Ege Postası
Geri

CHP’de o mahallelerin delege seçimleri iptal... Yeniden sandık kurulacak!

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Göksu Mahallesi seçimlerinin iptaline ilişkin il yönetim kurulunda alınan kararı değerlendirdi. Taş, seçimlerin şeffaf, parti tüzük ve yönetmeliklerine uygun olarak yapıldığını kaydederek, ilçeye hiçbir yazılı itirazın yapılmadığını aktardı. Taş, sonuç tutanaklarının da divan tarafından tutulduğunu anlatarak, "Seçimin iptal edilmesi mümkün değil" dedi.
CHP’de o mahallelerin delege seçimleri iptal... Yeniden sandık kurulacak!
Haberler / Yerel Politika
25 Temmuz 2023 Salı 21:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı dün sabah saatlerinde, il başkanlığı binasında, Şenol Aslanoğlu idaresinde gerçekleştirildi. Başkan Aslanoğlu ile il yöneticileri arasında tartışmaların yaşandığı toplantıda Bornova, Karabağlar ve Buca'da bazı mahallelerde delege seçimlerinin tekrarlanması kararı alındı.

İTİRAZ SÜRESİ DOLDU

Bornova ve Karabağlar'da yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı seçimlerde sonuç tutanakları tutulmamıştı. Ancak Buca'nın Göksu Mahallesi'nde sonuç tutanaklarının tutulmuş olması, üyelerden ilçeye seçime ilişkin herhangi bir itirazın yapılmamış olması, tüzükte seçim yenilenmesi ya da itiraza ilişkin öngörülen sürenin günler öncesinden dolmuş olması, Göksu'da seçimin yenilenmesi yönündeki karara tepki gösterilmesine neden oldu. 

ÜYELER İLÇE BAŞKANLIĞINA GİTTİ

Göksu Mahallesi'nin CHP'li üyeleri, il yönetiminde alınan karara karşı olduklarını, dün çıkan haberlerden sonra ilçe başkanlığının önüne yürüdüklerini kaydetti. 

BAŞKAN TAŞ  İDDİALARI YANITLADI

Partililerden gelen "Göksu'da seçimin yenilenmesi hem parti tüzüğümüze hem de hukuka uygun değil" çıkışlarını, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş yanıtladı. Taş, henüz ilçe başkanlığına "Seçimlerin yenileneceğine ilişkin il tarafından herhangi bir tebliğ" yapılmadığına dikkat çekerek, partililere "Sakin olun" çağrısında bulundu. 

"KAVGA, TARTIŞMA OLMADI"

Taş şu açıklamalarda bulundu:

Göksu Mahallemizin delege seçimleri 9 Temmuz'da gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 gün geçti. Göksu Mahallesi'nde büyük bir tartışma, kavga gibi durum olmadı. Birçok mahallede olduğu gibi partililer arasında ufak tefek tartışmalar olmuştur belki ama seçim sonucunu ya da oy kullanımını, sonuç tutanağını tehlikeye atacak, şaibe yaratacak hiçbir şey olmadı. 

"GÖREVİMİZİ EKSİKSİZ YAPTIK"

Parti tüzük ve yönetmeliklerimizde mahalle delege seçimlerini yapma görevi ilçe başkanlığına aittir. Biz görevimizi eksiksiz yaptık. Göksu Mahallemizde hazirunda oy kullanacak 874 üye sayımız var. Biz tüzüğümüz ve yönetmeliğimiz gereği ilçe başkanlığımızdan görevlendirmelerimizi yaparak, günü ve saatinde orada hazır bulundular.   

"SONUÇ TUTANAĞI DÜZENLENEREK İMZA ALTINA ALINDI"

Seçimler, iddia edilenin aksine şeffaf, açık ve tüzüğe uygun şekilde gerçekleştirildi. İlçe başkan yardımcımız, kadın ve gençlik kollarımızdan yöneticilerimiz Göksu Mahallesi'nde görev aldı. Seçim sonucunda da divan tarafından seçim sonuç tutanağı düzenlenerek, imza altına alındı.   

"İLÇEYE HİÇBİR İTİRAZ GELMEDİ"

Tüzük gereği seçim sonucuna ya da sürecine ilişkin itirazın 2 gün içinde ilçe başkanlığımıza yapılması gerekiyor. İlçe başkanlığımıza hiçbir yazılı itiraz gelmedi. Ben seçimlerin yenileneceğini dün çıkan haberlerden öğrendim. 

"TÜZÜKTE İTİRAZ VE DEĞERLENDİRME SÜRELERİ BELLİ"

İtiraz sürelerine ilişkin; kongreler yönetmeliğinin 12 maddesi 1 fıkrasında, seçime ve sonucuna, ilandan itibaren 2 gün içinde yazıyla itiraz edilebilir. İlçe yönetim kurulu itirazları 2 gün içinde inceler ve karar verir. Karara karşı itirazcı ya da ilgili üye 2 gün içinde il yönetim kuruluna itiraz edebilir. İl Yönetim Kurulu itirazı 2 gün içinde inceler ve karar verir. Bu karar kesindir; der. İl yönetiminden de zaten bize iletilen bir karar yok. Bize zaten yönetim kurulunun böyle bir kararı var diye herhangi bir yazı, tebliğ de gelmedi. O yüzden şu anda "Şöyleydi, böyleydi" gibi konuşmak da çok mümkün değil, çünkü herhangi bir yazı yok elimizde. 

"İPTAL KARARI ALINDIĞINI SANMIYORUM"

Biz ilçe yönetimi olarak kesinlikle bu seçimi şeffaf şekilde yaptık. 874 üyenin olduğu bir mahalle. Seçimlerde çok emek verilen bir mahalle. Sanmıyorum seçimin iptaline ilişkin bir karar vereceğini il yönetiminin ama bize bir yazı gelirse, ilçe yönetim kurulu olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. 

"ÜYELERİMİZİN SEÇME VE SEÇİLME HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Dünden beri tüm Göksu Mahallesi burada. Herkes kendi oyuna sahip çıkıyor doğal olarak Seçimin iptali söylemlerine büyük bir tepki var. Biz dediğim gibi bir iptal ya da iptalin dayandığı tüzük, yönetmelik maddesi bildirilmedi. Oradaki gözlemci il yöneticisine karşı bir hakaret olduğu söylendi. Bu da zaten iptal gerekçesi değil, disiplin konusu. Seçim iptali konusu değil. Ayrıca bize disiplinle ilgili de bir başvuru yok. Bizim yönetim kurulu olarak düşüncemiz, bu seçimin iptal edilmesi mümkün değil. Tabi il yönetimimizin düşüncesi, onlardan gönderilecek yazıya bakacağız. O zaman nedir, ne değildir, biz de yönetimimizle bu konuyu değerlendireceğiz. Tüm mahallelerde olduğu gibi üyelerimizin seçme ve seçilme hakkına sahip çıkacağız. Bu da bizim görevimiz. İl yönetimimizin de böyle bir görevi var, eminim onlar da bunu yapacaktır.

"DİSİPLİNLE İLGİLİ GEREKENİ YAPARIZ"

İl Başkan Yardımcımız bizim il başkan yardımcımız. Ona yapılmış hakareti kabul etmeyiz, gerekli disiplin işlemini de yaparız.

"SEÇİM İPTALİ HEM TÜZÜĞE HEM YÖNETMELİĞE AYKIRI OLUR"

Seçim iptali hem tüzüğe hem yönetmeliğe aykırı. Zaten itiraz süresi geçeli yaklaşık 20 gün oldu. Seçim tutanağı da tutuldu divan tarafından. 

GÖKSU MAHALLESİ'NDE NE OLMUŞTU?

Göksu Mahallesi'nde kırmızı ve beyaz listeler yarışmıştı. Kırmızı listeyi il başkan yardımcısı Barış Özdemir çıkarmıştı. Özdemir'in çıkardığı liste kaybetmişti. Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şan'ın, kırmızı liste taraftarı bir partili ile tartıştığı, araya girenlerle tartışmanın sonlandığı kaydedilmişti. (Gündemebakış)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası