları çözmek için hemen ihaleye çıkacağız. Şu an içme suyu şebekesi asbest olduğu için su basıncına da dayanmıyor. Ancak bunların hepsini çözeceğiz. Biz yağmur suyu ve kanalizasyon sularını, içme suyu şebekelerini tamamlamayacağız. Artık üst yapıya geçeceğiz. Bir taraftan altyapı yaparken bir diğer taraftan kentin sosyal donatı ihtiyacını gidereceğiz. Kentin önceliği insanın önceliği bir arada giderilecek. İnsanlarımızın birinci önceliği barınma, ekonomik sıkıntılar. Yoğun bir ekonomik kriz ve işsizlik var. Biz krizden insanlarımızın en az etkilenmesi için bir takım projeler başlattık ve hayata geçireceğiz. Halk ekmek uygulamasını kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Olası depremlere de hazırlık yapacağız. Bu bölgede tehlike geçmiş değil. Biz hem yaraları saracağız hem de olası depremlere de hazırlık yapacağız" ifadelerini kullandı. 

"ÇALIŞMA PRENSİBİMİZ GEREĞİ ÇALIŞANLARIN YANINDA OLACAĞIZ"

Belediye çalışanlarıyla aile gibi olduklarını aktaran Tutdere, "Belediye personelleri benim çalışma arkadaşlarım. Biz bu kenti birlikte ayağa kaldıracağız. 1 Mayıs'ta bütün işçlerimizi bir düğün salonunda topladık ve yemek yedik. O toplantıda yol haritamızı ve çalılma prensiplerimizi yüzlerine söyledik. Çalışan arkadaşlarımızın emeklerini de haklarını da vereceğiz. Ancak çalışmayanlarla yollarımızı ayıracağız. Kim çalışmak isterse siyasi sakiklerle hareket etmeyeceğiz. Biz Adıyaman Belediyesi'nin tüm personelleriyle bir aileyiz. Bu tempoya uyan arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Çalışmakk istemeyenleri tutamayız. Şu an güzel bir ortamımız var. Bizim çalışma prensibimiz çalışanın yanında olacağız, çalışmayanla da yollarımızı ayıracağız" dedi. 

"MECLİS LİSTESİ HALKTAN DESTEK ALDI"

Meclis üyelerinin liyakatli isimlerdeen oluştuğuna dikkat çeken Başkan Abdurrahman Tutdere, "Adaylığım belli olduktan sonra stratejiyi planladım. Dolayısıyla işin önceliği meclis üyeleri ve meclise taşıyacağımız arkadaşların niteliği önemliydi. Hiçbir zaman 'gelsin emrimizde olsun' anlayışıyla hareket etmedim. Ben siyasi yaşamım boyunca bu gelirse önümüzü keser gibi düşünmedim. Ben her konuda kendine güvenen ve ne istediğini bilen bir siyasetçiyin. Liyakketten korkmanın anlamı yok. İşi bilen liyakatli insanlar çalışmak insanı rahatlatır. Ben siyasi yaşamım boyunca çalışkan insanları aradım ve buldum. Çalışkan ve liyakatli insanların mecliste olması bu kentin daha hızlı toparlanmamasının önünü açacak. Bizim halkın önüne koyduğumuz meclis listesi halktan yüzde 85 oranında destek aldı" dedi. 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ADIYAMAN

Sosyal belediyecilik hizmetlerini anlatan Başkan Abdurrahman Tutdere, "Biz sosyal belediyecilik anlamında belediyemizde sosyal işler müdürlüğünü kurduk. Burada depremden etkilenen insanlarımızın evde bakımı, psikolojik destek alması için çalışmalar yapacağız. Depremle beraber Adıyaman'da uzuvlarını kaybeden engelli sayısında ciddi bir artış var. Biz önümüzdeki 1 aylık süre içerisinde evde bakım hizmet birimini, sosyal işler müdürlüğünü ve sosyal marketi de hızlıca insanlarımızın hizmetine sunacağız. Halk kart uygulamasını hayata geçireceğiz. Nakdi olarak destek verip gençlerimizin yanında olacağız. Yıllar geçmiş olmasına rağmen hayvan pazarı ve kesimhane yok. İnsanların sağlıklı ve temiz ete erişimi anlamında önemli. Burası tarım ve hayvancılığın olduğu bir bölge. Hayvan pazarının ve kesimhanenin olmaması büyük bir eksiklik. Belediye hizmet binamızın temelini atacağız. İçme suya erişim için ciddi çalışmalarımız var" ifadelerine yer verdi. 

"GENÇLERLE VE KADINLARLA BARIŞIK ADIYAMAN"

Seçimin kahramanın kadınlar ve gençler olduğunu anlatan Başkan Tutdere, "Gittiğimiz her yerde küçük çocuklar 'tutdere' sloganları atıyorlardı. Öyle bir sevgi vardı. Çocuklarımız hem ülkemiz hem geleceğimiz için önceliğimiz. Bu toplumun geleceği çocukları daha sağlıklı ve güvenli bir kentte yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Parklarımızın büyük bir kısmını elden geçirdik. Onların rahat edebileceği parkları oluşturuyoruz. Depremde hasar alan oyun alanlarını elden geçirdik. Kapalı yüzme havuzunu gençlerin hizmetine sunacağız. Daha sonra da gençlerin ve kadınların rahat edebileceği bir kültür sitesi yapmayı planlıyoruz. Gençlerimizin üniversiteye kazandıkları takdirde destek vereceğiz. Adıyaman'lı çocuklar nereye giderlere gitsinler Adıyaman Belediyesi'ni yanında görecekler. İzmir'e giderlerse biz oradaki belediyelerimzii arayıp aracı olacağız. Gençlerle ve kadınlarla barışık bir Adıyaman olacak. Önümüzdeki süreçte konserler, tiyatrolar getirmek istiyoruz" dedi.

"İZMİR'İN BELEDİYELERİNE ÇAĞRI"

İzmir'e çağrıda bulunan Tutdere, "Adıyaman'ın gençlerinin, kadınlarının, çocuklarının dayanışmaya ihtiyacı var. Bu anlamda hem büyükşehirlerin hem hayırseverlerin desteği, hem de uluslararası kuruluşların desteği çok anlamlı. İzmir'in desteğini deprem sonrasında çok gördük. Bundan sonra da başta Büyükşehir'in hem de ilçe belediyelerini yanımızda görmek istiyoruz. İzmir halkıyla dayanışmayı büyütmek istiyoruz. Adıyaman, İzmir'in doğuda görünen yüzü olur. Belki geleceğe kapı açmaış oluruz. Türkiye'de ki bütün duyarlı insanları dayanışmayı büyütmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası