Ege Postası
Geri

CHP’de kurultaya sayılı günler kaldı: PM için hareketlilik

CHP’de büyük kurultaya sayılı günler kala Parti Meclisi’ne (PM) girebilmek için kıyasıya rekabet var. Herkesin merakla beklediği kurultayda listelere girecek olan isimler için kulisler hareketlendi.
CHP’de kurultaya sayılı günler kaldı: PM için hareketlilik
Haberler / Politika
18 Ekim 2023 Çarşamba 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI (KULİS HABER)- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 14-28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından değişim tartışmaları başladı.

Parti yönetimi seçimlerin hemen ardından ise CHP olağan kongre takvimini başlattı. Aylar süren maraton 4-5 Kasım günü gerçekleşecek Büyük Kurultay’ın ardından sona erecek.

Büyük Kurultay’a günler kala Genel Başkanlık için adaylar sahneye çıktı. Değişimcilerin ve Genel Merkez yönetiminin yarışacağı kurultay öncesi kulisler hareketlendi.

PM İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın bu dönem PM istediği ifade edildi. Mevcut PM Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu, ve Ednan Arslan da yeniden PM girmek için çalışmalarını sürdüyorlar. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, PM için adı geçen isimler arasında. Bu isimlerin dışında Kurultay delegeleri, İsfahan Naki ve Hüseyin Saygılı’nın da PM üyesi olmak istediği öğrenildi. Yine Kurultay Delegesi olan Azimet Gürbüz’ün de Yüksek Disiplin Kurulu listesinde girmek istediği ileri sürüldü.

DEĞİŞİMCİLERDEN KİM GİRECEK?

Değişimcilerin adayı Özgür Özel’in listesinde ise Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan’ın yer alacağı konuşuluyor. 

DEVRİM BARIŞ ÇELİK GENEL BAŞKAN’IN LİSTESİNDE
 
Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik’in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası