Ege Postası
Geri

CHP üyelik kaydı için harekete geçti

İzmir’de üyelikleri AK Parti’de çıktığı gerekçesiyle 2 bin kişinin kaydının silinmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı harekete geçti. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ve İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç öncülüğünde ilçelere dilekçe örnekleri gönderilip isimleri AK Parti'de üye olarak çıkan partililerden herhangi bir evraka imzalarının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri istendi. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, AK Parti ilçe başkanlıklarına iş başvurusu için CV bırakan bir çok vatandaşın partiye haberi olmadan üye yapıldığı duyumları aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını söyledi.
CHP üyelik kaydı için harekete geçti
Haberler / Politika
20 Kasım 2012 Salı 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP'ye üye 56 bin 968 partilinin başka partilere de üye olduğunu belirlemesinin ardından harekete geçen CHP Genel Merkezi Yargıtay’a yazı yazarak bu isimlerin hangi partiye üye oldukları konusunda bilgi istemişti. Gelen bilgi sonrası CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla Siyasi Partiler Kanunu’nun 6. Maddesi’nin 2. Fıkrasına göre birden fazla partiye üye oldukları için üyelikleri düşürülenlerin yer aldığı listeler İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderildi. CHP İzmir’de üyelikleri AK Parti’de çıkan 2 bin kişi tespit edilirken bu kişilerin kayıtları silindi.

1 AY ASKIDA KALACAK
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla ilçe başkanlığına gönderilen yazıda Siyasi Partiler Kanununun 6. Maddesinin 2. Fıkrası, ‘Kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz aksi halde üyelik sıfatı bu partilerin hepsinden birden sona ermiş sayılır’ hükmü göz alınarak Parti Tüzüğünün 19. Maddesince üyelikleri kütükten düşürülen isimlerin listesi bir ay süreyle askıda tutulması istendi.

EREL VE KILIÇ GÖREV BAŞINDA

Bu doğrultuda harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ve İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç öncülüğünde ilçelere dilekçe örnekleri gönderdi. İsimleri AK Parti listesinde çıkanlar AK Parti ilçe başkanlıklarına ve İl'e  tek tek dilekçe yazarak kendileri hakkındaki üye formunu isteyecek. Herhangi bir evraka imzalarının bulunup bulunmadığını kontrol edecek olan CHP’liler tek tek dilekçe yazacak. Dilekçede, “Tarafıma hakkımdaki üyelik ile ilgili en kısa sürede bilgi verilmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” yazılacak.

3 AYDIR TAKİPTEYİZ

Konu hakkında önemli açıklamalar yapan Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, önemli iddialar ortaya koydu. Yaklaşık 3 aydır bu konuda araştırma yaptıklarını ve AK Parti’de on binlerce üyenin bilgisi dışında üye yapıldığı duyumları aldıklarını belirten Erel, “Bizim amacımız üye sahtekarlığını ortaya çıkarmak. Bunun için harekete geçtik. Yaklaşık 3 aydır takipteydik. Bir çok ilçeden önemli iddialar kulağımıza geldi bizde harekete geçtik” dedi.

GÜNAY’IN KONUŞMASINI HATIRLATTI

AK Parti İzmir Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Eylül ayında İzmir’de partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısın’da söylediği ’ “Üye sayısı ile övünüyorsunuz. Önemli olan üye yapmak değil. Bir kişi size gelip iş ister, CV bırakır onu da üye yapabilirsiniz. Ama çalışacak kişilerin partiye üye yapılması gerekiyor’ sözlerini hatırlatan Erel, “Bakan Günay’da o zaman CV konusuna değinmişti. AK Parti ilçe başkanlıklarına iş başvurusu için CV bırakan bir çok vatandaşın partiye haberi olmadan üye yapıldığı duyumları aldık. Ayrıca Kiraz ilçemizdeki bir hastanede hastasını ziyarete gelen hasta yakınlarının danışmalığa bıraktıkları nüfus cüzdanlarını kullanarak üye yaptırıldıklarına dahil iddialar var. Şuan için araştırıyoruz” dedi.

AĞIRTAŞ: İLK KEZ ŞAHİT OLUYORUZ

AK Parti ile CHP arasında üye rekabetinin yaşandığı illerin başında gelen İzmir’de patlak veren kayıt krizi, Gaziemir’de skandala dönüştü. CHP Genel Merkezi İzmir’de AKP’de çıkan 2 bin kişinin kaydını silerken, Gaziemir’de aralarında meclis üyesi, kongre delegeleri, ön seçim delegelerinin de bulunduğu 182 kişinin üye kaydı düşürüldü. Kaydı silinenler arasında yer alan Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş, AK Parti  Gaziemir İlçe Başkanlığı’na dilekçeyle şahsen başvurup, üye başvuru kaydına ilişkin belgelerin gösterilmesine istedi. 



EN AZINDAN
 BENİM İSMİMİ BİLSELERDİ 

“Bugüne kadar her tür hırsızlığı görmüştük ama üye hırsızlığına ilk kez şahit oluyoruz. AKP böylece bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu” diyen Ağırtaş, şöyle devam etti: “Genel Merkezlerine şirin görünmek için nüfus kayıtlarını elde ettiği kişilerin üyelik kayıtlarını yapmışlar. Şu an AKP İlçe yönetiminde olanlar Gaziemir’i tanımadığı için, kimin hangi partiyle ilişkisi olduğunu bilememiş olabilirler. Ben hem Gaziemir, büyükşehir belediye meclis üyesiyim. İnsan hiç olmazsa rakibi olduğu partiden belediye meclis üyesi seçilip, aynı zamanda meclis başkanvekilliği görevini yürütmekte olan bir siyasetçiyi tanır, naylon üye yapmaya kalkmaz.”

"TEDİRGİNLİK VAR"

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de, yapılan işin ‘emek hırsızlığı’ olduğunu savundu. Tekin, “İşçinin, memurun, emeklinin, köylünün hakkını yemeye alışmış olan AKP’den ancak bu beklenirdi. Gaziemir’i, buradaki yerel siyaseti ve yerel dinamikleri bilmedikleri için, böyle basit ayak oyunlarıyla kendi genel merkezlerine şirin görünmek istemişler. Biz sokak sokak, ev ev çalışıyoruz. Onlar gibi masa başında üye kazanmaya çalışmıyoruz” diye konuştu. Tekin, halen Gaziemir’de yüzlerce kişinin “Acaba beni de haberim olmadan partilerine kayıt yapmışlar mıdır” diye tedirgin yaşadığını sözlerine ekledi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası