Ege Postası
Geri

CHP’de değişime geri sayım: Her kademede ön seçim, en fazla 3 dönem milletvekilliği

CHP, 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesinde, milletvekilliğine dönem sınırı getirilmesi, tüm adayların ön seçimle belirlenmesi ve Parti Meclisi üye sayısının 60’dan 80’e çıkartılmasını tartışıyor.
CHP’de değişime geri sayım: Her kademede ön seçim, en fazla 3 dönem milletvekilliği
Haberler / Politika
10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'de, 6-9 Eylül tarihlerinde Sivas'ta yapılacak tüzük kurultayı için çalışmalar sürüyor.

1-20 Nisan tarihleri arasında üyelerden tüzük değişikliğine yönelik alınan önerileri alan CHP yönetimi tüzük kurultayının erteleneceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

CHP Genel Merkezi’ne tüzük değişikliğiyle ilgili iletilen tüm önerilerin Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden sorumlu birim tarafından dikkatle incelendiğini belirtiliyor.

CHP yönetimi Sivas Kongresi'nin yıldönümünü 4 Eylül'de Sivas'ta etkinliklerle kutlayacak. 6-9 Eylül'de de aynı kentte Tüzük Kurultayı toplanacak. 5 Eylül'de Ankara'da 81 ilden temsilcilerin katılımıyla yapılacak Tüzük Komisyonu, değişiklik önerileri son şeklini vererek kurultaya sunacak.

ÖN SEÇİM

CHP kaynakları, kurultayda en yoğun mesainin, milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik dönem sınırı ile her kademede ve her koşulda adayların ön seçim ile belirlenmesi ve aktif üyelik konularında yaşanacağını ifade ediyor. CHP kurmayları, 60 olan Parti Meclisi üye sayısının 80’e çıkarılması yönündeki önerinin de kurultay gündemine gelebileceğini dile getiriyor.

GÜÇLÜ GENEL SEKRETERLİK

Edinilen bilgiye göre, CHP’de, “Güçlü genel sekreterlik” modeline dönüş de konuşuluyor. CHP kaynakları, güçlü genel sekreterlik modeli ile “Partinin iç işleyişi ile Genel Başkanı meşgul etmeyen bir model” uygulanabileceğini savunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası